Åmot ungdomsskoles nettsider!
 

 

Så var dagen endelig kommet som alle 9.klassingene hadde ventet på. Representanter fra ITU hadde tatt den lange veien fra Oslo for å dele ut håndholdte pc’er til alle elevene. Etter overrekkelsen tok det ikke lang tid før de fleste var fortrolige med det nye ”vidunderet”. Som den første skolen i verden er vi i gang med prosjektet med håndholdte pocket PC'er med innebygd wlan kort (trådløst nettverkskort med Internett tilgang) og innebygd Blåtann for kommunikasjon over små avstander.


Endelig i gang..

Kantina var fylt opp med spente lærere og elever fra 9.trinn da den høytidelige åpningen av ”håndholdt-prosjektet” skulle settes i gang. Som tente lys lyttet de til åpningstaler fra inspektør Jan Utengen, FAU-leder Per Skaare, ITU-leder Morten Søby og ITUs leder for prosjektet, Tove Kristiansen.

Da dette var over kom det store høydepunktet med utdeling av håndholdte pc’er til alle elevene. En og en måtte de frem for å motta hver sin, samtidig som de måtte skrive under på at varen var mottatt. Derfra var ikke veien lang til utforsker-fasen. Elevene kastet seg over det nye hjelpemiddelet og snart var de viktigste innstillingene gjort og alle var på nett. Pågangsmotet var det iallfall ingenting å utsette på!


Thea og Kari var fornøyde!

Etter hvert ble elevene plassert i grupper, blant annet for å diskutere det som er hovedhensikten med prosjektet: Hvordan kan den håndholdte pc’en være til nytte i undervisningen? Mange kreative forslag kom inn, så spørs det da om tiden frem mot sommeren kan gi svar på om denne type pc’er er noe å satse videre på. For når sommerferien kommer er det hele over. Da skal pc’ene leveres tilbake.

En høytidelig åpning er ikke det samme uten litt mat og drikke. Derfor ble det hele avsluttet med en flott bløtekake og brus til alle. Det smakte, men den håndholdte pc’en smakte nok allikevel best!!

Håndholdt-prosjektet har fått mye oppmerksomhet i media:
Østlendingen
Hamar Arbeiderblad
NRK
ITU
Utdanning
Nettavisen

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no