Åmot ungdomsskole.

 


Fredag 8.oktober var siste skoledag før høstferien. I tradisjonens tro ble på denne dag den årlige "joggedagen" arrangert.

Da startskuddet gikk la drøyt 100 elever i veg på den om lag 10 kilometer lange løypa. Årets løp ble preget av imponerende stå-på vilje fra mange av elevene. I jenteklassen ble det da også satt nye løyperekord. Det var det Annemieke van Oevelen (10b) som sørget for. Tiden ble såpass sterk som 49,22 minutter. Ingen jente har løpt fortere siden arkiveringen av tider tok til i 1996. I gutteklassen gjorde Einar Bergem (10a) et sterkt løp. Han vant med tiden 45,42 minutter. Kun tre gutter har tidligere løpt fortere. Gjeldende rekord innehas av  av Emil Mo Sanderød, og ble satt da han i fjor løp på 43 minutter og 13 sekunder.

Mats Lyseggen nærmer seg løypas høyeste punkt!Blant gutta var det i år tre som tidlig skilte seg ut. På toppen av de krevende stigningene opp mot matstasjonen ved 5 kilometer, hadde Einar Bergem slitt seg løs fra Mats Lyseggen (9b) (bildet), og med Stein Erik Stormoen (9a) noen meter bak der igjen.

 

I det lettere terrenget ned mot mål økte Einar ledelsenEinar Bergem var fornøyd med løpet! til konkurrentene, og den samme rekkefølgen holdt seg helt til mål. Mens Einar løp inn til tiden 45,22 minutter, fikk Mats tiden 46,12 minutter, mens Stein Erik kom rett bak med 46,57 minutter.

Beste tid totalt var det Trond Pedersen, gymlærer, som stod for. 42.49, en imponerende tid til syklist å være.

Like spennende ble det ikke i jenteklassen. Til det var Annemieke for overlegen, som altså satte løyperekord og presset tiden godt under 50 minutter.

 

Mats, Stein Erik, Einar og Annemieke løp fort på joggedagen!


Mange med gode tider
Spesielt imponerende i år var den gode innsatsen og de mange sterke sluttidene. Med stor innsats kom 24 av elevene seg under timen, mange av dem langt ned på 50 tallet. Veldig bra! Også andre, som ikke løp like fort tidsmessig, viste innsats og vilje det står respekt av.

Stemningen i målområdet var det heller ikke mye å utsette på. Høye heiarop drev frem sluttspurter vi sjelden har sett maken til.

Etter målpassering var de fleste fornøyde med sin egen innsats, og syntes de hadde gjort så godt de kunne. Da er det også lov og slappe av med høstferie…..med god samvittighet!!

 

Joggedagen 99'

Bilder fra løpet
Flere bilder..
Enda flere..
Årets vinnere

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!