Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

En uke før stortingsvalget møttes representanter fra partiene i Åmot kommune til debatt i skolens gymsal. Alle skolens elever var på plass for å høre hva politikerne hadde å si. Og elevene var aktive. Politikerne ble bombardert med spørsmål.


Kjør debatt!

Om man ikke hadde gjort seg opp en mening om hvilket parti man støtter var det ekstra viktig å følge med under årets debatt, for allerede på onsdag er det skolevalg.

Fem partier var representert under debatten: SV med varaordfører Willy Olsen, Høyre med Sissel Rustad, Arbeiderpartiet med Stein Halvorsen, Fremskrittspartiet med Toril Henriksen og Senterpartiet med Hanne Mette Rusten. Tusen takk til dere!


Politikerne i aksjon.

Debattleder var Helge Olav Nes, mens Jan Hovdedalen passet på at ingen av politikerne fikk for lang taletid.

Ungdoms- og skolepolitikk var noen av temaene som kom opp og som politikerne måtte redegjøre for sine synspunkter på. Det viste seg snart at de fleste partiene var enige om hva de ville bedre på, men hvordan ting skulle gjøres var det verre å enes om.

På spørsmål fra elevene om hvorfor ungdomsklubben hadde blitt stengt og hvorfor de ikke fikk vikar når en lærere var sjuk, mente Høyre og FrP at pengesekken ikke var større og at man derfor måtte gjøre upopulære kutt. - Men hadde ikke Høyre og FrP gitt 20 milliarder i skattelette og i tillegg mest til de som har mest fra før, hadde vi hatt råd, repliserte varaordfører Olsen.

Etter nesten to timer med meningsutvekslinger og spørsmål fra elevene var det hele over. Så spørs det da om elevene ble noe klokere.

Og hvilke partier elevene støtter, ja det får vi se på onsdag - da er det skolevalg ved Åmot ungdomsskole. Godt valg!

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster