Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

I den senere tid har 8.klasse jobbet en del med forfatteren Roald Dahl i norsktimene. De har blant annet lest noen av Dahls noveller og fortellinger. Èn av dem er historien om SVK, en historie som vi også overvar under Riksteaterets besøk på Rena..


Fra SVK - Foto: John Hughes.

SVK eller Stor Vennlig Kjempe har vært på Riksteaterets spilleliste denne våren, og med Rena som ett av 50 stoppesteder, var det naturlig for oss å legge turen til Åmot kulturhus for å overvære det hele.

Siden dette var en kveldsforestilling ble deler av skoledagen flyttet, slik at det hele kunne la seg gjøre. Mer enn 50 spente 8.klassinger var på plass da SVK dro i gang.

SVK er ikke som de andre. Han er en søt og vennlig kjempe som samler på drømmer som han fanger og blåser inn i hodene på folk om natten. Mellom foreldreløse Sophie og SVK oppstår et varmt vennskap, og de blir partnere i kampen mot de fryktelige menneskespisende kjempene. Men de trenger hjelp. Kan dronningen av England hjelpe til?

Finnes det en verden vi ikke vet noe om?
Utenfor kartet et sted bor kjemper som stjeler og spiser menneskebarn i løpet av natten når alle ligger og sover. En natt blir lille Sophie kidnappet fra barnehjemmet hun bor på av kjempen SVK.

Riksteatrets SVK er en fantasifylt historie om vennskap i en eventyrverden der du møter kjemper, skuespillere, dukker og trampoliner og mye mer.

SVK er skrevet av Roald Dahl - verdens mest geniale barnebokforfatter! Noen av hans mest kjente bøker er: Heksene, Matilda, Danny og den store fasanjakten og ikke minst Charlie og sjokoladefabrikken.

Riksteaterets oppsetning av SVK har høstet strålende kritikker i mediene:

"Kjempemoro." VG
"Stor, vennlig atmosfære (...) Det er bare å glede seg"  Vårt Land
"Gøyal dramatisering av Roald Dahls SVK."Aftenposten
"Skremmende god Roald Dahl-dramatisering." Dagbladet

De fleste 8.klassingene så da også ut til å ha en riktig så trivelig stund blant dyktige og svært samkjørte skuespillere. Imponerende at 6 personer kan utøve slik en presisjon og være så samkjørte.

Alt i alt en flott forestilling med imponerende effekter, presisjon, dyktige skuespillere og mye humor.

Flere bilder fra SVK - Foto: John Hughes:


 


 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster