Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Det nærmer seg kommunevalg og fire dager før det hele skal avgjøres møttes kommunens topp-politikere til paneldebatt, i Kulturhuset. I salen satt alle elevene fra skolen vår og spørsmålene til politikerne strømmet på..


Politikerne stilte til debatt!

Alle partiene stilte med sine ordførerkandidater, med unntak av Arbeiderpartiet. Men varaordførerkandidat Stein Halvorsen var ingen dårlig erstatter for Hans Petter Wahl Adolfsen. Ellers var de der alle: Ole Gustav Narud (Sp), Roar Søberg (FrP), Willy Olsen (SV) og Olaf Ilsaas (H). Godt å se at partiene tar ungdommen på alvor!

Elevene var flinke til å stille spørsmål og i løpet av de snaue to timene som debatten foregikk kom man inn på mange temaer: De vanskelige forholdene for å komme inn i Rena Leir, få ressurser til drift av datanettverket ved ungdomsskolen, tilbudet ved ungdomsklubben, leirskolepenger, ridesenter, flytting av ungdomstrinnet ved Osen og mye mer.


Olaf Ilsaas og de andre politikerne håper omstillingsprogrammet kan gi penger til nytt ridesenter.
 

Det viste seg snart at politikerne var enige om mye. Blant annet at kommunen har lite penger og at man ikke kan love særlig mye. Noen nyanser var det imidlertid og på ett punkt var de alle hjertens enige: - En skateboard-rampe bør vi kunne få til! Så gjenstår det da å se om politikerne holder det de lover..

Det var i grunn ingen typisk politikerdebatt med store diskusjoner og uenighet. Alle satt de der pent og pyntelig og ventet på tur. Ingen avbrytelser overhodet. Eneste gangen temperaturen steg noen hakk, var da FrPs Roar Søberg sa at skolebøkene måtte være gratis i videregående skole. – Det skal vel mye til om bøkene blir gratis i deres private skoler, parerte SVs Willy Olsen.

Fredag er det skolevalg ved Åmot ungdomsskole…
 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster