Åmot ungdomsskoles nettsider!


 

OL-Bulletin 2

Fra Jan

 Det kunne vært gøy om det kom en stemningsrapport fra "hovedbølet" på Lillehammer, men i mellomtiden får vi forsette med stemningsrapporter fra Hamarområdet. Den er ikke riktig så ironisk i dag.

Selv om det er Lillehammer som er tildelt OL er det på Hamar det skjer! Men det er her vi får mestermøtet i Nordlyshallen, hvis begge de amerikanske kunstløperskene kommer. Foreløpig er det ingen som med sikkerhet kan si hvordan denne såpeoperaen ender. Og det er her Fakkelstafetten har sin TV-etappe med Eric Heiden, Ard Schenk og Eric Flaim som fakkelløpere, det hele satt i scene av en lokal forretningsmann som forøvrig egentlig er trønder. Til sammen har de tre skøyteløperne tatt 8 olympiske gull. Etappen gikk forbi Vikingskipet, kanskje den mest kjente av alle OL-hallene. I dag morges var det ikke samme medieinteressen rundt fakkelstafetten, men det var mange flere til å heie fakkelmannen fram. For i dag var skolebarna publikum.

 Jeg skjønner for å være helt ærlig ikke hva de tenkte på i Lillehammer da de slapp de desidert mest attraktive TV-øvelsene, særlig for USA, til Hamar, i tillegg til skøyteøvelsene som nordmenn flest har et spesielt forhold til. Men, men, vi gråter ikke. 

HIL-huset (Hamar Idrettslag), et middels stort idrettsklubbhus, var i verdenspressens sentrum i går. Hvorfor? Har du ikke hørt om Nancy Kerrigan? Hun skulle akkrediteres. Og det er på HIL-huset akkrediteringen foregår i Hamar. Litt av en kontrast til hva som skjedde sist hun var her i byen. Det var i november, og da gikk hun alene i gågata og kikket i butikkvinduer uten at en kjeft reagerte. Nå har hun egne sikkerhetsfolk (det går sterke rykter om at de er bevæpnet) som aldri slipper henne av syne. Og vi kan bare gjette oss til hva som skjer og hvilken mediainteresse det blir når/hvis Tonya Harding kommer. Skjønnheten og udyret i samme såpeopera. Det sportslige settes nesten i skyggen. Og de to jentene skal bo under samme tak i deltakerlandsbyen på Toneheim folkehøgskole. Riktignok skal de ikke dele rom, men det kan bli spennende uansett. I hvert fall for dem selv og for media. 

Gågata i Hamar har begynt å endre karakter. Alle reklameplakater er fjernet. Ikke at det er noe savn, men det er et tankekors at det samtidig er montert reklameflagg for IBM, ABB, TINE og mange andre langs stort sett alle hovedveiene våre. Inkonsekvenser rår. 

Ved hvert gatehjørne og foran hver forretning med respekt for seg selv er det issulpturer. En japansk kunstart som ble importert til Hamar i fjor, og som til de grader er fulgt opp i år. Skulpturene er virkelig flotte, og når vi vet at de er skåret ut med motorsag er det ikke mindre imponerende. 

Til slutt; NSB fornekter seg ikke. Gårsdagens ekspresstog fra Oslo til Trondheim var et kvarter forsinket da det forlot Oslo S. Innen det kom fram til Hamar var forsinkelsen økt til 40 minutter. Og det samme NSB skal ha ansvaret for mye av transporten til og fra OL på Lillehammer. Det er en gåte for meg og mange andre hvordan de skal greie det uten store forsinkelser. Selv NSB-ansatte tør ikke lenger stole på sin egen arbeidsgiver hvis de må videre med andre transportmidler. Og det er ikke noe godt utgangspunkt for NSB. En pessimist er en som ikke tror på det han håper. Og pessimismen rår.

                                                                                                                                             110294ju.

E-post til Jan:
jan.utengen@amot.gs.hm.no

 


Virksomhets-leder

Rådgiver

Spes.ped. koordinator

FAU-leder


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv |
English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!