Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Søndag 10.09.2006:

I dag drar vi. Dette har vi gledet oss til nå i over to år. Og nå skjer det. Det er helt ubeskrivelig.

Vi skal drar fra Åmot Ungdomsskole kl 09.00, så de fleste møter opp 08.45 for å kapre de beste plassene.

Som alltid skal de ”store” guttene kapre baksetene, så vi litt ”mindre” får holde oss foran. Klokken blir 08.55 og de fleste har funnet seg til rette i bussen, som vi kan kalle ”hjemmet vårt” resten av uka.

Alle er spente, og spenningen stiger i bussen når bussjåføren forteller at nå skal vi dra. Utenfor står alle foreldrene og vinker. Jeg tenker nok at vi kommer til å glede seg å ha en hel uke uten oss. Vi gleder oss like mye til å slippe dem vi også.

Stakkars de voksne som skal være med oss..

Så er bussturen i gang. Ingen klarer å sove nå, til å med de som er trøtte og kanskje ikke har sovet denne natten sitter oppe og skravler i ett kjør.

Alle sitter og skravler og har den kjempemorsomt. De første timene gikk for det meste ut på dette. Etter 2-3 timer, tar vi en liten stopp i Moss, bare for å strekke på beina og tisse.

Klokken er nå 13.15, og vi forsettet den lange turen til Trelleborg i Sverige. Derifra skal vi ta ferje til Rostock. Det er ganske varmt i bussen. Ingen klarer å sitte rolig, og støynivået stiger høyere og høyere. Etter en stund skal Liv Berit, som er reiseleder, snakke litt generelt om tematuren og hva vi skulle oppleve under denne turen.

Hun snakker også litt om stiftelsen av ”De Hvite Busser”. Vi ser en film om ”De Hvite Busser”, som viser oss hva det gikk ut på under andre verdenskrig og hva den vil lære ungdommer som drar på tematur til Polen.

Klokken blir 14.30 og vi ankommer Håby i Sverige. Her skal vi få mat og alt er som før. Her møter vi på andre klasser som er på samme tematur som oss. Til middag for vi spagetti og kjøttsaus. Noe de fleste likte. Her var det en butikk rett ved siden av, så det var mange som brukte litt penger her.

16.00 drar videre, og vi skal se på filmen ”Bølgen”. Den går ut på at hvor enkelt Hitler klarte å påvirke andre mennesker rundt seg. Denne filmen tror jeg alle bør se på, hvis dem skal til Polen som tematur.

Nå forsetter turen videre til Trelleborg, ferja går 22.30

Mellom denne tiden, tror jeg folk ble ganske overtrøtte og slitne. Alle lo av ingenting, og de voksende ble mer og mer slitende av skravla. Og det var noen elver som utmerket seg ganske godt. Men dette hadde de forbredt seg på, så alt gikk bra etter hvert.

Vi fikk se ”Siste del av Fleksnes”, så da ble det litt mer rolig, og folk fulgte med på filmen.

Vi ankommer Trelleborg 21.00. Vi var der ganske tidlig, så vi stod og ventet på at ferja en ganske god stund før vi kunne kjøre inn.

Når vi kom om bord, ble vi ropt opp og delt inn i lugarer. Jeg, Sina, kom på rom med Helene, Nina og Maren. Vi skulle spise kveldsmat på båten kl 23.00. Det var snitsler og poteter. De fleste spiste opp maten, men også noen syns maten rett og slett smakte høgg.

Etter kveldsmaten fikk vi fri til kl. 00.00, da skulle alle være inne på lugaren sin. Vi skulle opp og i bussen til kl. 06.15, så det var lurt å legge seg da.

Men noen klarte det ikke og var oppe litt lenger. Men ingen skader skjedd og alle fikk sovet noen timer før neste avreise.    

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster