Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

9.klasse har nettopp vært gjennom første del årets to vinteraktivitetsuker. I løpet av den første uka har elevene vært på ski ved Skramstadsetra, gjennomført smørekurs, forberedt og gjennomført skikonkurranser og pilket på Prestsjøen. Er værgudene med oss i neste uke vil det i tillegg til skidag i Digeråsen, bli skogstur med sporing av gaupe og ulv..


Ole Kristian på snøretur etter scooter..

Den første uka har altså bydd på variasjon, spenning, utfordringer, sosialt samvær og mye mer. Heldigvis har vi lærerne på 9.team hatt god hjelp fra lokalsamfunnet. Vi retter derfor en stor takk til Edgar fra Intersport som holdt et interessant og lærerikt smørekurs, til Kristian Liberg fra Norsk Folkehjelp som stilte med scooter og spennende natursti på Skramstadsetra og til Arne Sveen fra Åmot jakt- og fiskeforening som hjalp til med utstyr og kyndig veiledning under pilking på Prestsjøen. Tusen takk alle sammen!

Under første dag av årets vinteraktivitetsuker ble elevene engasjert med forberedelser av skiarrangement, tråkking av løype, planering av unnarenn i hoppbakker, snowboard-hopp, osv.

I tillegg stilte altså Edgar fra Intersport velvillig opp med smørekurs i gymsalen. Her fikk elevene en god oversikt over det som skal til for å få godt feste og god glid. Absolutt veldig nyttig å ta med seg for noen og enhver.


Edgar fra Intersport holdt smørekurs.

Dag to foregikk i skiløypene ute i skogen. Med buss satte vi kursen mot Skramstadsetra. Derfra gikk turen til Thingstadsetra, hvor dagens aktiviteter foregikk.

Kristian Liberg laget i stand natursti som grupper à 4-5 elever svarte på. I tillegg tok han med elevene på snørekjøring – populært! Ingen tvil om det. Ekstra jubel og latter fikk vi da den ene etter den andre forsvant i en stor sky av snø. Det er ikke bare, bare å bli dratt etter scooter i tau, nei J .


Skikkelig vinter ved Thingstadsetra.

Etter grilling, bål og sosialt samvær var det snart på tide å spenne på seg skiene og sette kursen nedover mot Rena igjen. På samme tid satte et ganske voldsomt snøvær inn, og vi fikk virkelig følelsen av vinter..og trått føre. Men heldigvis gikk det bra, selv om vi nok var en smule møre i armer og bein da vi ankom skolen igjen.

Når det gjelder naturstien var det Anne-Marthe, Ane G, Tonje og Luella som stakk av med seieren. Og hva var premien lurer du kanskje på?? Iallfall ingen tvil om at det var populært å vinne. Spesielt etter at det ble offentliggjort at førstepremien var skyss med Kristians scooter ned igjen til skolen J.

Onsdagen ble tilbrakt på ski i uteområdet ved skolen. Hopp, ”skiskyting” med mer.. Etter en hard batalje under skiskytterstafetten måtte lærerne dessverre innse at elevene var best. Vi får skylde på skader, suspensjoner og uforutsette hendelser ;)

Torsdag gikk i sin helhet med til isfiske på Prestsjøen.. Dessverre var det mye overvann, slik at man ble veldig bløt på beina om man ikke hadde vanntett utstyr til langt opp på leggene.


Per Kristian med et skikkelig beist av en fisk!

En del holdt seg derfor i kanten av Prestsjøen hvor det ble grilling og sosialt samvær. Ute på isen ble det ikke den helt store fangsten. Likevel måtte 8-9 småfisker av typen mort og abbor se seg lurt opp gjennom hullet i isen. Noen av fiskene var noen riktige heldiggriser og ble satt tilbake i Prestsjøen.

En fin og lærerik uke med mye moro.

Bildegalleri fra vinteruka
 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster