Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Møte i FAU 26.februar, 2002

Til stede: Mette K. Walmsnæss, Aud Julusbakken, Jorunn Grøseth, Bjørn Arne Nergård, Anita Melvold Hansen, Solveig Treider, Steinar Johannessen, Åse Kari Larsen, Siri Sævarang, Per Skaare.

Dag Lerdal og Bjørn Andreassen deltok under sak 66.02 og 67.02

Guri Helseth og Marie Edin Solheim hadde meldt forfall.

Sak 66.02 Informasjon fra skolen

FAU har tidligere bedt Åmot Ungdomsskole om å redegjøre for noen enkeltsaker, jfr. tidligere referater. FAU vil presisere følgende før enkeltsakene gjennomgås.

FAU kan enkelte ganger virke misfornøyd med mye av det som skjer på skolen. FAU vil understreke at den kritikk som framkommer er ment konstruktivt. FAU er i hovedsak meget godt fornøyd med arbeidet som lærerne ved skolen nedlegger. Dette er inntrykk vi får gjennom våre barn. Barna gir inntrykk av at lærerkollegiet ved skolen er verdt å ta vare på. De understreker at en del av lærerne tar dem på alvor, noe FAU mener er meget viktig for utvikling av et godt miljø.

a)      Uvelgelseskriterier for elevmedvirkning og representasjon av skolen på arrangementer

Nær forestående nå er Birkebeinerrennet og utarbeidelse av avis. Følgende prosedyre legges til grunn for hvordan engasjere elevene. Elevene blir invitert til å delta via hjemmesiden til skolen. Elevene søker ”jobb” ut i fra oppgaver (journalist, fotograf, skriver m.m.) som er skissert vedr. arrangementet. Lærerne tildeler oppgaver ut i fra kvalifikasjoner og ønsker fra elevene. I forbindelse med Birkebeinerrenn-avis har tidligere alle elevene som har vært interessert fått delta. Det skal nevnes at Ungdomsskolens Birkebeinerrenn-avis som ble produsert i fjor hittil har  hatt 55.000 besøkende.

Det er framkommet spørsmål  mot skolen vedr. utvelgelse av hvilke elever som skal delta på ulike arrangementer. Saken er reist spesielt i forbindelse med Ungdomsavisa’s dekning av Nobels Fredspris.

Lerdal og Andreasen forteller at Nobels Fredsprisutdeling er en type oppgave hvor skolen blir profilert, og elevene må utføre et selvstendig arbeid med høy kvalitet på de oppgaver de skal løse. Dette har ført til at enkelte elever har blitt brukt flere ganger på oppgaver i denne sjanger Noen har aldri fått delta, og dette oppleves urettferdig. Det er langt mer ressurskrevende å gi oppgaver til elever som ikke er nok selvstendig, eller ikke kan oppgaven som skal løses godt nok. Skolen har vært bevisst denne problemstillingen, og prøvd å legge forholdene til rette slik at flest mulige kunne delta. Skolen ser at de kunne vært mer åpne på hva som vektlegges ved utvelgelse av elever på ulike arrangementer

FAU aksepterer skolens begrunnelse, og ber heretter Åmot Ungdomsskole være tydelig på hvilke prosedyrer og kriterier som skal legges til grunn for deltagelse til denne type arrangementer. FAU uttrykker tilfredshet over at prosedyren vedr. deltagelse til Birkebeinerrenn-avisa.

b)      Miljøundersøkelse våren 02

En Web –basert elevundersøkelse ved navn ”elevinspektøren” er satt i gang på Åmot Ungdomsskole.  Det har vært gjennomført en test uka før vinterferien og det vil bli gjennomført en test i slutten av mai. På testen før vinterferien deltok 105 av skolens elever. ”Elevinspektøren” bidrar til å gjennomføre en systematisk skolevurdering og kvalitetsutvikling av opplæringen. Det er enkelt å generere rapporter fra undersøkelsen og skolen vil fremlegge rapport overfor FAU til neste møte.

c)      Testing av kunnskapsnivået til elevene

Normerte prøver blir normalt holdt for 8 kl. Teamlederne i dette trinnet beslutter om dette skal kjøres. Skolens formål med denne type tester er å tilpasse undervisningen.

FAU uttrykker et sterkt ønske om at skolen iverksetter tiltak som kan gi signal om hvordan det faglige nivået utvikler seg på skolen. Åmot Ungdomsskole driver med en masse interessante prosjekter og det burde være interessant for skolen å gi seg selv mulighet for evaluering av sitt arbeide. I tillegg vil status omkring skolen kunnskapsnivå og utvikling av dette  gi solide innspill til foreldrene om hvilke områder de bør ha i fokus overfor sin barn.

d)      Kvalitetssikring av skolen

Utdanningskontoret på fylket følger opp dette område.

e)      Diverse

Skolens kontaktpersoner for ulike arrangementer er:

Birkebeinerrennet                Marit Mølstad

10 kl. festen                        Jan Hovdedalen

I tillegg kan skolen opplyse at Trond Scheistrøen har mottatt turreglement slik at klasseturen som er under planlegging kan fortsette. FAU har tidligere bedt om regnskap vedr. drikkeautomaten i kantina. Jon Harald Gartland vil oversende dette til FAU.

Sak 67.02 Informasjon / ønsker fra FAU til skolen

Heretter vil FAU ordne med post til sine medlemmer. All kommunikasjon vil heretter foregå med e-post fra sekretæren. Skolen vil få tilsendt referatet elektronisk. Referatet blir sendt Geir Hjermstad. Skolen har ansvaret for å legge referatet ut på hjemmesidene og sørger for å informere lærerne ved skolen.

Åmot Ungdomskole har ikke lengere avtale med Bjørnesund Leirskole. Det finnes mange muligheter og skolen ønsker innspill fra FAU vedr. plassering og  steder, evt. kriterier for valg av sted. Åmot Ungdomsskole er ENIS skole og det kan også være aktuelt å se på leirskole i andre land. Saken tas opp på neste møte i FAU

Sak 68.02 Oppfølging av tidligere saker

a)       status Birkebeinerrennet. Brev fra Lions

Jorunn Grøseth har alt vedr. Birkebeinerrennet under  kontroll. Det er litt uklart hvor mange som skal spise frokost. Lions har sendt brev vedr. bistand til overnatting. Brevene er overlatt klassekontaktene. Per Skaare følger opp Lions slik at tidligere oppgjør blir overført. FAU vil heretter be om at pengene blir overført FAU’s konto, som da vil ta ansvaret for fordeling av pengene

Neste møte er mandag 18.mars - kl.19.00-21.00

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no