Åmot ungdomsskoles nettsider!
Ungdomsavisa   
                      

 

Det nærmer seg desember med stormskritt. Snart skal vi igjen ha redaktøransvaret for Ungdomsavisa, og som tidligere må du søke for å ha muligheten for å delta. Dette gjelder både de som vil være med på Nobelprosjektet i Oslo og de som kun vil skrive saker uten bli med under det nevnte prosjektet i hovedstaden.

Interessert?? Da bør du lese NØYE videre.. Fristen for innsending av søknad er onsdag 23.november. Kanskje du får muligheten til å være Nobel-reporter i Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris til Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og generaldirektøren der, Mohamed ElBaradei.


Fredsprisvinner Mohamad ElBaradei

I desember har altså Åmot ungdomsskole nok en gang redaktøransvaret for Ungdomsavisa – en avis på internett for og av ungdom.

I èn måned av gangen har skoler rundt omkring i landet ansvaret for å legge ut stoff til avisa. I neste måned har turen kommet til oss ved Åmot ungdomsskole…

Seks ganger tidligere har skolen vår hatt redaktøransvaret for Ungdomsavisa. Reportasjene har vært mange og forskjellige. En utfordring med reportasjene er at de skal være interessante for ungdom fra hele landet, ikke bare de fra nærmiljøet på Rena. Her har vi ”hele verden” som lesere…

Nobels fredspris i Oslo
I forbindelse med de fire siste årenes redaksjonsperioder har en gruppe elever og lærere oppholdt seg i Oslo i fire-fem dager, med det mål å lage reportasjer til Ungdomsavisa. Hovedformålet med oppholdet har imidlertid vært å lage reportasjer i forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris.

Samlingen av reportasjene vi lagde da FN og Kofi Annan fikk prisen i 2001, kan du se her.  Ta også en titt på reportasjene som ble laget da Jimmy Carter mottok sin velfortjente pris i 2002. I 2003 var det Shirin Ebadi som sakene ble konsentrert rundt, mens vi i fjor møtte Wangari Maathai. I år er altså turen kommet til Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og generaldirektøren der, Mohamed ElBaradei.

Oprah Winfrey og Tom Cruise var i perlehumør.
De aller heldigste i Ungdomsavisa fikk oppleve bl.a.
oppleve Oprah Winfrey og Tom Cruise på nært hold.. 

Årets Nobel-tur
Også i år planlegger vi Oslo-opphold for å dekke begivenhetene rundt fredsprisvinner Mohamad ElBaradej.

Årets opphold vil foregå i tiden torsdag 8.- mandag 12.desember. De elevene som blir med vil bli delt i to grupper - med halve tiden hver i Oslo.

Det Norske Nobelinstituttet har lagt ut programmet for Nobeldagene. Flere oppdrag vil imidlertid komme i tillegg.

Omlag 20 elever vil få muligheten til å være med, men for å bli vurdert må du sende inn søknad. Søknaden må inneholde hva du kunne tenke deg å jobbe med, skriving, filming/videoredigering, bilder/bildebehandling. Om du tør å ta initiativ til å intervjue folk, stille spørsmål på pressekonferanser (engelsk), etc, er det en fordel. Under oppholdet kan ting skje fort og intervjuer må kanskje tas på sparket..

Å være med på Nobel-prosjektet er både morsomt og lærerikt, og er du heldig får du kanskje et oppdrag du sent vil glemme…

Alle elever ved Åmot ungdomsskole kan altså søke, men de som gjorde en god jobb under Birkebeinerrittet i høst, vil i utgangspunktet ha en liten fordel.

Om du er blant de heldige vil du bli innkalt til et møte hvor du får mer informasjon om opplegget.

Last opp søknadsskjemaet og lagre det på maskinen din. Send det deretter tilbake i utfylt stand som vedlegg i e-post til BÅDE:

Geir geirh@amot.gs.hm.no

og
Arne Vegard arnevs@gmail.com

NB! Søknaden må være sendt senest i løpet av onsdag 23.november.

 
 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster