Åmot ungdomsskoles nettsider!
 

 

Har du lyst til å prøve deg som journalist, har du snart muligheten. I desember har nemlig Åmot ungdomsskole nok en gang redaktøransvaret for Ungdomsavisa – en avis på internett for og av ungdom.

I èn måned av gangen har skoler rundt omkring i landet ansvaret for å legge ut stoff til avisa. I desember har turen kommet til oss ved Åmot ungdomsskole…

Fire ganger tidligere har skolen vår hatt redaktøransvaret for Ungdomsavisa. Reportasjene har vært mange og forskjellige. En utfordring med reportasjene er at de skal være interessante for ungdom fra hele landet, ikke bare de fra nærmiljøet på Rena. Her har vi ”hele verden” som lesere…

 

I forbindelse med de to siste årenes redaksjonsperioder har en gruppe elever og lærere oppholdt seg i Oslo i nesten en uke, med det mål å lage reportasjer til Ungdomsavisa. Hovedformålet med oppholdet var imidlertid å lage reportasjer i forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris. Samligen av reportasjene vi lagde da FN og Kofi Annan fikk prisen i 2001, kan du se her.  Ta også en titt på reportasjene i forbindelse med fjorårets tildeling til Jimmy Carter.


De aller heldigste i Ungdomsavisa fikk oppleve
pressekonferansen før Nobel-konserten.

Vi planlegger en lignende tur i år, så kunne du tenke deg å delta kan du bli en av de heldige som får være med.

Som journalist for Ungdomsavisa får du utdelt pressekort, som du kan benytte dersom du skal ut på skriveoppdrag. Dette kortet gir i de fleste tilfeller gir gratis adgang til for eksempel kino, konserter eller sportsbegivenheter. Tidligere har vi hatt journalister både på Norgespremiere på kino, på håndball-VM og på konserter i Oslo – for å nevne noe….

Dersom du melder deg som journalist vil du få opplæring i bruk av verktøyet som på en enkel måte gir reportasjen din et profesjonelt utseende (samme type verktøy som andre nettaviser bruker). Du vil også lære å bruke digitalt fotoapparat og videokamera, fremkalle bilder og sette disse inn i reportasjen din.

Husk at du som journalist kanskje ikke trenger å skrive mer enn èn reportasje i løpet av tiden vi har redaktøransvaret for Ungdomsavisa. Her må du selv bestemme hva du har tid og lyst til.

Å være med på Ungdomsavisa er både morsomt og lærerikt, og er du heldig får du kanskje et oppdrag du sent vil glemme….  

Vil du være med på Ungdomsavisa, må du gi beskjed til  Geir eller Arne Vegard. Du kan gjerne gi beskjed via e-post - til Geir - til Arne Vegard -

Du vil da bli innkalt til et møte hvor du får mer informasjon om Ungdomsavisa. Etter dette kan du bestemme deg endelig for om du vil være med eller ikke

Undervisningsopplegg

De som ønsker å være med til Oslo og dekningen av Nobels fredspris, må være forberedt på å gjennomføre et fire timers undervisningsopplegg rundt årets fredsprisvinner Shirin Ebadi.

NB! Siste frist for påmelding er fredag 21.november!

 
 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster