Åmot ungdomsskoles nettsider!

Ta en kikk i vårt innholdsrike arkiv!Arkiv - 1998/99


Åpning av ENIS-skolen Åmot ungdomsskole
Torsdag 22. april 1999 var den offisielle åpningen av Åmot ungdomsskole som ENIS-skole. Tilstede var både elever, lærere, varaordfører, sponsorer og andre interesserte. En viktig del av åpningen var elevenes demonstrasjon av hva de kan bruke datamaskinen til.

Internett Fiesta
Åmot ungdomsskole deltok i det europeiske Internett prosjektet – Internett Fiesta som fant sted fra 19. mars til 21. mars. Internett Fiesta, 1998.
Fiestaen  involverte barn, ungdom, skolefolk, kunstnere, næringsliv osv. Vi la vekt på  kontakt mellom generasjonene og "liveoverføring" av Birkebeinerrennet.

 

Birkebeinerrennet 1999 "live" på nettet
To av skolens lærere stilte spørsmålet: "Kan ungdomsskoleelever" presentere og dekke Birkebeinerennet "live" på Internett?" Les om den teoretiske og praktiske gjennomføringen av prosjektet. Se også resultatet av elevenes arbeid.

Årets skoleavisside kåret - vi vant 
Åmot ungdomssskole vant konkurransen om den beste nettskoleavisside i år som i fjor. Årets bidrag var omhandlet Birkebeinerrennet 1999.
Full informasjon i Klikk

Åmot ungdomsskole har blitt ENIS skole
Åmot ungdomsskole har blitt valgt ut til ENIS skole (European Network of Innovative Schools) av Nasjonalt Læremiddelsenter. For skolen er dette svært viktig, og det vil få stor betydning i 3 år framover.
Full bakgrunnsinformasjon.

Friluftslivgruppa har laget hjemmesider, bl.a. om sin kanotur.
Sitat fra hjemmesiden:
- men......så kom Baywatch-helten Trond Pedersen som klarte å rive dem løs, ved å vasse ut i strømmen av iskaldt vann!!""GRØSS""". Se sjøl.

Åmot ungdomsskole og Netdays 98.
To klasser, 8A og 10A, har laget egne hjemmesider i forbindelse med Netd@ays98 sin  aktivitetsuke 17. til 24. oktober. Les hjemmesidene til 8A  og 10A .

IKT kompetanse ved Åmot ungdomsskole
Mange lærere ved Åmot ungdomsskole har tatt  og tar kompetansegivende IKT utdannelse. Vi legger ut på nettet erfaringer og kunnskap vi vil bruke i skolens IKT satsing.
Full bakgrunnsinformasjon

Blir data/Internett en "guttegreie" trass i jentevinkling på opplæringen? 
Grundig undersøkelse om Jenter på veven ved Åmot ungdomsskole. Har prosjektet vært vellykket?
Full bakgrunnsinformasjon

Jenter og datateknikk
Det har gjennom flere forskningsresultater blitt hevdet at jenter ikke er interessert i den tekniske siden ved datamaskiner. Dette vil noen av skolens lærere undersøke nærmere, og prosjektgruppa "Bjohrn" stiller spørsmålet:
Kan jenter bygge sin egen PC?

Fortsatt støtte fra KUF
I regjeringens handlingsplan for IT er et av målene å øke jentenes datakompetanse. Åmot ungdomsskole blir fra høsten 1998 prosjektskole for Jenter og IT på 3. året. Tilsammen har KUF bevilget kr. 75000,- til prosjektet Jenter på veven.

Evalueringsrapport
Prosjektgruppa for "Jenter på veven" har laget ferdig rapport for skoleåret 1997/98. Vi synes vi har fått med oss viktige erfaringer. Hele rapporten er nå lagt ut på Internett.

Spindevev@
Fredag 23. april hadde vi på ÅUS besøk av folk fra Rikskonsertene som opptrådte for
undomsskoleelevene fra Rena og Osen. De ga oss en link. (Du må ha Netscape/IE 4 for å laste den ned. Det nytter ikke med norskprodusert browser (OPERA).

Forside | Skolen vår | Prosjekter | Elevsider |
Ansatte | Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 

Fra skoleårene:


Arkiv 2004-2005Arkiv 2003-2004Arkiv 2002-2003Arkiv 2001-2002Arkiv 2000-2001 Arkiv 1999-2000
Arkiv 1997-1998
Arkiv 1996-1997
Arkiv 1995-1996
Arkiv 1994-1995