Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Malin og Silje fra 8.klasse bidro med symbalspill av ypperste klasse, da Kringkastingsorkesteret fremførte I Dovregubbens Hall, under sin pågående miniturnè i Hedmark. Og jentene, som ble tilfeldig plukket ut blant publikum, fikk øredøvende jubel for innsatsen av en fullsatt Elverumshall.


Kringkastingsorkesteret spilte i Elverumshallen.

Det er Turneorganisasjonen for Hedmark som står bak Kringkastingsorkesterets besøk. I løpet av en uke holder det svært anerkjente symfoniorkesteret 8 konserter for skoleelever I Hedmark. Fem av konsertene i Elverumshallen og tre på Tynset.

Onsdag 21.september var vi i fra Åmot ungdomsskole invitert til Elverum, hvor vi sammen med elever fra Trysil, Våler og Elverum fikk en riktig så fornøyelig time med de dyktige musikerne.

Programmet la opp til en bred presentasjon av orkesteret og instrumentene. Repertoaret omhandlet alt fra klassiske barokkperler til moderne filmmusikk. Noe av det mest kjente vi fikk høre var filmmusikken til Star Wars og ikke minst I Dovregubbens Hall. På sistnevnte nummer var det altså at Silje og Malin fra 8.klasse fikk prøve seg.

Programleder Christian Marstrander plukket ut fire publikummere fra salen, og våre to elever var blant dem. Intet visste de hva de skulle bidra med da de stod på scenen sammen med det mektige orkesteret og deres dirigent Terje Boye Hansen.

Boye Hansen gjennomførte en kort instruksjon og en liten test, før de satte i gang med I Dovregubbens Hall. Og jammen gikk det ikke bra. Malin, Silje og de to andre publikummerne klasket i veg med symbalene - på rett tidspunkt - selvsagt på tegn fra dirigenten, slik at det hele ble riktig så bra!

Her er Silje og Malin på plass på scenen:
Silje og Malin står med symbalene sine rett til høyre for dirigenten.

Alt i alt en veldig morsom konsert med et av verdens beste symfoniorkestre. Ikke alle forunt å få oppleve denslags, ei heller å få spille sammen med dem, slik Malin og Silje fikk. Vi tipper de to ikke glemmer opplevelsen på en stund :)


Abebe koste seg på konserten.

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster