Åmot ungdomsskoles nettsider!


 

OL-bulletin nr. 7

  

The best you can do is to pray for the buses. Dette var beskjeden Ron ga til en mormoner som ville prøve å omvende han. For det er dessverre bussene som er flaskehalsen. Selv om stort sett alt som finnes av busser i Sør-Norge (det virker i hvert fall slik) er tatt i bruk. Den mest eksotiske bussen som går her i distriktet er en Opel fra anslagsvis 1920. Åpen med kalesje og uten sidevinduer - i 20 minusgrader. De påstår at det er buss for røykere fordi den har så god ventilasjon.

NSB som har greid seg så utrolig godt hittil begynner å få problemer igjen. I går fikk de motorhavari på et av de nye vognsettene sine slik at det måtte taues til Hamar. Jeg håper det er en engangsforeteelse, for hvis togene får problemer i tillegg til alle bussproblemene blir det virkelig kommunikasjonskrise. Og da hjelper det ikke at korps stiller opp på jernbanestasjonen og spiller for de reisende! For det er stadig flere som bruker bil, og trafikkprognosene er snart oppfylt. 

OL-bilene bulker fortsatt. LOOC har satt som mål at maksimum 20 prosent av dem skal få skader. Og det er omtrent på det nivået det ligger. Men skade på 20 prosent av en bilpark med gjennomsnittsalder på omkring 14 dager må da være altfor mye! 

Jorda sprakk i natt. Det ble for kaldt. Heldigvis ikke den jorda vi bor på, men isskulpturen med samme navn. Det var til og med vinnerskulpturen i isskulptur-VM. Japanerne som laget den har reiset fra byen allerede, så de vet det ikke. 

Svenskene har ikke gjort den helt store innsatsen i OL. Men de er forsatt positive, selv om mange svensker etterhvert kler seg ut som nordmenn. Og Expressen beskriver kulda på følgende måte; "Det er myggfritt under OS." Svensk TV har også en spesiell vri på sine kommentarer; "Det låter mera som lottonummer enn som svenska skidplasseringer i ett olympiskt spel." Det var resultatlista fra 15-kilometeren de snakket om. 

Men journalistene har andre problemer i kulda. At de fryser er ikke uventet, men det er verre når kulepennene fryser slik at de ikke får skrevet noe. Og det skjer. 

Ølteltene går dårlig. Til tross for en halvliterspris på 28 kroner. Mange har etterhvert innsett at det ikke bare er øl folk har reist til OL for å smake på. Men i maten har de flere steder funnet foruroligende høyt bakterieinnhold. Kanskje enkelte OL-øvelser skal avgjøres av hvor deltakerne har spist lunsj? 

Men vi håper forsatt at de beste vinner.

  

180294ju.

 

E-post til Jan:
jan.utengen@amot.gs.hm.noVirksomhets-leder

Rådgiver

Spes.ped. koordinator

FAU-leder


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv |
English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!