Elevgruppen ved Åmot ungdomsskole, 2007-2010

 

I løpet av tre år ved Åmot ungdomsskole opplever og deltar elevene i svært mye forskjellig; spennende timer og prosjekter, turer, besøk, sosiale aktiviteter og mye mer. På denne siden har vi samlet alle sakene som har vært publisert på skolens hjemmeside, som har direkte tilknytning til elevgruppen i perioden 2007-2010. For øvrige saker i henvises det til arkivet.

 

Takk for nå!

Takk for nå!

Det ble en flott kveld da årets 10.klassinger var samlet for å markere avslutningen av grunnskolen og tre år ved Åmot ungdomsskole. Taler, underholdning og ikke minst utdeling av vitnemål stod på programmet.

Denne reportasjen inneholder videoopptak Les hele saken - 21.juni 2010

 

Populær Titanic-kake

Titanic-kake

Denne våren har Charlotte, elev på 10. trinn ved skolen, hatt temaoppgave om Titanic. Hun har hatt mange forskjellige oppgaver i forbindelse med dette, og det hele ble avsluttet med å lage en Titanic-kake.

Les hele saken, juni 2010

 

Lar DU deg påvirke?

Lar du deg påvirke?

I vår jobbet 10.trinn med temaet reklame. I den forbindelse skulle de i smågrupper produsere sin egen reklame. Det kunne være for et produkt, eller en kampanje rettet mot for eksempel holdninger.

Oppfinnsomheten blant elevene var stor og resultatene ble gode..

Les hele saken - 9.juni 2010

 

Norgesmester - igjen!

Maren er Norgesmester - igjen!

For fjerde gang i sin unge skytterkarriere har Maren fra 10B blitt Norgesmester! Denne gangen i 10 meter luftgevær, stående skyting. Med 390 poeng kunne Maren juble for gull. Vel tilbake på skolen var det på sin plass å hedre skytterdronningen. Det vanket også en liten overraskelse..

Les hele saken - 28.april 2010

 

Andy Warhol-utstilling

Andy Warhol-bilder er utstilt på Kulturhuset

Elevene i 10.klasse har i vår jobbet med teamet "pop art" i kunst- og håndverk. Inspirert av Andy Warhol har de laget sine selvportretter. I perioden 7.-23.april, kan du betrakte bildene på nært hold i foajéen i Kulturhuset. Bildene som er malt med akrylmaling på lerret, kan du også se i digital utgave i denne artikkelen.

Les hele saken - 19.april 2010

 

På jakt etter ulv..

På ulvesporing..

Det går mot slutten på det tre-årige rovvilt-prosjektet til årets 10.klasser. Som siste del av prosjektet var elevene på sporet av ulv i Julussdalen, i regi av økonturismebedriften Turgleder.

Les hele saken - 22.mars 2010

 

Lærerjubel i innebandyfinalen

10A deppet for tap..

Etter å ha feid all elevmotstand av banen under årets innebandyfinaler i Rena Leir, måtte elevene i 10A finne seg i å bli slått av et hardtkjempende lærerlag i superfinalen. Etter en marerittstart hvor lærerne tidlig lå under 0-2, kom de sterkt tilbake og kunne til slutt juble for seier 4-3.

Les hele saken, 17.februar 2010

 

Vi øver og vi øver..

Årets 10.klassinger har for lengst skjønt at vi er inne i et viktig skoleår. Selv om vi "bare" er i januar, går tiden frem mot eksamen veldig fort. Om 3 1/2 måned er det skriftlig eksamen, mens det et par uker senere er muntlige eksamen..

Les hele saken - 29.januar 2010

 

Krumspring og akrobatikk

I løpet av et skoleår er man innom mange ulike aktiviteter i kroppsøvingsfaget. Når kuldegradene omgir oss midtvinters, er det greit å holde seg innendørs..for eksempel med turn..

Les hele saken, 16.januar 2010

 

Cómo se va?

Eline får hjelp av Arne Vegard

Hm..hva er det for en overskrift, tenker du kanskje. Ikke helt forståelig for alle, men for de som følger undervisningen i spansk er svaret enklere. ”Cómo se va?” betyr noe sånt som: ”Hvor går man”.  Dagens tema var nemlig; ”hvordan forklare veien i en by”..

Les hele saken, 11.januar 2010

 

Forberedelsene til videregående i gang

Åpen dag på Koppang.

Det siste året ved Åmot ungdomsskole er godt i gang for våre 10.klassinger. Det nærmer seg med andre ord tiden for å bestemme seg for hvor ferden går videre. Hvilken utdanning ønsker jeg? Hvilke skoler skal jeg søke på?

Les hele saken - 10.november 2009

 

Vel hjemme - med mange inntrykk

Gutta i Berlin.

Så er vi altså tilbake i gamlelandet. 8 dager med de hvite busser er historie. En del alvor har det vært, blant annet med besøk i fire konsentrasjonsleire. Likevel har det også vært mye moro og sosialt samvær. Opplevelsene har vært mange, og inntrykkene sterke for både elever og voksne..

Les hele saken, 29.september, 2009

 

Rapport fra Krakow

Charlotte, Emil, Alf, Morten og Maren.

10.klasse er nå halvveis på sin 8 dager lange tur med "De hvite busser". Ett av høydepunktene har
vært møtet med tidligere Auschwitz-fange, Alf Knudsen, som med sitt vennlige vesen og levende
fortellinger fra sitt liv som fange, har gjort stort inntrykk på oss alle.

Les hele saken - 21.september, 2009

 

Snart avreise til Polen..

Folk og forsvar holdt foredrag

Siden skolestart i høst har 10.trinn jobbet hardt med forberedelser til klasseturen med De hvite busser til Polen og Tyskland, som har avreise 18.september. I forkant av dette fikk vi besøk av Gunnar Øderud fra Folk og Forsvar, som holdt to timers foredrag om 2.verdenskrig.

Les hele saken - 15.september, 2009

 

Fin tur til Oslo

Fin tur til hovedstaden.

Tirsdag 2.juni la 9.klasse av gårde på tur til Oslo. På programmet stod besøk på Hjemmefrontmuseet, omvisning på NRK og litt fritid i byen. Det ble også tid til en tur på taket av det nye operabygget.

Les hele saken - 14.juni, 2009

 

Besøk av landslagsspiller

9. klasse har hatt besøk av Magnus Skulstad fra Norges Innebandyforbund. Han viste grunnleggende teknikk i innbandy, regler og mye mer. Hvordan er grunnstillingen? Hvordan skal man holde kølla? Vet du forresten hvor mange hull det er i en innebandyball?? Dette var noe av det vi lærte.

Les hele saken - 13.juni, 2009

 

Respektfullt møte med Gunnar Sønsteby

Ærbødig møte med Gunnar Sønsteby.

Det var liten tvil om hvem som var den store helten da elever fra 9.trinn møtte selveste Gunnar Sønsteby i Kultuhuset på Rena. Før Sønstebys åpne foredrag i Storsalen, fikk elevene nesten en hel time sammen med Norges høyest dekorerte borger. Det ble et møte de sent vil glemme.

Les hele saken - 20.mai, 2009

 

Maren er Norgesmester!

Maren er Norgesmester!

I fjor ble Maren fra 9B Norgesmester i ungdomsklassen i stående miniatyrskyting. Nylig kom hun hjem med nok et NM-gull. Denne gangen i stående luftrifle, hvor hun perset med fire poeng og ny norsk rekord. Vi bøyer oss i kruttstøvet og gratulerer!

Les hele saken - 1.april 2009

 

Fin dag med ski på beina

Full fres på fjellet!

Forleden la 9.klasse ut på skitur. Etter buss opp til Skramstadsetra, satte vi skia på beina og la avgårde. Snart fant vi oss et stoppested, hvor vi tilbrakte det meste av dagen.

Les hele saken - 29.mars, 2009

 

Elektriske timer

Thorbjørn hjelper Eline og Birte

Denne uken fikk 9.trinn besøk fra Eidsiva. Thorbjørn Markussen og Eskild Nordsveen hadde viktige budskap rundt temaet el-sikkerhet. Ved hjelp av film og bilder fikk elevene flere praktiske eksempler på hva man må tenke på for å unngå ulykker.

Les hele saken - 7.mars, 2007

 

Teatersuksess for 9.trinn

Ringenes herre for 9.trinn

I de siste ukene har elevene på 9.trinn hatt det svært hektisk. Torsdag 13.november skulle nemlig alt være klart for åpen teaterforestilling i Åmot kulturhus. ”Ringenes herre – ringenes brorskap” sto på programmet, og etter lang tids intens jobbing ble resultatet svært vellykket.

Les hele saken - 17.november, 2008

 

Fra Japan til Rena!

Fra Japan til Rena.

Nobelprosjektet fortsetter å bli lagt merke til. Tidligere har våre elever holdt foredrag om prosjektet, både for "Ungt entreprenørskap" på Hamar og under "Tankevekkervikua" på Lucky Næroset. Denne gangen fikk vi besøk av 17 lærere og 4 journalister fra Japan. Maren, Marta og George sørget for et timelangt, flott foredrag på engelsk (!) for de langveisfarende gjestene.

Les hele saken - 9.september, 2008

 

På sporet av hjortevilt

På spor av rein..??

8.trinn har nettopp satt i gang et stort undervisningsopplegg som skal strekke seg utover høsten neste skoleår. Temaet er hjortevilt, og i løpet av to dager ute i naturen har elevene blitt mer kjent med både rådyr, elg, hjort og villrein.

Les hele saken - 16.juni, 2008

 

8.trinn på nye eventyr

8.trinn har i det siste vært inne i folkeeventyrenes verden. En del av opplegget gikk ut på at de selv skulle planlegge og fremføre et eventyr.. De fleste tok utgangspunkt i den gamle, norske eventyrtradisjonen til Asbjørnsen og Moe. Enkelte tok steget videre og la sitt eget, mer moderne preg på det hele.

Les hele saken - 24.mai, 2008

 

NORGESMESTER!!

Maren ble Norgesmester i helga!

Maren Oline Nygaard er 14 år og elev ved Åmot ungdomsskole. Sist helg overrasket hun både seg selv og andre ved å ta gull under Norgesmesterskapet i skyting, på Rygge. – Det var så klart, kjempemoro! strålte hun.

Les hele saken - 28.april

 

Det er ditt valg!

Positive tilbakemeldinger gjør godt!

I den senere tid har 8.trinn jobbet aktivt med et undervisningsopplegg for utvikling av klassemiljøet. ”Det er mitt valg” er navnet på opplegget, som er en del av skolens forebyggende arbeid mot vold og mobbing.

Les hele saken - 7.april, 2008

 

En reise i rommet

For en tid tilbake gjennomførte 8.trinn sitt første prosjekt. Timene i engelsk, samfunnsfag og natur- og miljøfag var satt av i nesten tre uker til gjennomføringen av det hele. Temaene var mange og det var mye våre nysgjerrige elever ønsket å finne svar på.

Les hele saken - 27.mars, 2008

 

Tegneseriekurs på 8.trinnMange artige tegneserier

I den siste tiden har elevene på 8.trinn jobbet med tegneserier. De har lært om sjangertrekk, bobler, perspektiv, utsnitt, lydhermende ord, ruteoppbygging og mye mer. Som avslutning på det hele skulle de lage sin egen tegneserie. Med stor iver og lyst jobbet de i vei. Nå er resultatene klare, og vi har samlet noen smakebiter fra elevenes arbeid.

Les mer - 3.desember, 2007

 

8.trinn på overnattingstur

Emil og Håkon ror på Osensjøen

Tirsdag før høstferien var det endelig klart for vår lenge planlagte overnattingstur med 8.trinn til Østre Æra. På programmet stod blant annet besøk på Fløtermuseet i Osen, hvor Norsk Skogmuseum hadde både roing, disseksjon av fisk og tilbereding av fisk var blant aktivitetene.

Les mer - 4.oktober, 2007

 

Velkommen 8.trinn :)8.trinn - 2007-2010

Mandag 20. august var sommerferien definitivt over for elevene våre. Et nytt skoleår er i gang.  Spesielt vil vi ønske velkommen til de nye elevene på 8.trinn. Vi ser fram til tre år sammen med dere; med kunnskap, læring, sosiale opplevelser og mye mer. Dette blir bra!

Les mer - 28.august 2007

 

Nye elever på besøk

Neste skoleårs 8.klasse på besøk

Rett før sommerferien var det spennende besøk på skolen vår. Da dukket nemlig 40 spente elever fra Rena skolen, Deset og Osen opp til sitt første møte med Åmot ungdomsskole. Skjønt, det er fortsatt et par måneder igjen til de starter "på ordentlig".

Les mer - 24.juni, 2007