Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

På 8. trinn ved Åmot ungdomsskole har vi en multihandikapet elev. Vi har som mål at han skal få være mest mulig sammen med klassekameratene. Ett av tiltakene vi har satt inn er at grupper med medelever følger han til et sansemotorisk senter (Snoezelen) annenhver mandag.

På dette senteret lærer klassekameratene mye om hva Hans Petter setter pris på, og hva som må til for at han skal trives og ha det bra. Til nå har to grupper vært med på Snoezelen og her er hva gruppene forteller fra besøket……


Hans Petter trives på Snoezelen.
 

Mette, May-Lisbeth og Ellen var på tur med Hans-Petter
til Snoezelen på
Hamar.

Først var vi på det Gule rommet der han skulle prøve forskjellige
instrumenter. Det var en rytmematte, uro det kommer lyd fra, cd spiller og
masse andre spilleinstrumenter.


 

Det grønne rommet: Dette rommet var en type lekerom. Der var det mange forskjellige leker eksempel ballbinge, huske, stor ball, balansebrett,
punch søyler++
På det rommet gjorde Hans-Petter dette: Husket, lå i ballbingen, lå på den store ballen, bokset på punch søylene og satt på balansebrettet. Dette skal de prøve og gjøre i samme rekkefølge hver gang så han kanskje husker noe, og se om han blir bedre/flinkere på de forskjellige tingene.


 

Neste rom var bryterommet. Der var det ikke så mye Hans-Petter kunne gjøre, men det var en litt forskjellig der som gikk på og trykke på og styre ting. Hans-Petter prøvde en rytme ting som ga lyd fra seg når han trykket på de forskjellige knappene. Etter det rommet var det det hvite rommet han skulle på. Der var det mange forskjellige senger som man kunne ligge på og bare slappe av. Hans-Petter lå på vannsengen.


Rade og Tom Øistein forteller følgende fra sitt besøk

Det grønne rommet
Rommet var grønt med mange ting å finne på. Det var et passe stort basseng fullt av baller hvor man kunne kaste baller i en kurv eller man kunne kaste dem på hverandre. Ballene var ganske myke, så man fikk ikke vondt. Ved ballbassenget var det en trampoline man kunne hoppe på, eller sprette fra og hoppe ned i bassenget.


Hans Petter, Rade og Tom Øistein.

Det var også en ”ballhuske” der og den huska Hans Petter i. Rundt omkring var det baller i forskjellige størrelser og farger.

 En ”kuul” sort trimsykkel var det også der, og den var god og kuul og sykle på. Det vi likte best i dette rommet var et fargerikt telt med en tunnel som utgang. Det var også en plate man kunne stå på og da begynte den å spille musikk. På veggen var det mange speil man kunne speile seg i, de var ganske store.

Vi hadde det kjempegøy! Takk for oss.

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster