Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Tirsdag 3/10 var det konsert med Edvin Grande og partner, Jan Erling Dahl, i Åmot kulturhus. Til stede var elevene på Åmot Ungdomsskole og elever fra Osen Ungdomsskole. Musikken var av beste kvalitet med god sang og et ”fenomenalt” gitarspill. 

Av Aleksander Olstad, Trond Svendsberget og Tor Magne Amundsen

Edvin Grande ga alt! Nesten hele nedre kinosal var full av ungdommer fra Åmot kommune. Musikken var omtrent like bra som B2B. Vokalist, Edvin Grande, fortalte mange historier om rusmisbruk, og problemer i ettertiden av smådrikking på såkalte ”home alone parties.”

Han hadde flere eksempler, kanskje for mange og for lange, men det var innholdet som telte, tross alt. 

Edvin og Jan Erling spilte en gammel klassiker av Rod Stewart - Sailing Dette er et videoopptak!, som første nummer og viste allerede da at de ikke var av de dårligste rikskonsertene musikalsk. Ellers fikk høre at fra rivende gitar-riff, til noen rolige ballader Dette er et lydopptak!.

Gitarist Jan Erling imponerte stort med sitt blendende gitarspill. Han spilte en melodi fra en gammel kjenning, Carlos Santana Dette er et videoopptak!, etterfulgt av en egenkomponert melodi, Intermezzo. Edvin spilte også noen melodier forbundet med historiene han fortalte forut:  Knuste drømmer Dette er et videoopptak!, Du sa du var glad i meg Dette er et videoopptak! og Farvel Marita Dette er et lydopptak!.

Jan Erling Dahl!
Jan Erling Dahl imponerte med sitt gitarspill

Hvis man skal sette fingeren på noe negativt i forbindelse med konserten, må det være all pratingen i mellom numrene. Det de rakk på ca 2 timer var 7-8 nummer, og det er for lite til å være en konsert tiltenkt unger/ungdom.

Det er også et minus at enkelte av elevene fra Åmot Ungdomsskole ikke klarte å sitte stille mens Edvin fortalte om sine møter med rusmisbrukere. Dette var sterke opplevelser som ble formidlet. Her burde ALLE elevene hørt godt etter!! Sett i forhold til elevene fra Osen har disse Rena-elevene mye å lære.

Edvin Grande (foran) og Jan Erling Dahl rocket mot rus!
Rocket mot rus!!

Last ned Microsoft Media Player 6.4

For å høre "streaming" lydopptak og se film fra konserten, må du ha Microsoft Media Player 6.4. eller 7.0 Last de ned.

NB! Windows Media Player 7.0, bør ikke bli installert på datamaskiner med Windows 95 eller NT4

 

 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!