Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Møte i FAU 26.november, 2001

Til stede: Mette K. Walmsnæss, Aud Julusbakken, Jorunn Grøseth, Knut Nergaard, Kjell Persson, Marie Edin Solheim, Guri Helseth, Anita Melvold Hansen, Solveig Treider, Per Skaare.

Siri Sævarang og Steinar Johannessen  hadde meldt forfall.

Rektor Dag Lerdal deltok på sak 52.01 og 53.01.

Sak 52.01 Klasseturer 10 kl.

Dag Lerdal la fram et forslag for turreglement  for Åmot ungdomsskole. Det ble foreslått av FAU at turreglementet skal gjelde for alle turer/ ekskursjoner i skolens regi, og reglementet er noe elever og foreldre skriver under på når elevene starter på ungdomsskolen. Noen innspill på det framlagte forslaget framkom. Disse blir innarbeidet av Dag Lerdal.

Sak 53. 01 Virksomhetsplan – videre arbeid

Saken var oppe ved forrige FAU møte under sak 46.01. Målsettingene om tur med de hvite busser og økt deltagelse på foreldremøter  står  ved lag. FAU’s forslag om å gjøre turen obligatorisk strykes. I tillegg foreslår FAU følgende målsetting overfor ungdomsskolen:

Mål: Skolen gjennomfører hvert år en miljøundersøkelse, og utarbeider rutiner på hvordan resultatene fra undersøkelsen skal informeres.

Bakgrunnen for målsettingen er at det i fjor ble gjennomført en miljøundersøkelse som har gitt mange gode innspill til skolen. FAU mener at verdien av en slik undersøkelse vil være økende hvis den blir gjennomført hvert år for å kunne si noe om utviklingen på en del områder.

KUF har utarbeidet en utgave av en tilsvarende undersøkelses som de har  kalt ”elevinspektørene. For FAU er det det samme hvilken metode som blir lagt til grunn, men FAU har et ønske om å få et visst innsyn i undersøkelsen før den iverksettes.

FAU ser seg nå ferdig med å gi innspill til virksomhetsplanen for Ungdomsskolen. I tillegg til konkrete forslag på målsettinger har FAU under sak 46.01 gitt andre innspill (jfr. referat fra møte den 30.10). FAU forutsetter nå at forslag og innspill blir bakt inn i ungdomsskolens virksomhetsplan ut fra diskusjonen på møtet med Dag Lerdal.

Sak 54.01 Kafedrift Birkebeinerrenn – ritt

Saken var oppe på forrige møte under sak 48.01. Brev er sendt lærerne ved Åmot ungdomsskole og svar er mottatt. Lærerne på Åmot Ungdomsskole stiller seg positive til at elevene har kafedrift under Birkebeinerrennet, og vil gi beskjed til arrangørene om at de sier fra seg denne jobben. FAU setter stor pris på lærernes imøtekommenhet. Leder av FAU Mette K. Walmsnæss tar kontakt med Birkebeinerkontoret for å sikre at det formelle er greit vedr. elevdrift av kafeen.

FAU vil imidlertid presisere at aktiviteter av denne type som gir inntektsmuligheter til elevene bør tilfalle dem, men ser seg fornøyd i denne omgang med å få overtatt Birkebeinerrennet.

Sak 55.01 Oppfølging av  foreldreaksjonen. Invitasjon til møte den 11.01.02

Mette K. Walmsnæss deltar på møte torsdag den 10.01.02 for Åmot Ungdomsskole. Møte skal evaluere foreldreaksjonen 2001, og se på hvilke tiltak som kan iverksettes i 2002.

Sak 56.01 Forslag til utforming av klassekontaktperm

Aud Julusbakken fremmet forslag  på hvilke ansvar de ulike trinn skal ha vedr. aktiviteter på skolen.  Små  korrigeringer legges inn før  klassekontaktpermen oppdateres. Klassekontaktperm finnes ikke for hver klasse, i tillegg bør en del av det som står i permen fornyes og suppleres. Aud Julusbakken tar ansvaret  for å følge opp denne saken og fremmer forslag på neste møte hva innholdet i klassekontaktpermen skal være.

Sak 57.01 Referat Natteravnmøte

Ingen fra FAU deltok på møte. Det er ønske om flere nattravnere, og FAU bes om å ta dette opp på foreldremøter som avholdes framover.

 Sak 58.01 Skolefrukt

Regning på frukt og grønt  til elevene er allerede sendt ut av lærer Grunt. FAU er positive til tiltaket.

Sak 59.01 Diverse

Elevrådet ved Ungdomskolen søker om kr. 1500 i tilskudd på  drift av varmedrikkautomaten i kantina. FAU innvilger tilskudd på kr. 1500. FAU vil presisere overfor elevrådet at denne automaten bør kunne finansiere seg selv, og ønsker derfor å få innsyn i regnskapet for varmdrikksautomaten. Elevrådet ber FAU ta opp åpningstider med skolen, og derigjennom tilgjengelighet på varmdrikksautomaten. Dette vil bli fulgt opp av FAU.

Skoleballkomiteen søker om midler til gjennomføring av obligatorisk og gratis ball på skolen. FAU ønsker ikke å støtte skoleball.

Diskusjonen omkring saken dreide seg om planleggingshorisont på skoleballet, egeninnsatsen til elevene i forhold til å gjennomføre et ”gratis” skoleball. I tillegg stiller FAU spørsmål om avspasering av en skoledag dagen  etter ballet.

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no