Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Workshop "Jenter og IKT i grunnskolen"

Og så var det våre egne Toril og Arne Vegard, da. De hadde en Workshop som het Jenter og IKT i skolen i grunskolen. Etter at de hadde fortalt litt om seg selv og skolen vår, ble deltakerne delt inn i fem forskjellige grupper. Disse skulle diskutere forskjellige spørsmål, og slik ble resultatene:

Når skal IKT-opplæringa starte?

- Så tidlig som mulig! Elevene bør begynne å lære bruk av data og IKT allerede i første klasse. Men gruppens talsmann forteller også om sønnen sin, som er to og et halvt år gammel og allerede har begynt å lære enkle dataprogrammer for barn. Han lærte fort, men som oss alle ble han lei da det ikke lengre var noen utfordring. Førsteklassingene bør absolutt få leke seg litt med data, lære å bruke mus og tastatur og lære enkle programmer. Jo før de begynner, jo større blir interessen og forståelsen. Det ble spørsmål om barn ikke gikk glipp av mye annet, hvis de ble sittende for mye foran dataskjermen. Men meningene i "salen" var at de går ikke glipp av noe, får heller noe i tillegg. Barn har det ikke moro så lenge de ikke lærer. - Ikke snakk om at de har vondt av å lære data!

Fører bruk av IKT egentlig til bedre opplæring?

- Ja! På nettet er alt oppdatert, i motsetning til bøker som fort blir gamle. Dessuten, når man bruker data, har man lettere for å konsentrere seg om stoffet. Skriver man for hånd må man tenke på skjønnskriften og at alt skal se fint ut, mens PCen gjør dette for deg.

Passer datamaskiner inn i dagens skolestruktur?

- Ikke lett å svare verken ja eller nei, hva er dagens skolestruktur? På skoler som Åmot ungdomsskole passer det inn. Men på mange skoler er det dårlig plass, og undervisningen er kanskje lagt opp på feil måte. Hvis datamaskiner skal passe inn i skolestrukturen må flere ting skje på en gang og det må være godt samarbeid. Da passer det inn!

Trengs radikale tiltak for å få jenter på høyde med gutta?

- Nei. Radikale tiltak er unødvendig, bedre å bruke de små, usynlige triksene som på Åmot ungdomsskole. Det går ikke an å dele gutter og jenter og si at gutter er sånn og jenter er sånn.

Hva skal datamaskiner brukes til?

- Datamaskiner kan brukes til alt bortsett fra fysisk aktivitet!

 

Startside 
Damer og data

Foredrag
Jon Lilletun

Foredrag
Sandra Crapper

Workshop Åmot ungdomsskole
(Powerpoint)

 

Andre erfaringer:
Fra hotellet

Fra middagen

Bilder

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!