Åmot ungdomsskoles nettsider!


Elevrådsrepresentanter:
Robert Kelvin Odden Wood

Mone Nedberg 

                                           
Klassekontakt:
FAU representanter:
Vara:

Kontaktlærere
Åshild Vassend Holm
Hildegunn Skogsholm
Randi Bolstad

Teamleder:
 

 


NB! Ny hjemmeside lanseres 1.oktober.
Disse sidene er derfor ikke oppdatert for skoleåret 2007/2008

Lykke til alle sammen!

Etter tre år ved Åmot ungdomsskole var det tid for å mimre og ta farvel, for nå skilles våre veier. Årets avslutning for avgangselevene i 10.klasse foregikk i Åmot kulturhus. Som vanlig stod underholdning, taler, blomsteroverrekkelser og mye mer på programmet. Og det ble et verdig punktum for de flotte elevene våre.
Mer fra festen
26.juni, 2007

Årets skolebilde 2006/2007

Så er det klart. Årets skolebilde 2006/2007 går til Mone og Signe i 10.klasse, fanget i et av sine mest begivenhetsrike øyeblikk: I noen korte sekunder møtte de superkjendis Sharon Stone utenfor Oslo Rådhus. Offentliggjøringen av årets tildeling foregikk under 10.klasse sin avslutningskveld i Åmot kulturhus.
Les mer
22.juni, 2007

Glimt fra medienes verdenMaren i sitt første fallskjermhopp
I dagene før muntlig avgangsprøve, jobbet elevene i 10.klasse med prosjektet "Medienes verden". Et krevende, men populært prosjekt, hvor elevene skal løse en problemstilling og presentere resultatet i gjennom et medium.
Denne saken inneholder videoopptak Se noen av resultatene
15.juni, 2007

Med øye for gris!

Midt i en travel tid med prosjekt og eksamensforberedelser, fikk våre 10.klasseelever undervisning i øyets anatomi. 30 griseøyne var bestilt og elevenes oppgave var å dissekere disse. Helge Olav og Åshild forklarte og fulgte opp elevene så godt de kunne.
Les mer
31.mai, 2007

Skriftlig eksamen i engelsk og matte

Så er spenningen utløst. Årets 10.klassinger kommer opp til skriftlig eksamen i matematikk og engelsk. 1/3 kom opp i matematikk, mens de resterende kom opp i engelsk. Som ventet var reaksjonene forskjellige. Her var både fortvilelse og brede smil..
Les mer
14.mai, 2007

Spreke 10.klassinger

I de siste årene har vi enkelte ganger lagt opp til kroppsøvingstimer hvor vi virkelig får kjenne på hva det betyr å bli stiv i muskulaturen. Sist tirsdag slet 10.klasse seg opp til toppen av Renabakken, og raskest av alle var Jim Åge, som tangerte rekorden til Martin Mikkelsen på 4 minutter og 39 sekunder.
Les mer
9.mai, 2007

10A best - men lærerne vil ha revansje

Årets sluttspill i innebandy i Rena Leir ble en spennende affære. I finalen ble det seier til 10B etter en velspilt kamp mot 9A. Størst prestisje var det nok allikevel i ”superfinalen”, hvor finalevinnerne i 10A slo lærerne 2-1 i en uhyre dramatisk kamp. Dette kan ikke lærerne finne seg i, og utfordrer til revansjeoppgjør.
Les mer
22.desember, 2006

Friske Ibsen-tolkninger
10.klasse har som kjent jobbet en del med Henrik Ibsen og hans verker i den siste tiden. En av oppgavene var blant annet å gjøre seg mer kjent med ett av Ibsens mange kjente dramaer. Etter noen dagers forberedelser var alt klart for utdrag fra Peer Gynt, Et dukkehjem, Brand, Hedda Gabler, m.fl..
Mer fra framføringa
5.desember, 2006

Møte med Hedda Gabler
CK og Sina var blant de som møtte Ingolf Karinen.
I et par ukers tid har 10.klasse jobbet med vår største forfatter noensinne - Henrik Ibsen, selvfølgelig. Lørdag kveld var hele trinnet samlet i Åmots storstue for å se Riksteaterets oppsetning av "Hedda Gabler". I forkant av forestillingen møtte de dessuten skuespiller Ingolf Karinen.
Les mer
28.november, 2006

Arbeit macht frei - "live"

10.klasse gjorde stor suksess med sin oppsetning av "Arbeit macht frei" i storsalen i Kulturhuset, tidligere i høst. Nå kan du oppleve det hele èn gang til. Vi tok nemlig opp forestillingen på video.
Se videoklipp
14.november, 2006

Imponerende forestilling av 10.klasse

Etter nesten to ukers intenst arbeid var det endelig klart for premiere på forestillingen ”Arbeit macht frei”. Mer enn 100 personer møtte opp i Åmot kulturhus for å se forestillingen som 10.klasse hadde satt sammen. Temaet var, som det går frem av tittelen, hentet fra andre verdenskrig.
Mer fra "Arbeit macht frei"
11.oktober, 2006

Velkommen til forestilling!

Snart kan du oppleve ”Arbeit macht frei” i Åmot kulturhus – en revy laget av 10.klasse ved Åmot ungdomsskole. Temaet er hentet fra andre verdenskrig, hvor vi møter en norsk-jødisk familie. Forberedelsene til stykket er i full gang, og siste innspurt nærmer seg. Torsdag torsdag 5.oktober, klokken 18.00 anbefaler vi at du tar deg en tur i storsalen i Kulturhuset..
Les mer
1.oktober, 2006

Bildegallerier fra Polen og Tyskland

Digitale kameraer har blitt allemannseie. Under 10.klasse sin reise med de Hvite Busser ble det derfor tatt tusenvis av bilder. Her er det meste foreviget; bussturen, båtreisen, leirene, Berlin, Krakow, folkloreaften, sosialt samvær, handling, m.m. Vi har samlet noe av dette i bildegallerier.
Se bildegalleriene
20.september, 2006

Dagbok fra turen med De Hvite busser

10.klasse er for tiden på klassetur med de Hvite Busser til Polen og Tyskland. De tre første dagene er unnagjort og det rapporteres om en kjempetur med mange opplevelser og sterke inntrykk. Les elevenes rapport fra de første dagene.
Les mer
13.september, 2006

Flotte smykker
Her kommer bilder av smykker som 9. klasser har lagd i K&H. De har tatt utgangspunkt i kroppen (innvendig og utvendig) Bearbeidet og forenklet litt, og her er resultatet. Flotte smykker støpt i tinn.
Se smykkene
27.mai, 2006

Overnatting ved Skramstadsetra
9.klasse har gjennomført vinteraktivitetsuka i uke 14 og med god hjelp fra foreldre lot det seg gjøre med overnattingstur på Skramstadsetra fra torsdag til fredag. En sliten, men fornøyd gjeng gikk på ski fra Skramstadsetra og ned fredag morgen. Ingen uhell, bare kalde kropper på morgenkvisten.
Les hele saken
25.april, 2006

Ulrik tok kjempegjedde!

9.klasse er i full gang med den tradisjonelle vinteraktivitetsuka, som er vanlig på dette trinnet. I år er de lærerike og spennende dagene lagt til den siste uka før påske. Èn av aktivitetene er isfiske på Prestsjøen, og i år ble det storfangst. Ulrik dro opp to kjempegjedder, hvorav den ene veide rundt 4 kilo!!!
Les hele saken
7.april, 2006

Autopilot - en bok som slår an blant ungdom
9. klasse jobber for tiden med et prosjekt om mental helse, som heter ”Alle har en psykisk helse”. Det er viktig å sette psykisk helse på dagsorden i ungdomsskolen – en fase i unges liv som er avgjørende for deres videre utvikling til voksne i et samfunn i stadig forandring.
Les mer
21.februar, 2005

Økosystemet Prestsjøen
Vi i 9.klasse var på Prestsjøen tirsdag 23. august, for å studere levende og ikke levende faktorer i vannet. Vi ble delt i forskjellige grupper for å gjøre forskjellige oppgaver.
Les mer
1.september, 2005

På øvelse med Sivilforsvaret
8.klasse stilte opp som markører da sivilforsvaret gjennomførte øvelsen ”Farlig gods” på Åsta Øst 21.april. Øvelsen tok utgangspunkt i en uønsket hendelse hvor en tankbil med 15 tonn salpetersyre kolliderer og lekkasje oppstår.
Mer fra øvelsen
13.mai, 2005

8.klasse tok ansvar
Mens resten av team 8 var på øvelse "Farlig gods", tok ti 8. klassinger ansvaret for å rydde skolens uteområde. De plukket søppel, raket og kostet. Til slutt merket de ballbanene på nytt.
Les mer
13.mai, 2005

Egenproduserte tegneserier
I våre har 8.klasse jobbet med tegneserier i norsktimene. Gjennom forelesninger og egenerfaring har elevene tilegnet seg kunnskaper om virkemidler og andre knep som ligger bak en god tegneserie. Her kan du se elevenes egne tegneserier.
Se tegneseriene
11.april, 2005

På Snoezelen med Hans Petter
På 8. trinn ved Åmot ungdomsskole har vi en multihandikapet elev. Vi har som mål at han skal få være mest mulig sammen med klassekameratene. Ett av tiltakene vi har satt inn er at grupper med medelever følger han til et sansemotorisk senter På (Snoezelen) annenhver mandag.
Les mer
28.mars, 2005

Vinnere i nasjonal animasjonskonkurranse
Elever i 8. klasse har vunnet digitalt kamera i nasjonal konkurranse. Skolenettet har arrangert en animasjonskonkurranse for elever i ungdomsskole og videregående opplæring. Tema for konkurransen var mobbing. Skolenettet har valgt å premiere tre skoler for de flotte bidragene i konkurransen. Bidragene fra 8. trinn finner man på 8. trinn sine websider. Flere gode animasjoner er ennå under arbeid og vil bli lagt ut.
Les mer Skolenettet
15. mars 2005

Akrobater i 8.klasse

Gymaktivitetene ved skolen vår er mange og forskjellige. Snart er det på tide å ta frem skiene, men foreløpig har vi holdt oss innendørs. I 8.klasse har vi i grupper forsøkt å lage forskjellige figurer og spenstige formasjoner..
Mer fra gymtimen
3.februar, 2005

Team 8 deltar i konkurranse
Ungdomsskole ble invitert av Hærens familiestøtte i Østerdal garnison, til å delta i en tegnekonkurranse rundt tema ”TRIVSEL”. Tegnekonkurransen er for skoler med forsvarsforeldre i Elverum og Åmot. Elevene på 8. team tok utfordringen på strak arm, jobbet som noen helter og her ser dere resultatet..
Les mer
22.november

Animasjonsprosjekt
De to første animasjonsfilmene er nå lagt ut. Flere filmer kommer ...
Dette prosjektet  inneholder videoopptak! Se filmene
20. november 2004

Taktilt kunstverk til Hans Petter
Hans Petter har fått et taktilt kunstverk fra sine medelever på team 8.Bildet henger på veggen før du kommer inn på Hans Petter sitt rom, ved inngangen til kantina. Når Hans Petter nå rekker ut hånden, kjenner han konglene og han vet at han er på vei inn i sin ”lille hule”.
Les mer
6.november, 2004

Det var en gang..
I fire uker har 8.klasse hatt eventyr og folkediktning som tema. Mandag 15.oktober fikk Trollhaugen barnehage og Rena barneskole besøk av en gjeng med eventyrlystne 8.klassinger som dramatiserte mange av våre kjente eventyr på en fremragende måte.
Se bilder..
27.oktober, 2004


 

 


 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster