Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Årets Nobelprosjekt var det femte i rekken. Som tidligere var prosjektet en stor suksess. Forskjellen var den enorme oppmerksomheten fra media. Både TV2, Dagbladet, NRK Østnytt, Østlendingen, Hamar Arbeiderblad, Kanal 24 og Lokal-avisa ga oss bred dekning i sine redaksjoner.


BLANT VERDENSPRESSEN: Våre elever intervjuet Sharon Stone.
Foto: Eirik Helland Urke, Dagbladet

I løpet av vårt fem dager lange opphold i Oslo under Nobelprosjektet, ble det produsert en rekke flotte saker. Vi fikk intervjuer med kjendiser over en lav sko: Morten Abel, Knut Storberget, Thorbjørn Jagland, Erna Solberg, Siv Jensen, Jens Stoltenberg, Eirin Faldet, Thorvald Stoltenberg, Jonathan Mann og ikke minst fredsprisvinner Yunus…, ja vi kunne ramset opp mange flere. Vi var på pressekonferanse med fredsprisvinnerne, vi var til stede under selve prisoverrekkelsen, vi var med på pressekonferansen med artistene som opptrådte på Nobelkonserten OG vi lagde reportasje fra Nobelkonserten i Oslo Spektrum. Allikevel var det begivenhetene på trappa til Oslo rådhus som la grunnlaget for den voldsomme mediedekningen Nobelprosjektet 2006 har gitt oss.

At vi fikk tak i selveste Sharon Stone på vei inn til fredsprisutdelingen og at våre unge reportere i tillegg fikk skryt av filmstjernen, gikk ikke upåaktet hen. Både Tv2 og Dagbladet fanget opptrinnet. Dette resulterte umiddelbart i at snøballen begynte å rulle..

Her er mer om det som skjedde:

1.Dagbladet, 10. desember 2006
Den kjente riksavisen var selvsagt til stede på rådhustrappa. Dessverre for dem sto de på feil side av der ting foregikk. Deres to utsendte reportere fanget imidlertid opptrinnet rundt våre reportere og ville gjerne kjøpe videoen vår. For denne fikk vi 3000 kroner. I tillegg ville de lage en reportasje om oss. Resultatet ser du ved å følge lenken under. Det kan nevnes at i skrivende stund er ”vår” video den 25.mest sette på Dagbladets sider i desember måned. Nærmere 17 000 ganger har den blitt spilt. I alt er 115 videoer lagt ut på Dagbladet denne måneden..
Dagbladets nett-oppslag om våre journalister

2. Tv2-nyhetene, 10. desember 2006
I forbindelse med Tv2s dekning av utdelingen av Nobels fredspris til Muhammad Yunus, fikk vi også et innslag på cirka 2 minutter kun viet våre journalister fra Åmot ungdomsskole. Foranledningen var intervjuet med Sharon Stone.. Flott!

3. NRK-Østnytt, 15.desember, 2006
Vel hjemme på Rena etter endt Nobelprosjekt, tok NRK-Østnytt kontakt. Reporter Kurt Sivertsen ville gjerne at våre elever skulle være ukens fredagsgjester. Dette resulterte i et 3 timer langt NRK-besøk på skolen og et 4 minutter langt tv-innslag i Østnytt.


Reporter Kurt Sivertsen fra NRK Østnytt intervjuer våre elever.

Innslaget kan du se på NRKs nett-tv: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/213318 . ”Vårt” innslag kommer mot slutten av sendingen.

4. Østlendingen, 12.desember 2006
Østlendingen slo opp vårt intervju med Sharon Stone på ”hele” førstesiden. I tillegg fikk vi nesten to sider inne i selve avisen. Se nett-reportasjen her.

5. Kanal 24, 11.desember, 2006
Ungdomsprogrammet ”Jång” på Kanal 24 gjorde for andre år på rad et innslag med våre reportere fra Ungdomsavisa. Mairi McDonald er programleder og møtte elevene utenfor Oslo rådhus og lagde en flott reportasje.
Hør en redigert utgave av programmet her.

6. Lokal-avisa, 19.desember, 2006
Også i Lokal-avisa ble vi viet stor oppmerksomhet. En flott to-siders reportasje inne i avisen. Her kan du se nettutgaven av den samme reportasjen. 

7. Hamar Arbeiderblad, 13.desember, 2006
HA viet nesten en hel side i sin papirutgave til våre unge journalister og deres ”stjernefangst”. Ikke dårlig!

8. Skolenettet, 13.desember, 2006
Utdanningsdirektoratets Skolenett-sider, hadde våre elevers innsats med Ungdomsavisa som hovedoppslag i dagene etter suksessen.
Se oppslaget her.

9. Åmot kommune, 14.desember, 2006
Også vår egen kommune slo opp vår innsats i Oslo på sine nettsider. I ettertid har både ordfører og rådmann rost prosjektet, og hvordan dette har markedsført kommunen på en positiv måte.

10. Avis i skolen, 13.desember, 2006
Vår mann i Mediebedriftene/Avis i skolen og primus motor bak Ungdomsavisa, Jan Vincens Steen, var så fornøyd med innsatsen vår at han har lovt pizza på hele Nobelgjengen på nyåret!  

Også ved tidligere anledninger har vi fått fine oppslag i mediene i forbindelse med Nobelprosjektet. Allerede under første Nobelprosjekt i 2003 hadde Østlendingen vårt møte med Jimmy Carter som hovedoppslag på førstesiden.

Men 2006 ble altså et år hvor mediedekningen ble over all forventning, og vi klager ikke..

Gratulerer til alle som deltok og som gjorde dette mulig! Vi retter også en takk til alle som har støttet oss med rosende ord. Hardt arbeid ligger bak resultatene, og all den positive omtalen er noe vi setter stor pris på.

Her er Ungdomsavisa slik den så ut etter et Nobelprosjektet var over.
 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster