Åmot ungdomsskoles nettsider!


 

OL-bulletin 5

 

Det blir lite søppel under OL, refererer en av lokalavisene. I hvert fall mindre enn ventet. Særlig langs gangtraseene til og fra de ulike arenaer. Og det er bra.

Men søppel skaper problemer for mange allikevel. Kanskje ikke selve søpla, men tømmingen av den. For det skjer nemlig om natta for at ikke søppelbilen skal lage trafikkaos. Og det betyr at de mange som av gammel vane ikke setter ut søppeldunken før om morgenen må vente en uke før den blir tømt. For om morgenen er allerede ukas tømming unnagjort. 

Men det kan også være søppel på andre måter. Jeg var med Ron i går da han skulle kjøpe seg rallarhatt. Det var ikke lett. Han syns nemlig den offisielle var for dyr, og de rimeligere var stort sett made in China. Og han ville ikke ha søppel fra Østen, han ville ha made in Norway. Men vi fant det til slutt. Til halv pris av den offisielle. 

De offisielle leverandørene, hvorfor er de blitt det? Det har ikke noe å gjøre med kvaliteten på varene. Det har med penger å gjøre. Hvem som har hatt mest penger å avse til LOOC. Men den uoffisielle Solo lesker strupen like godt som den offisielle Coca Cola. Og de færreste kjenner forskjell på øl fra Mack eller Hansa. 

Når det gjelder øl har tyskerne funnet et smutthull i den norske lovgivningen. I forbindelse med akegullet i går sørget de for å sende øl som diplomatpost, hele 30 tusen liter. Der i gården skulle det feires. Med tysk øl. Men polet har firedoblet omsetningen sin i forhold til samme uka i fjor. 

Vekkeklokker har blitt en suksessartikkel under OL. Det er snart ikke mulig å oppdrive dem på Hamar. Hvorfor? Mediafolket er trøtte om morgenen, og øvelsene starter for tidlig for dem. Men de må tross alt minst være oppegående hvis de skal gjøre jobben sin, og helst våkne også. 

Transporten skaper fortsatt problemer. På ulike måter. Reservedrosjeløyvene er tatt i bruk - til siste bil. Men det er ikke sjåfører nok til å kjøre alle disse drosjene, så derfor er det leid inn sjåfører for OL-perioden. Og de er ikke alltid like godt kjent. Som da to amerikanske damer skulle til en adresse på Hamar. De leverte lappen, og sjåføren ristet på hodet. Det samme gjentok seg engang til. Og selv om Mæhlumsløkka ikke ligger midt i sentrum har det ligget der i flere tiår. Så det burde ikke være så vanskelig. Og det hender at folk skal ta drosje andre steder enn til OL-hallene eller ølteltene. 

De gråkledde frivillige er storrøykere alle. Det må vi gå ut fra, det står nemlig røyk ut av munnen på dem hele tida. Eller kan det være kulda? Selv for lokalbefolkningen i innlandet er det kaldt å stå ute time etter time når gradestokken ligger på rundt 20 minus. De er tapre som holder ut i kulda. De som har fått innejobb fryser i hvert fall ikke. Men ingen av dem ser øvelsene selv om de står nær begivenhetenes sentrum. 

Og senere i dag vet vi om skøyteløperne våre tar storeslem på 1500-meteren slik de gjorde på 5000.

 

 

160294ju.

 

E-post til Jan:
jan.utengen@amot.gs.hm.noVirksomhets-leder

Rådgiver

Spes.ped. koordinator

FAU-leder


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv |
English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!