Åmot ungdomsskoles nettsider!


 

OL-bulletin nr. 9 

Fra Jan

  

Har du lyst på gratisbilletter til OL-øvelser? Mange vil nok svare JA på et slikt spørsmål. Og for mange er det også mulig. Men det gjelder bare hvis du bor i Hamar og er under 16 år. For til tross for svartebørshandel foran mange øvelser er det mange usolgte billetter til hurtigløp på skøyter for kvinner. Og det er der gratisbillettene deles ut. Tribunene skal være fylt til siste plass. 

Derimot er det utsolgt for lenge siden i OL-Amfien i kveld. Der foregår nemlig det som i amerikanske aviser er større enn resten av OL til sammen. I hvert fall for dem. Det de snakker om er mestermøtet mellom Tonya Harding og Nancy Kerrigan. Så da, så. 

Ellers har Lillehammers ordfører Audun Tron gått ut og sagt at han godt kunne tenke seg å søke OL 2010. Det er ikke første gang at et arrangementssted i seiersrusen over et vellykket arrangement slår seg på brystet og sier; vi er best, vi søker igjen. Men det blir som oftest med det. (Nå, 10 år etter, vet vi at Lillehammer ville prøve seg som søker i 2014, men det ville Tromsø også. Og Tromsø trakk som kjent det lengste strået.) 

For selv om Audun Tron sa at neste OL vil kunne arrangeres til selvkost fordi alle arenaene allerede står der, er det lite som tyder på at det kan holde. Bare tenk på utviklingen i idretten, 16 år er lang tid. Og hvis anleggene i mellomtiden skal brukes - og det skal de vel - er de høyst sannsynlig så slitt at de må oppusses og oppgraderes for betydelige beløp. Og det koster penger. Det koster også penger at AS Norge står stille i fjorten dager. Og selv om jeg og sikkert mange andre egentlig har litt sans for ideen til Tron er det altfor blåøyd å tro at det kan gjøres så lettvint og billig som han antyder. Men til slutt er det IOC som bestemmer, og de har vist før at de er uberegnelige når de bestemmer hvor lekene skal være, i 2010. Det bestemmes i 2003, og da har det forhåpentligvis vært flere vellykkede vinter-OL i mellomtida. Så det spørs hvordan hukommelsen er hos de gamle menn, hvis de i det hele tatt overlever til da. 

Utlendinger feilparkerer gratis i Hamar. Hvorfor?  Det er for vanskelig å inndrive avgiftene fra utlandet. Parkeringen fungerer nemlig etter prinsippet "der vil jeg sette fra meg bilen, nå". Og det er ikke alltid det passer like godt for andre som skal fram, så det blir tauet bort en del biler om dagen. Så mens problemet på Lillehammer er at bilene kjører for mye i sentrumsgatene er problemet at bilene står for mye stille på de gale stedene i Hamar. Begge deler er like ”gæli”. 

Like over helga treffes vi. Da er OL slutt for denne gangen. Men på grunn av postgang sendes siste bulletinen herfra i morgen. Siste helgas begivenheter får vi heller ta muntlig.

 


 

E-post til Jan:
jan.utengen@amot.gs.hm.noVirksomhets-leder

Rådgiver

Spes.ped. koordinator

FAU-leder


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv |
English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!