Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

I et par ukers tid har 10.klasse jobbet med vår største forfatter noensinne - Henrik Ibsen, selvfølgelig. Lørdag kveld var hele trinnet samlet i Åmots storstue for å se Riksteaterets oppsetning av "Hedda Gabler". I forkant av forestillingen møtte de dessuten skuespiller Ingolf Karinen.


Ingolf Karinen holdt et interessant foredrag om Ibsen.

Karinen er skuespiller i Riksteateret og holdt et interessant og engasjerende foredrag om Ibsen. Her fikk vi vite mer om Ibsens mange dramer, oppbygningen, aktualiteten de har i dag og påvirkningen Ibsen har hatt på mange av dagens film- og tv-produksjoner.


10.klasse fulgte godt med.

Selv om de aller fleste av Ibsen skuespill er like aktuelle i dag som for ett hundre år siden, trakk Karinen spesielt fram ”Brand”, der religiøs fundamentalisme overskygger alt, både i forhold til familie og venner.

Selve forestillingen ”Hedda Gabler”, har fått hard medfart i Oslo-pressen. Merkelig nok, sier vi – for dette var det riktig så spenstig.

Det hele har fått et moderne preg og foregår i nåtiden, et sted i Oslofjorden. Sceneeffektene er imponerende og skuespillerne veldig gode. Det er dessuten lagt inn en god porsjon humor. Spesielt er Vidar Magnussen, i Jørgen Tessmanns skikkelse litt av et syn i det han kommer hjem fra en fuktig tur på byen.. Spennende er det også å se hvilke tanker Hedda har inne i hodet sitt - måten dette presenteres på var effektfullt og interessant. Da hjelper dete ikke hva Oslo-pressen mener - vi likte det!

Alt i alt en fin forestilling. Vi likte det vi så :)

Bilder fra forestillingen:


Lauvleen Kaur som Hedda Gabler.
Foto: Jo Michael


Øyvind Magnussen som Jørgen Tesmann.
Foto: Erik Berg


Kikki Stormo som Thea Elvsted og Assad Siddique som Eilert Løvborg.
Foto: Erik Berg


Stein Grønli (t.h.) spilte assessor Brack.
Foto: Erik Berg


Foto: Erik Berg

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster