Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Møte i FAU 28.januar, 2002

Til stede: Mette K. Walmsnæss, Aud Julusbakken, Jorunn Grøseth, Knut Nergaard, Guri Helseth, Anita Melvold Hansen, Solveig Treider, Tove Bjerkeli, Steinar Johannessen, Åse Kari Larsen, Per Skaare.

Marie Edin Solheim hadde meldt forfall.

Sak 60.02  Referat FUG møte, Oslo

Mette K. Walmsnæss deltok på FUG-møte i Olso og orienterte FAU. FAU fungerer ulikt på skolene i Norge, og det er ingen selvfølge at FAU blir hørt slik vi på Rena Ungdomsskole er vant til. Mette refererte videre fra en undersøkelse som er gjort i mange land i verden. Undersøkelsene er delvis gjengitt i avisene. Norge som land kommer ikke så godt ut som vi ønsker oss i forhold til kunnskapsnivået sammenlignet med andre land. Men det er en tydelig sammenheng i foreldrenes engasjement i forhold til ungenes aktiviteter, og i hvilken grad ungene lykkes på skolen. Viktig innspill til fortsatt aktivt og engasjerende FAU-arbeid på skolen som gjør at ungene føler at foreldrene bryr seg. Undersøkelsen viser også at det er liten sammenheng mellom de økonomiske ressurser som blir brukt i skolen og nivået til elevene. Lærernes holdning , utdannelse og motivasjon betydde mest for de resultater som blir skapt i skolen.

Skolene ble oppfordret til å teste seg selv, og måle utviklingen hos enkeltelever. FAU spør derfor Åmot Ungdomsskole om hvilke rutiner de har for å teste utviklingen hos elevene, normerte prøver o.l., og hvilke rutiner som finnes for oppfølging av disse samt involvering av foreldrene i denne utviklingen.

Sak 61.02 Birkebeinerrennet – kafedrift og vask

Lion’s er godt fornøyd med at 9 kl. overtar kafedrift i forbindelse med Birkebeinerrennet. Jorunn Grøseth tar på vegne av 9 kl. initiativet til å sette ned en komité, og sørge for at alle foreldrene får beskjed om hva 9 kl. skal arrangere. Det er viktig med tidlig informasjon siden Birkebeinerrennet faller tett opp til Påskeferien

FAU oppfordrer 9 kl. til å skrive ned det som skjer vedr. planlegging, gjennomføring og evt. evaluering slik at 9 kl. ved senere anledning kan dra nytte av tidligere erfaringer. Slike rapporter skal lagres i klassekontaktpermen til 9 kl.

Sak 62.02 Høringsutkast. Revidering av læreplan for KRL – faget.

FAU har problemer med å uttale seg om denne saken. Det er et omfattende høringsdokument som tilsier at du skal være meget godt kjent med faget og mengden fagstoff som skal gjennomgås. Ved senere anledninger ønsker FAU at skolen utarbeider en høringsuttalelse som de muntlig presenterer FAU. Dette for at vi kan komme med kommentarer og samtidig få anledning til å stille spørsmål innenfor fagfelt vi ikke driver med til vanlig

FAU har en kommentar i forhold til den framlagte saken. Det virker som at kristendom har fått en altfor dominerende plass (55%) i forhold til etikk, filosofi og andre religioner.

Sak 63.02 Brev fra Osen Oppvekstsener

Mette K. Walmsnæss orienterte om brev fra Hanne M. Rusten (FAU, Osen). Saken dreier seg om å legge ned ungdomstrinnet i Osen for å flytte elevene til Rena. Dette medfører bl.a. meget lang bussreise for flere av elevene. FAU støtter Hanne M. Rusten sine argumenter i forhold til at Åmot kommune i en slik sak som denne sørger for at lover og forskrifter blir fulgt. Dette er en følsom sak hvor krav til høring og konsekvensutredning er viktig.

Sak 64.02 Oppfølging av tidligere saker

a)       Avslutningsfest 10 kl. 9 kl. har ansvaret for å organisere denne festen. Jorunn Grøseth følger opp denne på vegne av 9 kl. Temaer som invitasjon (husk gamle lærere), taler, underholdning og servering er ting det skal tas tak i.

b)      Klassekontaktperm. Aud Julusbakken la fram forslag på innhold i permen. I tillegg til dette innholdet ble det foreslått at valgordning omkring klassekontakt og FAU-representant blir beskrevet, referater fra planlegging og gjennomføring av arrangementer klassetrinnet har ansvaret for samt turreglement skal arkiveres i permen. Det ble også foreslått at en klassekontaktperm skal tilhøre et klassetrinn, og ikke som i dag hvor permen følger klassen gjennom hele tiden på Ungdomsskolen. Rutiner omkring innlevering og utlevering bør utarbeides. Det skal utarbeides 3 permer til hver klasse. Aud Julusbakken følger opp denne saken, og sørger for at det senest til høsten er på plass nye klassekontaktspermer til alle klassetrinn.

c)       Skoletur og reglement. Mette K. Walmsnæss orienterte om det nye turreglementet, og at reglement for skoleturer nå er godkjent av hovedutvalget for oppvekst og kultur. Turreglementet gjelder for elevene når de går på Rena Ungdomsskole og vil bli underskrevet av elever og foreldre.

Sak 65.02 Diverse saker

FAU har fått brev fra UNICEF hvor de ber Ungdomsskolen samle inn gamle utenlandske mynter/ penger. Inntekten skal gå til barn i Afghanistan. FAU synes ideen er god og utfordrer elevrådet ved skolen til å ta tak i denne saken. FAU vil dekke omkostninger som aksjonen blir påført i form av porto.

Det har tidligere vært diskusjon omkring penger som blir opptjent i forbindelse med fellesarbeid i klasser, eks Birkebeinerrennet. Diskusjonen dreier seg da om pengene skal gis hele klassen, eller om pengene skal deles til de elevene som direkte eller inndirkete gjennom sine foreldre har vært med. FAU vil ta opp denne saken til neste møte for å kunne komme med råd til klassene om hvilke prinsipper som skal legges til grunn.

I forbindelse med arrangementer som Ungdomsavisa og Nobels Fredspris utdeling, ulike IKT seminarer hvor elever har deltatt, ønsker FAU å bli orientert til sitt neste møte om hvilke kriterier som blir lagt til grunn for elevenes deltagelse. Det er viktig at det finnes klare kriterier for hvem som skal delta, og at alle har mulighet. Saken tas opp med bakgrunn i at det er noe misnøye blant elever og foreldre omkring utvelgelsen.

For øvrig vil FAU rose skolen for de mange arrangementer de får til innenfor bl.a. de nevnte områder.

Neste møtedatoer er:

NB! Tirsdag 26 februar kl 19.00, merk denne datoen er endret fra den 25.februar

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no