Åmot ungdomsskoles nettsider!

Ta en kikk i vårt innholdsrike arkiv!


Litt fra tiden som var...
Våre avgangselever har nå sagt takk for seg etter tre år ved Åmot ungdomsskole. I løpet av denne tiden har de vært med på mange forskjellige aktiviteter. På deres egne klassesider har vi samlet noe av de de har opplevd.
Til 10a og 10b sine klassesider (4.juli, 2002)

Takk for tre flotte år!

Høytidelig avslutning for 10.klassene.Tirsdag 18.juni var festkledde elever, foreldre og lærere i 10.klasse samlet til høytidelig avslutning i gymsalen ved Åmot ungdomsskole. På programmet stod blant annet musikkinnslag, taler og utdeling av vitnemål. Årets avgangselever har vært en utrolig trivelig gjeng og godordene de fikk med seg hjem etter tre flotte år ved skolen vår, var fullt fortjente.
Dette prosjektet  inneholder videoopptak! Mer fra avslutningsfesten (25.juni, 2002)

Klassetur til Polen og Tyskland – et minne for livet!
Markedshallen i Krakow.Årets 10.klassinger har kommet hjem fra en svært vellykket avslutningstur til Polen og Tyskland. En tur med mange opplevelser. I løpet av 8 dager fikk vi oppleve både konsentrasjonsleire i Auschwitz, shopping og folkloredans i Krakow, saltgruver i Wieliczka, verdensbyen Berlin, sosialt samvær i massevis og mye mer.
Se vårt reisebrev fra turen (23.juni, 2002)

Nye, spente elever på besøk!
Mandag 17.juni fikk vi besøk her på ungdomsskolen. Spente elever fra 7.klasse ved Rena Skole var på visitt for å gjøre seg bedre kjent med de nye lærerne og den nye skolen.
Mer fra besøket (22.juni, 2002)

10.klasse med egen kunstutstilling
Ola sin keeper..I mars måned hadde elever fra 10.klasse ansvaret for å stille ut skulpturer av Augie N’Kele i Kulturhuset på Rena. Oppdraget hadde de fått av turneorganisasjonen i Hedmark. I første halvdel av juni stilte de ut sine egne skulpturer inspirert av N'Keles arbeid...
Mer fra utstillingen (20.juni, 2002)


Eksamen er over.. bare avslutningsfesten gjenstår!

Fredag 14.juni ble det avholdt muntlig eksamen for de fleste elevene i 10.klasse. 8 elever var "heldige" og slapp, mens de andre altså for første gang fikk prøvd seg i en muntlig eksamenssituasjon. Det hele var nok ikke så ille som noen kanskje hadde trodd på forhånd. Uansett er det en fin erfaring å ta med seg videre. Nå gjenstår kun to skoledager + avslutningsfesten for 10.klassene våre. Tirsdag 18.juni, klokken 19.00 samles vi for siste gang. I gymsalen blir det underholdning, utdeling av vitnemål, m.m. Vel møtt!
(14.juni, 2002)

På klassetur til Polen og Tyskland!
Lørdag 1.juni bærer det i veg på avslutningstur for våre to 10.klasser. Halv sju på morgenkvisten setter vi kursen sørover... langt sørover. I åtte dager skal nærmere 40 elever og 9 voksne på tur med stiftelsen "Hvite busser til Auschwitz". I løpet av reisen vil opplevelsene stå i kø....
Litt av det som venter oss.. (30.mai, 2002)

Stor oppslutning om bredbåndskonferanse
"Erfaringskonferansen", som ble arrangert i et samarbeid mellom UFD, UNINETT, Læringssenteret, ITU og HØYKOM i Oslo 29. og 30. april, fikk stor oppslutning. Konferansen viste eksempler på pedagogisk bruk av IKT og bredbånd i norsk skole. Blant foredragsholderne var representanter fra Åmot ungdomsskole.
Les mer på Uninetts hjemmeside (21.mai, 2002)

Videoopptak fra Sandbeck-uka!
I slutten av april ble det som kjent avviklet Sandbeck-uke for alle elevene ved skolen vår. Uka ble avsluttet med vår egen Sandbeck-kabaret. Nå kan du se videoopptak fra forestillingen!
Dette prosjektet  inneholder videoopptak! Se opptakene (18.mai, 2002)

Mottok ENIS-sertifikat!
Statssekretær Ole Helge Bergesen overrekker ENIS-sertifikatet til Arne Vegard Sveen.ENIS (European Network of innovative Schools) er et nettverk av opp mot 500 europeiske skoler som er ledende innenfor bruk av IKT i sine land. Vi ved Åmot ungdomsskole har vært med siden første fase startet i 1998/99, da skoler i Norge ble valgt ut for 3 år. Fase 2 er nå i gang etter at Læringssenteret på ny valgte ut 32 norske skoler som ENIS skoler - blant dem var vi. ENIS skolene var nylig samlet i Oslo der høydepunktet var overrekkelse av ENIS-sertifikater til ENIS skolene. Statssekretær Ole Helge Bergesen stod for overrekkelsen. Arne Vegard Sveen mottok sertifikatet på vegne av Åmot ungdomsskole.
Mer fra overrekkelsen i "Klikk" (13.mai, 2002)

Åmot ungdomsskoles friluftsweb!Ikke friluftsliv neste skoleår.
Dessverre blir det ikke tilvalgsfag i friluftsliv neste skoleår. men ta gjerne en titt på noe av aktivitetene vi har gjennomført de siste  to årene...
Til ÅUS' friluftsweb


Vi deltar i nasjonal konferanse om bredbånd!
Mandag 29. og tirsdag 30.april blir det avholdt nasjonal erfaringskonferanse om bredbåndsanvendelser i utdanningen. Konferansen finner sted i Oslo og arrangeres av UFD i samarbeid med UNINETT, Læringssenteret, ITU og HØYKOM. Åmot ungdomsskole er invitert som foredragsholder og lærer Arne Vegard Sveen og elev Andreas Adolfsen vil holde et eget innlegg om våre erfaringer i bruk av streaming media i undervisningen.
Les programmet (27.april, 2002)

Sandbeck-uka i full gang!
Denne uka er det Sandbeck-uke ved Åmot ungdomsskole. Hver dag er det satt av tre timer til prosjektet, som avsluttes med en egen kabaret på fredag. I løpet av uka er alle elevene engasjerte i ulike grupper som arbeider med forskjellige temaer - biografi, lyrikk, kabaret, sceneutforming, m.m. Vi har også en web-gruppe som dekker begivenhetene.
Dette prosjektet  inneholder videoopptak! Følg aktivitetene (24.april, 2002)

Takk for nå, Torunn - og lykke til videre!
Tirsdag 23.april ble en litt spesiell langdag for oss ansatte med tilknytning til Åmot ungdomsskole, og spesielt for Torunn Berge som takket av etter over 30 år i Åmot-skolene. Etter taler, kaker og gaveoverrekkelser i kantina går hun nå over i pensjonistenes rekker.
Mer fra avskjedsfesten (24.april, 2002)

Det er vår, og Severin er tilbake!
Våren har for lengst kommet til Rena, og i det fine og varme vår-været har vi selvsagt lagt timene i kroppsøving ut i friluft. De siste årene har vi hatt et godt samarbeid med den ivrige orienteringsentusiasten Severin Saxlund, og når snøen er borte er heldigvis Severin tilbake..
Mer om vårens første o-løp (24.april, 2002)

Grådige "Rike Per" på besøk!
Tirsdag 16.april fikk Åmot ungdomsskole besøk av ”Rike Per” – et artig teaterstykke i regi av Turnèorganisasjonen for Hedmark. Rike Per er et noe annerledes teater enn det vi vanligvis opplever. Her skaper skuespillerne alt som skjer – blant annet lydkulisser, landskap og gjenstander.…
Mer fra teaterbesøket! (20.april, 2002)

Til Finland for å utveksle ideer og erfaringer
Lærer ved skolen vår, John Harald Gartland deltar denne uken på et to dager langt møte i Finland. John Harald er en av seks europeiske lærere i "teamet" i Musikk-avdelingen til Det Europeiske Skolenettet. Denne uken møtes de altså i Finland for å utveksle ideer og erfaringer...

Hvem skal John Harald møte?? (17.april, 2002)

Åmot ungdomsskole blir lagt merke til!
Åmot ungdomsskoles arbeid er allerede lagt merke til i Det europeiske skolenettet.  Som den første av et utvalg europeiske skoler presenteres vi på eSchola 2002 sine sider, under "Open Doors" og "School portraits".
Ta en kikk (11.april, 2002)

Vi deltar i eSchola!!
eSchola 2002, er et initiativ fra Det europeiske skolenettet som skal synliggjøre og belønne nyskapende bruk av IKT i skolen. Fra 8. april til 9. mai 2002 kan skoler fra hele Europa delta i konkurranser, utveksle erfaringer, samt presentere arbeid og aktiviteter som er gjennomført ved skolene.
Vårt bidrag til eSchola 2002 (9.april, 2002)

Takket for innsatsen med brus og pizza!
I desember hadde som kjent elever fra Åmot ungdomsskole redaktøransvaret for Ungdomsavisa. I den forbindelse var 20 elever og to lærere i Oslo og dekket 100 års jubileet for Nobels Fredspris. Sist fredag var Jan Vincens Steen fra Avis is skolen på Rena. Med pizza og brus takket han ”Nobel-redaksjonen” for innsatsen!
Les mer (8.april, 2002)

Kjempegøy med "Annie Get Your Gun"!
Søndag 17.mars var tre timer på kvelden satt av som obligatorisk skoledag for 10.klasse. Da ble nemlig Riksteatrets forestilling ”Annie Get Your Gun”, basert på den sanne livshistorien til Annie Oakley, vist i Kulturhuset på Rena. Den verdenskjente musikalen innfridde forventningene og mer til. Det hele ble en virkelig flott opplevelse!
Mer fra forestillingen! (6.april, 2002)

Skidag - et populært innslag!
Tirsdag 12.mars ble det arrangert skidag for elevene ved Åmot ungdomsskole. Denne gangen fant alle veien til Østerdalen Skisenter, hvor både slalåmski, akebrett, kjelker og ikke minst snøbrettene ble benyttet flittig. Selv om været var noe varierende ble det en vellykket skidag!!
Dette prosjektet  inneholder videoopptak! Mer fra skidagen (17.mars, 2002)

Birkebeinerprosjektet i gang..
Følg med på www.birken.no!!For fjerde året på rad vil elever fra Åmot ungdomsskoles dekke Birkebeinerrennet på Internett. Årets renn blir spesielt i og med at det også blir avviklet verdenscupfinale for verdens beste kvinnelige og mannlige langrennsløpere. Om lag 30 elever har meldt seg frivillig til å delta i prosjektet. Dekningen av årets begivenheter er for lengst i gang, og i tiden frem mot Birkebeinerrennet 2002 vil våre sider bli fulle av stoff om arrangementet og dets deltakere.
Dette prosjektet  inneholder videoopptak! Følg med på www.birken.no (12.mars, 2002)

10.klasse presenterte kunstutstilling!
10.klasse ved Åmot Ungdomsskole har den siste tiden stilt ut skulpturer av Augie N’Kele i Kulturhuset på Rena. Å stå for en utstilling på denne måten er en del av læreplanen dette siste skoleåret. 10.klasse fikk oppdraget av turneorganisasjonen i Hedmark. Nå er utstillingen ferdig, og det ble en suksess..
Mer fra utstillingen (6.mars, 2002)

Renaskoler på nettet
Etter vinterferien fikk elevene ved Rena skole oppleve bredbånd for første gang, og Åmot ungdomsskole fikk raskere forbindelse. Første utbyggingstrinn i Åmot kommune sin bredbåndssatsning er nå ferdig.
(1. mars 2002) 

Rena skole på nett!
I lengre tid har det blitt jobbet med å utvikle en egen hjemmeside for Rena skole. Gradvis har sidene tatt form, og nå er altså barneskolen klar for hele verden...  På sidene kan du bli bedre kjent med skolen og aktivitetene der.
Ta en titt på Rena skoles NYE hjemmeside! (25.februar, 2002)

Lærerne vant bandythriller!
Tirsdag 12.februar var det klart for finalespill i Åmot ungdomsskoles innebandyturnering. Kampene ble avgjort under proffe forhold i Rena Leir. 10a vant finalen mot 9b, men i superfinalen mot lærerne måtte de se seg slått 4-3, i en uhyre spennende og dramatisk kamp!
Mer fra finalespillet (13.februar, 2002)


Vil DU lage Birkebeineravis??
Vi planlegger også i år å dekke Birkebeinerrennet (23.mars) gjennom å lage en web-avis. Målet er å lage en utgave som er bedre enn fjorårets. Prosjektet vil fungere som en ungdomsbedrift. I Internettavisa skal vi ha både artikler, bilder og "streaming lyd/film".. I og med at Birken i år også er verdenscupløp stiller verdens beste mannlige og kvinnelige langrennsløpere på startstreken...
Les mer om hvordan DU kan bli med (11.februar, 2002)

10.klasse på utdanningsmesse!
Torsdag 7.februar var de fleste av elevene i 10.klasse på Oslo-besøk. Formålet med turen var å besøke Varemessehallen på Sjølyst, hvor den årlige messa ”Jobb & utdanning” foregår i disse dager. Her kunne man få informasjon om alle typer utdanning og jobbmuligheter...
Mer fra messa (8.februar, 2002
)

Åmot ungdomsskole valgt ut som Insight school
Åmot ungdomsskole er av Det europeiske Skolenettet, som en av femti skoler i Europa, blitt valgt ut som Insight school for innovativ bruk av IKT i læring og skoleutvikling. På nettet finner man grundig presentasjon av skolen som PDF fil på engelsk og med mange bilder.
Mer om Insight schools (7. februar, 2002)

Ut på tur....igjen!
For andre gang dette skoleåret har friluftsgruppa vært på overnattingstur på jakt- og fiskehytta på Deset. Denne gangen var imidlertid forholdene annerledes enn i høst med vinterlige forhold og mye snø.
Mer fra oppholdet på Deset (6.februar, 2002)

- Takk for fin innsats!
Åmot ungdomsskole mottok forleden et hyggelig brev fra Jan Vincens Steen i Avis i skolen og Marius Berntzen fra Skolenettet (under Læringssenteret). De to er ansvarlige utgivere av den nettbaserte Ungdomsavisa, som vår skole hadde redaktøransvar for i desember.
Les brevet fra Jan og Marius (26.januar, 2002)

Flotte hatter i 9.klasse!
I faget kunst- og håndverk lærere elevene mye spennende. I tiden før jul var det satt av cirka tre uker til nok et prosjekt. Denne gangen skulle det lages hatter, og de skulle toves! Resultatet ble en mengde flotte hatter i alle tenkelige og utenkelige størrelser og former....
Ta en titt på 9.klasse sine hatter (23.januar, 2002)


Samling av "Nobel-reportasjene"

Kofi AnnanSom kjent hadde Åmot ungdomsskole redaksjonsansvar for den nettbaserte Ungdomsavisa i desember måned. En rekke ulike reportasjer ble publisert, men det var allikevel dekningen av 100-års jubileet for Nobels Fredspris som vakte størst oppsikt. I løpet av fem hektiske dager i Oslo, fikk våre elever en unik mulighet til å møte personer og oppleve begivenheter som de fleste bare kan drømme om.
Disse reportasjene inneholder videoopptak! Se våre "Nobel-reportasjer" (19.januar, 2001)

eSchoolnet offisielt åpnet i London
eSchoolnet er nettstedet til Det europeiske skolenettet. To lærere fra Åmot ungdomsskole var tilstede under den offisielle åpningen av deres nye nettsted. Dette skjedde på datamessa BETT 2002, i London. På bildet til venstre står Arne Vegard sammen med presseansvarlig i Det europeiske skolenettet, Alexa Joyce. 
Denne reportasjen inneholder videoopptak! Finn ut mer (18. januar, 2002)

PIOL studentene i mål
6 lærere, av dem 5 kvinnelige lærere, har fullført  det nettbaserte studiet PIOL - pedagogikk i åpen læring. Vi vet at svært mye arbeid har blitt lagt ned i studiet, og deltakerne har all grunn til å være stolte av sine resultater. Skolen gratulerer!
PIOL studiet (5.januar, 2002)

Norske ENIS skoler til BETT
Rundt 40 deltakere fra norske ENIS skoler, deriblant Åmot ungdomsskole, vil delta på BETT 2002. BETT er kanskje den viktigste begivenhet innenfor IKT og skole i Europa. De norske skolene vil også holde internt seminar om video på Internett der representanter for skolen snakker om våre erfaringer bl.a. fra birkebeinerarrangementene og Ungdomsavisa.
Alt om BETT (5.januar, 2002)

Vellykket juleball!Svært vellykket juleball!
Torsdag 20.desember ble det arrangert juleball ved Åmot ungdomsskole. 10.klassene stod som ansvarlige arrangører - både elever og lærere var invitert til julemiddag, underholdning og sosialt samvær. Det ble en flott og stilfull avslutningen før juleferien, der alle var pyntet til fest! 
Mer fra juleballet (22.desember, 2001)

Alt klart for juleball!
Alt klart for juleball!

Onsdag 19.desember var 10.klassene ved skolen vår i full sving med å forberede årets juleball. Hele dagen gikk med til planlegging og arbeid med å lage pynt, steke mat, dekke bord, m.m. 
Mer fra forberedelsene (19.desember, 2001)

Juleverksted 2001
Tradisjonen med juleverksted holdes i hevd ved Åmot ungdomsskole. I år hadde elevene sju forskjellige aktiviteter å velge i. Blant annet var det mulig å lage seg julestrømpe, nisser og julekort. Reportasjeteamet fulgte aktivitetene på nært hold!
Mer fra juleverkstedet (17.desember, 2001)

Besøk vårt IKT-verksted!Åmot ungdomsskole med eget 
IKT-verksted

Åmot ungdomsskole har startet opp IKT-Verksted. Elever ved tilvalgsfaget IKT kan tilby medelever og lærere ved skolen datatjenester for en billig penge. 
Besøk vårt IKT-Verkstedet...
(13.desember, 2001)

Elever fra ÅUS møtte Desmond Tutu
Elever og lærere har de siste dagene vært 
i Oslo og dekket Nobels Fredspris for Ungdomsavisa. De har intervjuet blant annet Jørgen Kosmo, Hanna Kvanmo og Knut Storberget. På bildet ser vi Andreas i tiende klasse som traff biskop Desmond Tutu fra Sør-Afrika. I dag dekker de utdelingen av fredsprisen som går til Kofi Annan og FN. 
Reportasjer og film finner du i Ungdomsavisa. Reportasjer i Ungdomsavisa inneholder videoopptak! Ungdomsavisa (10. desember, 2001)

Klare for Nobels Fredspris' 100-års feiring!
I forbindelse med 100 års jubileet for Nobels Fredspris, flytter Åmot ungdomsskole redaksjonen for Ungdomsavisa til Oslo.… 19 elever og to lærere reiser på et 5 dagers opphold til hovedstaden for å dekke begivenhetene. Følg med på Nobels Fredspris spesial!
Mer om "Oslo-gjengen" (6.desember, 2001)

Redaksjonsperioden i gang...
Desember måned er i gang. Det betyr at Åmot ungdomsskole har tatt over redaksjonsansvaret for Ungdomsavisa. I løpet av perioden vil en rekke varierte reportasjer og artikler, skrevet av våre elever, bli publisert. I perioden 7.-12.desember vil vi legge spesielt vekt på 100-års jubileet for Nobels fredspris. 19 elever og to lærere være på plass i Oslo for å dekke begivenhetene... Så følg med!
Følg med på Ungdomsavisa! (1.desember, 2001)

Geometriske dager ved Åmot ungdomsskole
Uke 47 ble fem dager hvor timeplanen var noe annerledes en ellers i året. De tre første timene hver dag var nemlig viet matematikkundervisning. Prosjektet i matematikk tok utgangspunkt i temaet geometri, med vektlegging av ulike emner hver dag; vinkler, symmetri, konstruksjoner, pytagoras, o.s.v..
(24.november, 2001)

Møte med Hellbillies
Aslag Haugen i Hellbillies9.november var country-rock bandet Hellbillies på Renabesøk. De populære gutta fra Ål i Hallingdal regnes som et av Norges aller beste liveband, noe de også beviste under konserten på Bryggeriet denne fredagskvelden. Før konserten fikk tre av skolens elever et intervju med to av medlemmene i Hellbillies, Aslag Haugen og Arne Moslåtten.
Denne reportasjen inneholder videoopptak! Fra konserten og intervjuet (16.november, 2001)

10.klasse på skolebesøk på Koppang og i Elverum
10.klasse på ELVIS!Tirsdag 13.november var en viktig dag for elevene ved Åmot ungdomsskole. I dag var det nemlig klart for skolebesøk på Koppang videregående skole og Elverum videregående skole. Her ble det arrangert "åpen dag", og våre elever benyttet anledningen til å gjøre seg kjent med skolenes tilbud og muligheter.
Mer fra skolebesøkene (14.november, 2001)

ENIS-skole for tre nye år!!
I dag kom en gladmelding til Åmot ungdomsskole! Vi er èn av 32 norske skoler som er tatt ut til å bli med videre i European Network of Innovative Schools (ENIS). Vi har deltatt i tre år allerede, og nå er vi altså funnet verdig til å være med videre! ENIS er et nettverk av europeiske skoler som skal utføre pilotprosjekter i bruk og utvikling av IKT. Hensikten er å satse på skoler som allerede har stor erfaring i bruk av IKT. Nettverket skal bli sett på som en ressurs for andre skoler i det europeiske skolenettet, og hensikten er at ENIS-skolene kan teste ut nye ideer og teknologier.
Besøk det norske ENIS-nettet! (12.november, 2001)

Friluftsgruppa på harejaktFriluftsgruppa på harejakt!
Det er torsdag 8.november. Friluftsgruppa er klare for årets jakttur -  harejakt ved Klættsetra. Per Walmsnæss har vært så snill å låne bort hytta si. Kvelden går med til sosialt samvær, spørre- konkurranser, m.m. På morgenkvisten den 9.november, er det klart for jakt....
Mer om harejakta! (12.november, 2001)

Foreldrenes Arbeidsutvalg i sving
Foreldrenes arbeidsutvalg ved Åmot ungdomsskole er i full sving med sitt arbeide. På FAU sine nettsider, kan du blant annet lese referatene fra møtene som er blitt avholdt i høst. 
Til FAU sine nettsider (9.november, 2001)

"Klikk" om Birkebeinerkonseptet
Elever fra Åmot ungdomsskole har i flere år dekket Birkebeinerrennet "live" på Internett. I år ble også sykkelløpet - Birkebeinerrittet - dekket. Med over 45 000 treff på sidene, har konseptet fått mye oppmerksomhet. Denne uken har Magasinet Klikk, under Læringssenteret, en større artikkel om vårt arbeid.
Klikks artikkel om Birkebeinerkonseptet ( 31.oktober, 2001)

Vil DU bli nett-journalist?
Har du lyst til å prøve deg som journalist, har du snart muligheten. I desember har nemlig Åmot ungdomsskole redaktøransvaret for Ungdomsavisa – en avis på internett for og av ungdom. I èn måned av gangen har skoler rundt omkring i landet ansvaret for å legge ut stoff til avisa. I desember har turen kommet til Rena og Åmot ungdomsskole…
Les mer om hvordan DU kan bli nettjournalist (31.ok
tober, 2001)

KANO - samarbeidsprosjektet!
KANO (Kommunikasjon, arbeidsformer og ny organisering) er et nytt delprosjekt innen IKT-PILOT 2001/2002. Dette er et fellesprosjekt for fire av PILOT-skolene i Hedmark: Åmot ungdomsskole, Tynset ungdomsskole, Verket skole og Koppang videregående skole.
Mer om samarbeidsprosjektet (28.oktober, 2001)

Matlaging på forhistorisk vis...
Friluftsgruppa ved Åmot ungdomsskole er stadig på nye, spennende utflukter i skog og mark. Torsdag 25.oktober tok de turen til vestsiden av Løpsjøen. Målet denne gangen var å lære å tilberede mat på 5000 år gammelt steinaldervis – i kokegrop.
Mer fra turen (27.oktober, 2001)


Camilla og Pernille i aksjon!Brundibar – en kjempesuksess!
Etter flere ukers forberedelser var det endelig klart for premiere på barneoperaen Brundibar. Camilla og Pernille (bildet) var to av elevene fra ungdomsskolen som deltok. I løpet av årets Kulturdager ble forestillingen spilt tre ganger for et fullsatt Kulturhus – og det ble kjempesuksess!
Denne reportasjen inneholder videoopptak! Mer fra forestillingen (20.oktober, 2001)


"Snakk med meg! Det er så mørkt"

Dette er tittelen på stykket som Riksteateret turnerer med på norske skoler denne høsten. Fredag 19.oktober var 10.klasse på plass i Rena Leir hvor de overvar det skremmende aktuelle teaterstykket.
Les mer (19.oktober, 2001)

Shabana RehmanSkole med stand up komiker Shabana Rehman
Torsdag 18.oktober ble ingen vanlig dag for elevene ved Åmot ungdomsskole. I forbindelse med kulturdagene på Rena ble undervisningen lagt til Åmot kulturhus. På programmet stod foredrag, kinofilm og ikke minst stand up komiker Shabana Rehman…
Mer fra stand up komikeren (18.oktober, 2001)

Åmot ungdomsskole med egen utstilling
I disse dager arrangeres kulturdagene på Rena. I den forbindelse bidrar Åmot ungdomskole med sin egen utstilling i Kulturhuset. I "det stille rom" finner du presentasjoner og modeller med utgangspunkt i temaet "toleranse og tålmodighet". Blant bidragene er tidligere upubliserte bilder fra Åmot under 2.verdenskrig.
Glimt fra utstillingen (12.oktober, 2001)

Fiber på gang...
Gjennomføringen av fiberutbyggingen på Rena, er i full gang. Graving har pågått en tid og nå er fremføringen av fiber mellom Rena barneskole og Åmot ungdomsskole også i ferd med å bli gjennomført. Man regner med  superrask internettforbindelse til skolene i løpet av høsten.
Uninetts siste rapport fra Rena (11.oktober, 2001)

Hektisk før Kulturdagene...
Årets kulturdager i Åmot kan skilte med en helt spesiell oppsetning: Den tsjekkiske barneoperaen Brundibar, av den jødisk-tsjekkiske komponisten Hans Krasa. Lisbeth Mageli, som til daglig arbeider ved Den Norske Opera, har det kunstneriske ansvaret for oppsetningen. Det blir et tverrfaglig prosjekt med deltakelse fra hele bygda. Åmot ungdomsskole bidrar også...
(10.oktober, 2001)

Aftenposten med reportasje fra Åmot ungdomsskoleAftenposten skrev om Åmot ungdomsskole!
I Aftenpostens søndagsutgave 7.oktober er skolen vår viet stor oppmerksomhet. - Elevene ved Åmot ungdomsskole laget nettavis om Birkebeinerrittet på sykkel og fikk 44 000 treff på sidene. Åmot kommune har satset over en million kroner på informasjons- teknologi i skolene. Og mer kommer, står det bl.a. å lese i reportasjen om Åmot ungdomsskole.
Les hele reportasjen (7.oktober, 2001)

Joggedag med vinner fra 8.klasse!Stor innsats under joggedagen!
Siste dag før høstferien ble i tradisjonens tro den årlige "Joggedagen" eller "Skolemila" arrangert. Rundt 90 deltakere fullførte det 10 kilometer lange løpet. For første gang var en 8.klassing raskest av samtlige. Vegard Lund Nes fra 8b vant med tida 47 minutter og 15 sekunder!
Mer fra joggedagen (30.september, 2001)

Med kart og kompass...
I de siste kroppsøvtimene før høstferien har 9.og 10. klasse vært ute i skog og mark. Med seg har de hatt kart og kompass, på jakt etter orienteringsposter. Løypa med åtte poster ble lagt ut av Severin Saxlund, i terrenget rundt lysløypa ved Rena skole.
Les hele saken (30.september, 2001)

Pen Jakke med konsert på Åmot ungdomsskole
Til elevenes store fornøyelse kom  hip hop gruppa Pen Jakke fra Frederikstad til Åmot ungdomsskole for å holde konsert.
Litt forsinket dukket ”Sjel Jonas”(DJ), ”Ubåt” (rap), ”Fundamental Lyd” (rap) og ”Skranglebein” (rap), opp. Pen jakke har rappa siden 1998. Nå er de ute på Rikskonertturnè...
Mer fra konserten (29.september, 2001)

ENIS er 3 år - Skolene må søke på nytt
ENIS - European Network of Innovative Schools - går inn i sin andre periode, og Læringssenteret skal velge ut nye skoler til samarbeidet. Åmot ungdomsskole satser på å være aktiv og nyskapende når det gjelder IKT i læringsarbeidet, og søker derfor på tre nye år som ENIS-skole.
Full informasjon (27. september, 2001)

Friluftsgruppa på nye tokt!
Det er torsdag 13.september og friluftsgruppa er klar for det nye skoleårets første overnattingstur. Målet denne gang er den trivelige Jakt- og fiskehytta på Deset, som vi har vært så heldige å få leie.....
Mer fra turen (23.september, 2001)

Lærerne kurset i "Classfronter"
Tirsdag 18.september ble den vanlige skoledagen avsluttet til lunsj. Elevene dro på skolekino i Kulturhuset, mens lærerne tok turen til Høgskolen hvor de fikk opplæring i e-læringsverktøyet ”Classfronter”.
Mer om kurset (23.september, 2001)

Fibernett på Rena
Åmot kommune har besluttet å ta et skikkelig løft i å etablere fibernett på Rena. Realiseringen av bredbåndsnettet KFF (Kommunale Fiber- og Føringsveier), med en kostnadsramme på 2.6 millioner kroner ble vedtatt av kommunestyret 13. september.
Fiberskole prosjektets nettsted (20. september, 2001)

Prosjekt om Prestsjøen
Elevene i 10. klasse har gjennomført økologiprosjektet, "Prestsjøen". Elevene har arbeidet i grupper på tvers av klassene. Studier og undersøkelser av levende og ikke levende faktorer ble foretatt (pH, temperatur, dybdemålinger, planteplankton, dyreplankton, grønne planter, smådyr i og ved og fisk). Gruppene har i tillegg hatt framføring for klassene, samt levert egen rapport med resultater.
Mer fra den praktiske delen på Prestsjøen (19.september, 2001)

Musikksamarbeid over grensene
Lærer ved Åmot ungdomsskole, John Harald Gartland, er denne helgen i Østerrike, hvor han deltar på fagseksjonsmøte for musikk under det europeiske samarbeidsprosjektet Virtual School.
Besøk Virtual School (14.september, 2001)

Mye rødt under skolevalget
Årets skolevalg ved Åmot ungdomsskole ble en rød affære. Sosialistisk Venstreparti fikk flest stemmer, med Arbeiderpartiet like bak. Til sammen fikk disse partiene nøyaktig 50% av stemmene. Høyre ble valgets store taper med en oppslutning på bare 4,5%, en tilbakegang på 27,9% siden skolevalget for to år siden.
(10.september, 2001)

10.klasse med valgdebatt

Siden skolestart har 10.klasse jobbet med "Valg- prosjekt" i samfunnsfag. Elevene har arbeidet i grupper, hvor de blant annet har fordypet seg i ett tilfeldig partis synspunkter i ulike saker. Fredag 7.september var det duket for 1 times debatt. Partiets standpunkter skulle forsvares, enten man likte de eller ei....
Mer fra debatten (9.september, 2001)

Invitert til Stortinget!
Torsdag 6.september ble en skoledag utenom det vanlige. Med fri på dagen møtte elever og lærere ved Åmot ungdomsskole til politisk kveldsskole i Åmot kulturhus. På programmet stod debatt om skolepolitikk m/ Hedmarks toppkandidater til Stortingsvalget. Høydepunktet var da Knut Storberget (Ap) inviterte Kristin i 8b til lunsj på Stortinget!
Les hele saken (8.september, 2001)

Er Åmot ungdomsskole en skole for framtida?
EUN har åpnet et nytt nettsted for europeiske skoleledere, SMC - Schools Managers Center. Der kan man bl.a. finne ut om skoler er forberedt for fremtiden.
Se sjekklista (4. september 2001)

6 lærere med videreutdanning i nettbasert læring
6 av lærerne ved Åmot ungdomsskole går nå løs på nye utfordringer innen IKT. I løpet av høsten gjennomfører de kurset "Pedagogikk i åpen læring". Målet med Nettverksuniversitetes kurs er at deltakerne skal få et "pedagogisk og teknisk grunnlag for å utvikle egne undervisningsopplegg på nettet."
Kurssidene (3. september 2001)

Arbeidsplaner, lekser og annen informasjon på nettet!
Fra og med inneværende skoleår legges alle planer og annen nyttig informasjon, gitt til elevene ved Åmot ungdomsskole, ut på internett. Ved å besøke klassenes egne sider kan man klikke seg frem til det enkelte klassetrinns side, fylt med informasjon, lekser og arbeidsplaner. På denne måten kan elever og foreldre til enhver tid holde seg oppdatert med aktivitetene ved skolen vår.
Til klassesidene (1. september 2001)

Birkebeineravisa - en kjempesuksess!Birkebeineravisa - en kjempesuksess!
I forbindelse med Birkebeinerrittet laget elever ved Åmot ungdomsskole sin egen birkebeineravis på internett. Til nå har avisa med informasjon, reportasjer og resultater fra rittet, hatt over 40 000 treff!
Birkebeineravisa inneholder videoopptak! Ta en titt på birkebeineravisa! (1.september,2001)

Velkommen til et nytt skoleår!
Torsdag 16.august er det endelig klart for et nytt skoleår. Vi starter opp med felles samling i gymsalen klokken 08.30. Vi ønsker alle velkommen til et spennende og innholdsrikt nytt skoleår!
Informasjon fra virksonhetsleder (13. august 2001) 

Birkebeinerrittet på internett!Birkebeinerrittet på Internett for første gang!
De siste tre skoleårene har Birkebeinerrennet blitt dekket av elever fra Åmot ungdomsskole. I høst vil vi for første gang gjøre det samme med Birkebeinerrittet. Prosjektet gjennomføres de siste 14 dagene før rittet den 25.august, 2001.
Denne reportasjen inneholder videoopptak!Følg utviklingen på www.birken.no (5.august, 2001)

Vil du lage internettavis om Birkebeinerrittet?Bli med på Birkebeineravis!
Tre ganger tidligere har vi dekket Birkebeinerrennet gjennom å lage en web-avis. Siste utgave har til nå hatt nærmere 17 000 besøkende(!). For første gang planlegger vi i år også å dekke Birkebeinerrittet. Målet er å lage en utgave som er enda bedre enn årets renn-utgave. Vi trenger dyktige og interesserte elever fra alle klassetinn til å jobbe med avisa. De som ønsker å delta må sende søknad.
Full informasjon (4. august  2001)

Det var da det....Husker du "Back to Basic"??
I løpet av det siste skoleåret ble mange av aktivitetene ved Åmot ungdomsskole publisert på vår hjemmeside - aktivitetesdager, konserter, prosjekter og mye mer. Husker du for eksempel suksess-konserten "Back to Basic" i september? Ved å ta en kikk i vårt innholdsrike arkiv kan du se alt stoff publisert på skolens hjemmeside i fjor, og så langt tilbake som skoleåret 1994/95.... God fornøyelse!
Arkivet inneholder videoopptak! Til arkivet (3.august 2001)

Snart skolestart - ta en titt på skoleruta!Skoleruta er klar!
Torsdag 16.august er det klart for et nytt og spennende skoleår. Hvilke dager du  skal på skolen og når du har fri, er også plassert på kalenderen.
Ta en kikk på skoleruta (2. august 2001)

Bredbånd til skoler i Åmot
Rena skole og Åmot ungdomsskole er med i KUF's fiberskoleprosjekt. I løpet av sommeren/høsten vil disse to skolene få bredbåndstilgang som er unik i skolesammenheng.
Fiberskoleprosjektet (25. juli 2001)

270 datamaskiner "forsvant"
Forsvarets gamle datamaskiner ble sendt til Oslo. Skolene i Åmot hadde et visst håp om å få dem vederlagsfritt. I pressen og på Internett er det gitt flere forklaringer fra Forsvarets side. Involverte lærere har også sitt syn
Les mer (3. juli 2001)

Skolenettet med sommerbilder fra Åmot
Skolenettet er ute med ønsker om en riktig riktig god sommer for alle! - Enda et skoleår er over, nå er tiden inne for å lagre ny energi ved stranda, på fjellet, på spennende reiser eller kanskje hjemme. Ferie er uansett tid for hvile og ellers gjøre det man har lyst til, skriver Skolenettet i sin reportasje. På oppdrag fra Læringssenteret bidro Åmot ungdomsskole med bilder til reportasjen. 
Skolenettets sommerhilsen (23.juni, 2001)

Neste års 8.klasse på besøk
De samlet seg først i kantina og fikk litt informasjon av rektor om skolen, lærerne og litt til. Så fikk de gå opp på datarommet og "surfe" litt på nettet. Etter å ha vært der en stund gikk de ned igjen til kantina og fikk boller og brus. 
Se bilder fra besøket (15.juni, 2001)

PILOT ekstramidler til Åmot ungdomsskole
Koppang videregående skole, Verket ungdomsskole, Tynset ungdomsskole og Åmot ungdomsskole har til felles prosjekt fått kr. 170 000,-.
(13. juni 2001)

E-postleser for alle elever og lærere!
Det ligger nå link til e-postleseren for amot.gs.hm.no mail (ÅUS) på knapperaden til venstre under "E-postlesere". Fra og med neste skoleår (2001/2002) vil alle lærere og elever få egen amot.gs.hm.no mail som skal brukes. Noen har allerede fått en slik adresse og kan sjekke mailen sin ved å trykke på knappen "ÅUS" og logge seg inn.
(6.juni 2001)

Forside | Skolen vår | Prosjekter | Elevsider |
Ansatte| Nettsteder | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 

 Fra skoleårene:

Arkiv 2004-2005Arkiv 2003-2004Arkiv 2002-2003Arkiv 2000-2001 Arkiv 1999-2000 Arkiv 1998-99
Arkiv 1997-1998
Arkiv 1996-1997
Arkiv 1995-1996
Arkiv 1994-1995