Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Møte i FAU 30.oktober, 2001

Til stede: Mette K. Walmsnæss, Åse Kari Larsen, Aud Julussbakken, Steinar Johannessen, Jorunn Grøseth, Anita Melvold Hansen, Solveig Treider, Siri Sævarang, Per Skaare.

Bjørn Arne Nergaard og Marie Edin Solheim hadde meldt forfall.

Sak 46.01 Virksomhetsplanen

Til saken var det sendt ut et notat vedr. virksomhetsplanen fra rektor Dag Lerdal samt del C – utdypet del av virksomhetsplanen. Sakspapirene var ikke sendt alle i FAU, og de som mottok papirer vedr. saken hadde mottatt noe ulikt innhold.

FAU setter pris på å bli involvert i skolens virksomhetsplan, men har følgende bemerkninger til selve planen:

Skolens årlige virksomhetsplan bør ta tak i evaluering av siste års virksomhetsplan. Målsettinger som utarbeides bør bl.a. bygge på denne evalueringen, status på skolen og de utfordringer skolen står overfor. Denne plattformen bør være beskrevet for de som skal involveres i utarbeidelse av ny virksomhetsplan. FAU forstår ikke en del av de resultatmål  virksomhetsplanen inneholder. Resultatmålene framstår ikke som målsettinger.

Med utgangspunkt i den framlagte virksomhetsplanen har vi følgende forslag

Mål : Gjøre tur med ”de hvite busser” til fast turmål for 10 kl. (forslaget kan ses i sammenheng med resultatmål 15)

Tiltak 1: Gjennomføre en orientering om turmålet for 8 kl. ved skolestart, samt turopplegg for 10 kl. ved skolestart slik at turkomitee kan etableres.

Tiltak 2: Avklare med skolen hvordan et slikt turmål kan gjøres ”obligatorisk”

Tiltak 3: Vurdere om FAU skal opprette et fond for de som ikke ser seg råd til å delta

Mål: Øke deltagelsen av foreldre på foreldremøter. (forslaget kan ses sammen med resultatmål 9):

Tiltak 1: Registrere hvor mange elever som er representert på foreldremøter i de ulike klassetrinn. Dette bør  gjøres kontinuerlig for å kunne måle utviklingen

Tiltak 2: Evaluere sammen med foreldrene i foreldremøte innholdet av møtet, og hvilke forbedringstiltak som kan iverksettes.

Tiltak 3: Velge tema for foreldremøtene. Et forslag til tema er etablering av ”foreldre-nettverk” for å bidra til felles holdninger.

FAU ser viktigheten av innholdet i resultatmål 11 om opprettelse av en skolebasert stilling som barnevernpedagog/ sosionom. FAU ønsker samen med skolen å tydeliggjøre målsettingen for bl.a. å sette fokus på rusmiddelarbeidet. Vider ønsker FAU sammen med skolens ledelse å utarbeide en felles strategi for hvordan få gjennomslag for denne målsettingen. Det siste ses på som et tiltak.

Andre forslag som ble drøftet var kvalitetssikringen av undervisningen. Dette må ses i sammenheng med  en systematisk jobbing i forhold til mål, strategier og ikke minst evaluering. Ytterligere kommentarer og innspill mellom FAU og skolens ledelse følges opp av Mette K.W., evt. i neste møte i FAU.

Sak 47.01 Skoletur  10 kl. rammer og retningslinjer

Viser til FAU sak 40/01. Brev er sendt til Åmot kommune den 01.10 01 hvor FAU ber om at Åmot Kommune kommer med forslag på rammer og retningslinjer. Den 30.10 om  morgen (samme dag som dette møte ble avholdt) ble leder i FAU oppringt av Odd K. Bjørke i  kommunen hvor de ber om at FAU forfølger saken. Dette etter at vi har fått signaler om at kommunen skal fremme et forsag.

FAU mener dette er meget slett saksbehandling, og oversender et  purrebrev til kommunen ved Rådmannen. Sekretær Per Skaare sørger for at dette skjer.

Sak 48.01 Lærernes kafedrift i forbindelse med Birkebeinerrennet

De siste årene har lærerne arrangert kafedrift på ungdomsskolen  i forbindelse med Birkebeinerrennet. Tidligere var det ulike klassetrinn som sto for gjennomføringen av dette tiltaket på linje med andre tiltak i forbindelse med rennet. Et år sviktet det  for et klassetrinn i å gjennomføre kafedriften og lærerne steppet hjelpsomt inn. Siden har kafedrift i forbindelse med Birkebeinerrennet vært gjennomført av lærerne på skolen.

FAU ser det som meget naturlig  at denne type jobber blir gjennomført slik at inntektene tilfaller  klassekassa til elevene. Spesielt sett i sammenheng med at  FAU nå ønsker å gjøre tur med ”de hvite busser ” obligatorisk. Skolens lokaliteter blir brukt og  det enkelte klassetrinn kan fint gjennomføre tiltaket.

FAU vil oppdatere permen til klassekontaktene slik at det er tydelig hvilket klassetrinn som har ansvaret for hva. FAU vil og sikre at dette blir fulgt opp av de ulike klassetrinn. Forslag  til utforming av disse retningslinjene i permen fremmer Aud Julussbakkn på neste FAU møte. Sekretær Per Skaare tar på seg å informere lærerne ved skolen om  FAU’s vedtaket i brevs form.

Sak 49.01 Oppsummering av kulturdagene

Mette orienterte om gjennomføringen av kulturdagene. FAU vil rette en stor takk til skolen for det fantastiske arbeidet de har gjennomført og tilretteleggingen for arrangementet skolen har bidratt til.  FAU håper at arbeidet mellom skolen og kulturdagene vil fortsette i årene framover.

Sak 50.01 Rutine for utsendelse av referat fra FAU møter

Referatet vil heretter bli sendt som e-post til skolen ved Dag Lerdal, Marit Mølstad og Geir Hjermstad. Marit Mølstad sender referatet til alle medlemmene i FAU. Referatet sendes ut sammen med sakspapirer til neste møte i FAU. Evt. sakspapierer som skal med til neste møte avklares mellom leder av FAU og Marit Mølstad. Geir Hjermstad sørger for at referatet legges ut på Ungdomsskolens nettsider.

Sak 51.01 Diverse

I tillegg til leder Mette K. Walmsnæss møter Anita Melvold Hansen  for FAU i samarbeidsutvalget.

Siri Sævarang møter for FAU i møte vedr. ”nattravn” den 01.11

Foreldrerepr. ved Osen skole ber om en uttalelse fra FAU vedr. konsekvenser på Åmot Ungdomsskole ved nedleggelse av ungdomstrinnet ved Osen skole. Hvilke konsekvenser dette har er det skolen som vet, og FAU vil be foreldrerepr. ta kontakt med Åmot Ungdomsskole.

Solveig Treider fortsetter sitt arbeid som kasserer i FAU, jfr.  FAU sak 38.01 der Åse Kari Larsen ble valgt til kasserer. Kasserer  vil i nærmeste framtid sende ut bankgiro til alle foreldre for å bistå FAU i sitt arbeid.

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no