Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Det var en strålende dag da ordfører Ole Gustav Narud foretok den offisielle åpningen av Kjølskloppen I Natur- og kulturleden.  Blant dem som overvar seremonien, var elever fra 8.klasse som har både tegnet og gitt navn til Kloppen

 

Ordføreren roste elevene

 

Til stede under åpningen var også lærere fra Åmot ungdomsskole, samt representanter fra Forsvaret og Forsvarsbygg.

 

”Kjølskloppen” er ei lita gangbru, som sikrer at vandrere på Natur- og kulturleden kommer seg tørrskodd over elva Østre Æra ved Kjølsetra. Kloppen er altså tegnet og navngitt av elever i 8. klasse ved Åmot ungdomsskole, som også har deltatt i byggingen sammen med prosjektledelsen og ingeniører fra Rena leir. 

 

Elevene som vant ”ingeniørkonkurransen” om tegning og design av kloppen, bisto ordføreren da han klippet snora; Peter, Even, Susanne, Malin, Karianne og Jørgen.

 

Oda Sofie og Susanne vant navnekonkurransen, og Susanne foresto døping av kloppen under arrangementet.

 

 

Roste elevene

I sin tale fortalte ordføreren at han også hadde deltatt i åpningen av Kjøllsæterbrua – forsvarets bru over Rena elva.  Den brua har fått navnet sitt etter Kjøllsætra – altså ei seter ved ei kjølle (kilde), mens Kjølskloppen ligger ved Kjølsetra – altså ei seter på kjølen (terrengform). Selv om Kjølskloppen er både mindre og langt billigere enn Kjøllsæterbrua, mente ordføreren at kloppen på sin måte er minst like betydningsfull for Åmot som brua og roste elevene fra Åmot ungdomsskole for sin kreativitet.

 

Se bildegalleri

 

 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster