Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Mandag 11/9 hadde Åmot Ungdomsskole igjen besøk. Denne gangen var det gruppa B2B (Back To Basic) som steg inn i Gymsalen og gjorde unna den første av fire skolekonsertene som skal holdes  i år. Hvis alle konsertene blir like bra som denne, blir resten av året i hvert fall ikke noe å grue seg til.

Se streaming video fra konserten - Sweet Home Alabama Her kan du se video!

Av Andreas W. Adolfsen og Trond Svendsberget 

Tøffe riff, fra tøff gitarist!


Back To Basic består av 3 dyktige musikere i regi av Frode Berntzen (Elgitar , vokal) Trond Augland (trommer) og Helge Harstad (bass), som på sin skoleturné fremfører musikk fra kjente artister gjennom tidene. Til og begynne med kan vi nevne blant annet Chuck Berry, Rolling Stones Dette er et lydopptak!, Little Richard, Lynyrd Skynyrd og Bob Marley. Her "rocker" Berit M. French til melodien Twist And Shout.
Med et tilskuertall lik skolenss elevantall entret B2B scenen i gymsalen på Åmot Ungdomsskole.
Bandet  imponerte til tider med glimrende gitarriff, tøffe trommeimprovisasjoner og artig basspilling. Sceneshowet kunne til tider ha vært noe mer varierende, men de utmerket seg innimellom med rockende og elegante sprang. De fikk med seg både publikum og lærere på spesielle innslag. Noen lærere fra skolen ble kommandert opp på scenen (ER IKKE BERIT FLINK
) for  å vrikke til Twist And Shout (originalt fremført av The Beatles). Bandet var i det hele tatt flinke til å få publikum til å delta. Det ble en hel del klapping, ja t.o.m. litt synging på oss også.
Trommeslager Trond Aukland.
Publikum så ut til å more seg, det samme med musikerne.  Og de 40 minuttene som
konserten varte, gikk fort. Frode, Trond og Helge byttet frisyrer og klesplagg etter hvert som de flyttet fra èn til en annen musikkstil.. De gjorde seg spesielt bemerket da de var inn om Hippietiden  og da de avsluttet med Sweet Home Alabama Dette er et lydopptak! som vel og merke var Country. 

Vi kan med sikkerhet si at Back To Basic gjennomførte en bra konsert i gymsalen på Åmot Ungdomskole, og den som mener noe annet var garantert ikke til stede. 

Til alle skoler: Fang opp Back To Basic og gi elevene en skikkelig musikkopplevelse, enten som en god begynnelse eller en uforglemmelig slutt!!

Et av eksemplene på vår velvillige deltakelse under den første rikskonserten på Åmot Ungdomsskole i år.

Trond Augland bor i Oslo og har som oppgaver i B2B (Back to Basic) som trommis, korgutt og hovedansatt til å lage rykninger. Han har spilt med mange kjente norske artister som f.eks. Tor Endresen, Espen Lind, Solid Base og Jahn Teigen.

Helge Harstad  har som oppgaver i B2B som bassist, korgutt og med gutturalt fremstøt. Er utdannet Cand.philol. ved universitetet i Oslo med musikk som hovedfag. 3 plateutgivelser og Spellemannspris-nominasjon i 1994 som beste nykommer. Også han har spilt med noen kjente artister bl.a. Bjørn Eidsvåg, Rune Larsen og Anita Hegerland.

Frode Berntzen utdannet ved Norges musikkhøgskole, kandidatstudium i musikkpedagogikk 1988-92. Er gitarist, vokalist, hoftevrikker og låtskriver i Back to Basic. Har opptrådt med artister som Kaia Huuse Denne saken inneholder lydopptak!,  Jan Werner Danielsen, Kari Gjærum og Jørn Hoel. 

 

Last ned Microsoft Media Player 6.4

For å høre "streaming" lydopptak og se film fra konserten, må du ha Microsoft Media Player 6.4. eller 7.0 Last de ned.

NB! Windows Media Player 7.0, bør ikke bli installert på datamaskiner med Windows 95 eller NT4

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!