Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Det har vært mange fine dager i høst. Èn av dem benyttet 9.trinn til en dag ute i skogen. Fra skolen gikk turen gjennom skogen, og etter 4-5 kilometer var vi fremme ved målet. Her skulle vi lage mat på eldgammelt vis, ved å steke maten vår på steiner, langt nedi bakken..


Ut på tur, aldri sur.

Ved hjelp av såkalt kokegrop, skulle vi altså prøve å steke kjøttet vårt, nedi bakken under stein og sand. Men aller først måtte steiner varmes opp. Vi fyrte derfor opp bål, samlet sammen steiner og la de på flammene, etter hvert som varmen tok tak.

Etter en times tid var det på tide å overføre steinene ned i et hull i bakken, som vi hadde gravd på forhånd. For å løfte steinene fra bålet til gropa, måtte vi bruke spade. Det er livsfarlig å ta i de glovarme steinene.


Steinen skal opp av kokegropa.

Når bunnen og kantene av gropa var ilagt stein, kunne vi slippe kjøttbitene, inntullet i sølvpapir, nedi gropa. Så dekket vi til med flere varme steiner, la over jord..og ventet..

40 minutter senere var det klart for å åpne gropa - fremdeles med spade. (Husk at steinene fremdeles er utrolig varme) Og snart kunne vi alle hive innpå med deilig, perfekt stekt kjøtt. Noen hadde også poteter i gropa. Dette ble også bra.


Dette smakte!

ens noen prøvde kokegrop, nøyde andre seg med kjøttdeig, grønnsaker m.m. innpakket i sølvpapir, som de la på glørne etter bålet. Også dette smakte fortreffelig :)

Med et godt måltid og været på vår side ble det en vellykket dag. Vi burde kanskje hatt flere slike dager :)

Bildegalleri fra turen
 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster