Åmot ungdomsskoles nettsider!

Referat FAU-møte 25.10.04

Tilstede:

 Dieset Helga, Lindenhoff- Bø Beate, Mortensen Marlene, Skavem Torbjørn, Solheim Edin Marie og Stormoen Bente.

Skolens nye virksomhetsleder, Geir Svehagen , ønsket velkommen til et nytt år med FAU representanter.

Avtroppende leder Per Skaare informerte nye representanter om FAUs saker de foregående år, samt regnskapsstatus pr.dags dato. Den største inntektskilden er fortsatt Birkebeinerrittet/rennene, men også noe inntekt gjennom det årlige foreldrekontigentet, som er en frivillig innbetaling. Følgende saker ble diskutert:

1)     Hvordan gjøre foreldremøtene ved skolen mer interessante?, slik at man fikk større oppmøte blant foreldrene, som til tider er svært lavt. Det ble lagt frem ønske om at foreldremøtene skulle gi økt kvalitet i denne sammenheng, for eksempel ved å ha temakvelder om spørsmål og problemer til knyttet det å ha barn på ungdomskolen.

2)     Kantineordningen ved skolen, FAU ønsker å sette større fokus på kosthold og betydningen av et godt og sundt kosthold for skoledagen. Kostholdsvanene på skolen kan bidra til å gi bedre kostholdsvaner for elevene ved Åmot ungdomsskole.

3)     Innemiljøet ved Åmot ungdomsskole, FAU ønsker å bidra til et godt innemiljø på skolen. Skolen er en viktig del av våre barns hverdag, derfor viktig at innemiljøet er godt og at man av den grunn kan bidra til å gi økt trivsel på skolen. Et bra skolelandskap med sitteplasser m.m., kan bidra til dette. Også nødvendig at Åmot ungdomsskole med tiden tilpasser seg de nye kravene til mer åpne skolelandskap og fokus på mer gruppeundervisning, fremfor klasseundervisning som det er i dag. Men skolebygningene er gamle og tilfredstiller ikke dagens krav, samt at det er bygningsmessige begrensninger (bærevegger m.m. ). Utfordringen blir å finne gode og funksjonelle løsninger som kan tilfrestille de nye kravene til skolelandskap.

I denne sammenheng kan det nevnes at skolen er inne i en omstillingsfase med ny struktur og ny leder (Geir Svehagen). Skolen er nå organisert med teamleder på hvert klassetrinn og kontaktlærer, istedenfor klassestyrer som det var tidligere. Formålet med dette er at avstanden mellom leder og elev skal bli kortere, hvilket skal bidra til bedre kommunikasjon og koordinering for godt samarbeid. Undervisningen skal tilrettelegges for hver elev og det skal tas hensyn til evner og interesse i undervisningssammenheng. Skolen ønsket også flerbruksarenaer og mulighet til mer uteskole.

Virksomhetsleder(rektor tidligere) påpekte at det i overgangsfasen, dvs. dette året, ikke ville bli gjort store endringer, men at det skal gjøres over tid. Han informerte videre at skolen nå hadde en egen visjon:

”DEN KOMMUNISERENDE SKOLEN”

Utgangspunktet er at skolen vektlegger god kommunikasjon og åpenhet mellom hjem skole, elev og skole. Videre vektleggers at skolen skal være blant de beste i landet som underviser og hvor elevene behersker tidens krav til de nye kommunikasjonsmidlene, i hovedsak data (IKT). Skolen ønsker videre å ha et tydelig skolereglement, hvor det er fokus på INNHOLD i fagene.

4)    valg av verv i FAU:

·         ny leder, Marie Edin Solheim

·         Sekretær, Marlene Mortensen

·         Kasserer, Helga Dieset

Nye møter ble satt til første mandag hver måned fremover, altså mandag den 6.12.04 kl 19.00.

Møtet hevet kl. 21.00!


 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster