Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Møte i FAU 2.mai, 2002

Til stede: Mette K. Walmsnæss, Jorunn Grøseth, Guri Helseth, Solveig Treider, Steinar Johannessen, Marie Edin Solheim, Åse Kari Larsen og Per Skaare.

Aud Julusbakken, Siri Sævarang og Anita Melvold Hansen hadde meldt forfall.

Dag Lerdal og Bjørn Andreassen deltok under sakene 78.01, 79.01, 81.01

Sak 77.01  FAU-fond for elever som trenger økonomisk støtte

Denne saken ble drøftet  på  FAU møte 18.03.02 under sak 76.01. En sak har nå gått igjennom og de prinsipper FAU ble enige om er blitt fulgt. Vedr. dette fondet vil FAU v/ leder ta dette opp med skolens ledelse slik at det foreligger samme forståelse for de kriterier som skal legges til grunn, og for FAU og skolens sin rolle vedr. bruken av penger i fondet.

Sak 78.01 Miljøundersøkelsen på skolen – elevinspektøren

Dag Lerdal og Bjørn Andreassen la fram miljøundersøkelsen ”Elevinspektøren”. ”Elevinspektøren” er en nettbasert miljøundersøkelse som brukes nasjonalt. Det er elevene ved skolen som besvarer spørsmål innenfor områdene. Opplæring, Vurdering, Elevenes medbestemmelse, Elev- og foreldredemokrati, Det fysiske miljøet.

Miljøundersøkelsen skal brukes 2 ganger pr halvår framover på skolen. Undersøkelsen gir et bilde av hvordan situasjonen er på skolen i forhold gjennomsnitte i landet. Pr. nå har 15.000 elever deltatt på denne miljøundersøkelsen. Den vil etter hvert som den blir brukt flere ganger gi et bilde av hvordan ulike områder utvikler seg. Her vil skolen kunne måle effekten av hvordan tiltak som blir iverksatt virker.

Miljøundersøkelsen kan også gi verdifulle innspill til hva FAU og foreldrene kan bidra med på skolen. Dag Lerdal vil drøfte dette med andre lærere/ teamledere. Mette W. kunne vise til et tv-program hvor skoler som involverte foreldre oppnådde meget interessante og positive resultater.

Skolen skiller seg i dag lite ut i forhold til landsgjennomsnittet på de områder som ble vurdert. FAU vil utrykke stor tilfredshet over at skolen har iverksatt dette evalueringsverktøyet, og forventer at FAU også i framtiden vil bli holdt orientert om resultater undersøkelsen gir.

Sak 79.01 Leirskole 8 kl

En klasse er nå på leirskole i Fredrikstad på Solbukta leiskole. I den forbindelse er det fra foreldre påpekt at dette koster for mye penger. En familie med flere unger vil måte belage seg på store ugifter vedr. utflukter i skolens regi. Dette i et land som påberoper seg å kunne tilby gratis skole. Det er i tillegg et dårlig alternativ å tilby skolegang overfor de som ikke ser seg råd til prioriteringer som leirskole. Skolegang  kan i denne sammenheng virke som straff. Samtidig er tiltak som utflukter og leirskole viktige for at elevene skal kunne oppleve andre læringsmiljøer, men det forutsetter at alle elevene kan delta

FAU vil derfor meget sterkt signalisere til skolen at de i den kommende budsjettprosessen med kommunen sørger for å få rammer som tilsier at 8 kl. framover kan reise på leirskole uten at elevene trenger å bidra med egne midler. FAU forventer at skolen formidler FAUs syn på denne saken videre til kommunen.

Sak 80.01. Evaluering Birkebeiner-rennet

Saken utsettes til neste møte.

Sak 81.01 Avslutning 10. kl

Jorunn har ansvaret fra FAU vedr. denne saken. Hun hadde forlatt møtet når saken kom opp. Jorunn Grøseth sender en statusrapport til Mette vedr. saken. Skolen ber om at de blir involvert i planleggingen av avslutningsfesten. Komiteen tar kontakt med skolens ledelse.

Sak 82.01 Eventuelt

Ingen saker kom fram under eventuelt. Saken rundt elevinspektørene tok mye tid og slutten av møtet ble preget av tidsknapphet

Neste møte Onsdag den 12 juni kl 19.00

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no