Åmot ungdomsskoles nettsider!

Ta en kikk i vårt innholdsrike arkiv!    


Mange skifter beite
Før sommerferien tar til har også lærerne ved skolen sin egen avslutning. Det hele foregår på tradisjonelt vis i kantina med snitter, kaker, brus og kaffe. Men denne gangen møtes ikke alle igjen til høsten. Hele fem går over i andre jobber eller må vike plass for andre som kommer tilbake i jobb.
Les hele saken
28.juni, 2004


Lykke til på ferden!!
Torsdag 17.juni var endelig dagen kommet: Den aller siste skoledagen for våre avgangselever i 10.klasse. I tradisjonens tro var gymsalen fullpakket med festkledde elever, familie og lærere..
Mer fra avslutningen
10a og 10b sine klassesider.
26.juni, 2004
 

Frokost og karakterbøker
Fredag 18.juni var endelig siste skoledag før sommerferie. Nå venter noen gode uker, uten lekser og skolearbeid. Den siste dagen står alltid hygge og utdeling av karakterbøker i fokus. De fleste er på skolen denne dagen, men 9b var samlet til frokost hjemme hos Helge Olav.
Les mer
23.juni, 2003

Hyggelig på Nesvangen
På kvelden den 16.juni var foreldre, elever og lærere i 9.klasse samlet til kombinert foreldremøte og sosialt samvær på Nesvangen. Etter en nokså kald og overskyet første del av dagen, viste værgudene seg heldigvis fra sin beste side under det hyggelige møtet.
Les hele saken
20.juni, 2004

Ball til den store gullmedaljen
Onsdag 16.juni var hele dagen viet idrettsaktiviteter med ball. ”Balldagen” ble arrangert på Åmot eng og godt over 100 elever fra ”Ungdomsgruppa”, 8. og 9.klasse deltok. Seks lag kjempet om sammenlagtseieren i fotball, finsk rugby og baseball.
Mer fra balldagen
19.juni, 2004

Årets skolebilde 2003/2004
I en måneds tid har det vært mulig å være med å stemme frem ”Årets skolebilde” på våre hjemmesider. Seks bilder var plukket ut som kandidater til kåringen, som i år finner sted for andre gang. Årets vinner kan du lese mer om her..
Mer om årets vinner
17.juni, 2004

Full fart i Rena Leir
Mens 10.klassingene gjennomførte muntlig eksamen, forlot de andre elevene skolen og hadde en dag ute i det fri. Elevene i 9a og 9b tilbrakte dagen i Rena idrettspark. Her stod lagsamarbeid og idrettsaktiviteter i fokus. Med premier fra Rena Sport og Rena Pizza og grill ble deltakerne ekstra fornøyde..
Mer fra aktivitetene
13.juni, 2004

Lokal krigshistorie ved Østre Æra
Onsdag 2.juni dro niende klasse på ekskursjon til Østre Æra. Med sykkel og godt mot la vi i vei, og det tok ikke lang tid før alle var på plass. I tillegg til litt trim, var målet for turen å få nærmere kjennskap til krigshandlingene som fant sted her 1.-2.mai, 1940.
Les hele saken
11.juni, 2004
 

Grafikk til inspirasjon
Grafikk er en fellesbetegnelse på alle kunstpregede trykkteknikker. For litt siden hadde turneorganisasjonen i Hedmark sin egen grafikkutstilling ved skolen vår. På samme tid jobbet elevene med sin egen grafikkunst..
Se og lær mer om grafikk
31.mai, 2004

Gratulerer til konfirmantene!Gratulerer!
Personalet ved Åmot ungdomsskole vil gjerne ønske årets konfirmanter til lykke med dagen - og med fremtiden! En spesiell hilsen til konfirmantene kommer fra lærerne i 9.klasse.
Gratulerer med dagen konfirmanter!
27.mai, 2004

Stem på "Årets skolebilde"
Tiden er nå inne for å kåre "Årets skolebilde 2003/2004". Hvilket bilde det blir kan DU være med på å avgjøre. Seks motiver er plukket ut som finalister til kåringen. Studèr bildene godt før du bestemmer deg for hvilket bilde du mener er det beste. Vinneren blir offentliggjort før sommerferien.
Se bildene og stem
18.mai, 2004

Flott nasjonaldag!
Årets 17.mai på Rena ble som vanlig en hyggelig dag. Etter en solrik innledning på dagen, skyet det etter hvert til, men heldigvis holdt regnet seg på god avstand. Dermed kunne både store og små kose seg og nyte vår nasjonaldag.
Mer fra 17.mai
17.mai, 2004

Mot røyking
Denne sommeren innføres røykeforbud på alle utesteder i Norge. Resultatet av vår spørreundersøkelse om den nye røykeloven, viser at et klart flertall på 78,5% støtter forbudet.
Se resultatet
17.mai, 2004

Demonstrasjon mot KS
Tirsdag 11.mai, reiste om lag 30 lærere fra Åmot til Oslo for å delta i demonstrasjonen mot KS sitt skandaløse "tilbud" i forbindelse med vårens lønnsoppgjør. Et tilbud som for mange lærere kan føre til betydelige lønnsreduksjoner i fremtiden.
Mer fra demonstrasjonen
13.mai, 2004

Ekstremt i gymmen
Å ha kroppsøving i 10.klasse er ikke alltid bare, bare.. Iblant legger vi inn det vi kaller "ekstrem-gym", med øvelser og aktiviteter som får det til å skjelve i buksa på noen og enhver..
Les hele saken
12.mai, 2004
 

Øving til muntligeksamen
Det nærmer muntlig eksamen seg med stormskritt! 11.juni er det klart for elevene i 10.klasse ved Åmot ungdomsskole. Før dette er det greit å få prøvd seg litt før "alvoret" tar til..
Les mer
30.april, 2004

Følg Renas A-lag!
Helge OlavLærer Helge Olav (bildet) er i år trener for Renas 5.divisjonslag i fotball. Treningskampene viser lovende resultater og snart ruller seriefotballen for fullt. På Helge Olavs hjemmeside kan du lese mer om årets sesong - spillerne, kampene, m.m.
Les mer
25.april, 2004

Løgn og dikt? - Musikk og slikt!
Torsdag 16.april var det skoleforestilling i storsalen i kulturhuset på Rena. Med publikum fra skolen vår og Osen presenterte elever og lærere fra Åmot kulturskole ”Løgn og dikt? – Musikk og slikt!”.
Mer fra forestillingen
22.april, 2004

Gratulerer med dagen, Jan!
I en årrekke har Jan Hovdedalen vært lærer ved skolen vår. Fredag 16.april fylte han 60 år og dagen i forveien ble han hedret av kollegaene ved Åmot ungdomsskole.. Gratulerer med den store dagen, Jan!!
Les mer
19.april, 2004


Vellykket prosjekt om Mental Helse
I de to siste ukene før påskeferien brukte elevene i 9.klasse all sin tid på prosjekt Mental Helse. Arbeidet ble avsluttet med en foreldrekveld hvor elevene fremførte sine arbeider..
Mer om prosjektet
15.april, 2004

En strålende strålende dag, i strålende vær
På den siste dagen i mars dro hele 8.klasse på skitur…i stråålende vær! Det ble en veldig hyggelig dag hvor knapt en sky var å se på himmelen. Etter en kort busstur til Skramstadsetra, var det bare å spenne på seg skiene å legge av gårde..
Mer fra turen
6.april, 2004

Turen går til Bolivia
Siden i høst har Marit Dufseth jobbet som assistent ved skolen vår, men fredag 2.april er det dessverre slutt. Etter påskeferien, den 16.april, drar Marit til Bolivia hvor hun i et halvt år skal jobbe med gatebarn i den frivillige organisasjonen Amanecer.
Les mer (NB! Oppdatert 5.april)
2.april, 2004

En strålende dag
Fredag 26.mars gikk den årlige skidagen av stabelen i alpinanlegget i Digeråsen. Det ble en strålende dag i fantastisk vær. Men det var bidraget på 1000 kroner fra elevrådet som reddet dagen..
Les mer
30.april, 2004

Vinteraktivitetsdag med hopp og sprett og tjo og hei
Onsdag 17.mars var det vinteraktivitetsdag ved skolen vår. Elevene kunne velge mellom tre ulike aktiviteter: Skilek på Rustadjordet, skitur på på Skramstadsætra eller pilketur på Prestsjøen.
Mer fra vinteraktivitesdagen
24.mars, 2004

Følg med på Birkebeinerrennet!
Våre elever er for lengst i gang med dekningen av årets birkebeinerrenn. Flere reportasjer er lagt ut, blant annet om Anders Aukland (bildet) og mange flere er i vente. Møt kjendisene, eliten og ikke minst de lokale heltene..
Ta en titt på www.birken.no
18.mars, 2004


Den flyvende Mali
Mali i 8.klasse er ei skikkelig tøff idrettsjente, både på fotballbanen og ikke minst i hoppbakken. I vinter har hun vunnet Solan Gundersens vinterleker i Alvdal og er uoffisiell norgesmester i skihopping for 12 og 13-åringer!! I dette rennet hoppet hun 46 meter – med nedslag!
Mer om Mali
12.mars, 2004

Fin dag på Sønsterud
Tirsdag 9.mars tilbrakte våre to 9.klasser dagen på Soler videregående skole, avdeling Sønsterud Skogskole. Vi var invitert ned til en dag fylt med aktiviteter og informasjon om skolen. Det ble en riktig morsom dag, hvor elevene stortrivdes!
Mer fra turen
11.mars, 2004
 

Vil du jobbe for www.birken.no?
Vi planlegger også i år å dekke det populære Birkebeinerrennet på vårt nettsted www.birken.no. Til dette trenger vi interesserte elever fra alle klassetrinn. Har du lyst du til å bidra?
Finn ut mer
7.mars, 2004

Vinter og sne...en skiløper..
Etter en lang periode med kroppsøving innendørs, er tiden endelig moden for å legge aktivitetene ut, under åpen himmel. Da må selvsagt skiene tas i bruk i vårt snødekte land. 10.klassingene var først ute..og de koste seg!
Mer fra skiaktivitetene
2.mars, 2004

9B Mavericks tok bandygullet!
9B Mavericks er årets skolemestere i innebandy! I en tøff finale mot Ungdomsgruppa Yankees endte det hele med 3-2 til Mavericks, som dermed stakk av gårde med den gjeve tittelen. I superfinalen mot Teacher Kings måtte de imidlertid se seg slått..
Les hele saken
14.februar, 2004
 

Les inspektør Jans OL-bulletiner
For 10 år siden jobbet jeg i Trygg Trafikk i Hedmark. Mine kollegaer oppfordret meg da til å komme med ”stemnings- beskrivelser” fra OL-land. Det endte opp med at jeg skrev OL-bulletiner med stemningsrapporter fra oss som var midt opp i det hele. 10 år har gått, men jeg tillater meg å legge disse bulletinene ut på nettet slik at folk kan mimre.
Les OL-bulletiner på Jan sin hjemmeside

9.februar, 2004

Laaange istapper..
Istapper fra takrennene har i de siste ukene preget fasaden til skolen vår. De lengste istappene sa takk for seg under mildværet i forrige uke, men mens det stod på som verst var den lengste drøye 4 meter lang! Her kan du se hvordan det hele så ut.
Se istappene
7.februar, 2004

Flere flotte smykker..
Som man kan se av tidligere reportasjer, har 9.klassene i høst jobbet med å lage smykker. Arbeidet har foregått i kunst- og håndverkstimene, og nå er altså de siste smykkene klare for presentasjon. Ta en titt. Dette er virkelig bra!!
Ta en titt!
5.februar, 2004

Flotte smykker
I de siste fire ukene har elever i 9.klasse laget smykker i kunst- og håndverk. Smykkene er laget i tinn og med stor kreativitet har resultatene blitt riktig flotte! De er verdt en titt!
Les og se mer
17.januar, 2004

Juleball 2003
Torsdag før juleferien var skoledagen flyttet til kveldstid. Da var det nemlig klart for det etter hvert så tradisjonsrike juleballet. For fjerde år på rad møtte elever og lærere til det stilfulle arrangementet. 10.klasse stod som vanlig for de omfangsrike forberedelsene. Og at jobben var gjort var det liten tvil om.
Mer fra juleballet
23.desember, 2003

Glimt fra juleverkstedet
Siste tirsdag før juleferien ble det i tradisjonens tro arrangert juleverksted på skolen. Det var kun elevene fra 8. og 9.klasse som deltok. 10.klasse hadde nemlig mer enn nok med å forberede årets juleball.
Les mer
21.desember, 2003

Video i IKT-tilvalg
Denne høsten har elevene i IKT-tilvalg 9.klasse jobbet med videofilming og videoredigering. I grupper har elevene selv planlagt, gjennomført og redigert sin egen film. Nå kan du noen av resultatene..
Se videoene
21.desember, 2003

Vekker oppsikt..
Vårt vellykkede Nobel-prosjekt vekker oppsikt. Denne gangen er det bladet Utdanning som vier prosjektet oppmerksomhet. Utdanning utgis av Utdanningsforbundet og distribueres til rundt 130 000 abonnenter i det norske utdanningssystemet..
Se reportasjen
20.desember, 2003

I begivenhetenes sentrum
Gruppa med elever som denne uken er i Oslo for å dekke begivenhetene i tilknytning til utdelingen av Nobels fredspris, har til nå opplevd mye. På bildet lytter Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas nøye når Pernille fra 10b stiller spørsmål på pressekonferansen før Nobelkonserten.
Følg med i Ungdomsavisa
11.desember, 2003

Vi følger Shirin Ebadi i Oslo
Klare for avreise.For tredje år på rad reiser en delegasjon elever og lærere på et ukelangt opphold til Oslo, i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. Som journalister for Ungdomsavisa i desember, dekker vi de viktigste begivenhetene i tilknytning til utdelingen av fredsprisen til iranske Shirin Ebadi. Prosjektet har fått god mediedekning i Aftenpostens
Les hele saken
7.desember, 2003

Nytt datarom på skolen
Datarom nummer 2 er nå klart til bruk på skolen vår. Takket være Høgskolen i Hedmark på Rena, utvider vi mulighetene og tilgangen til data. Seks fine – brukte – noen år gamle pc’er fra høgskolen har fått plass på det nye datarommet.
Les mer
15.november, 2003

 

Vil DU være journalist i Ungdomsavisa?
Har du lyst til å prøve deg som journalist, har du snart muligheten. I desember har nemlig Åmot ungdomsskole nok en gang redaktøransvaret for Ungdomsavisa – en avis på internett for og av ungdom.
Full informasjon
14.november, 2003

Hodeløst? Langt i fra..
I Kunst- og håndverk har 9. kl. jobbet med oppgaven ”Treskaller og andre hoder”. Resultatet er at de har lager kjempeflotte hoder i leire. Fantasien har vært på topp og mange har vært svært så kreative med sine oppgaver
Les mer og se hodene
13.november, 2003
 

9.klasse besøker de eldre
Tidligere i høst utfordret ordfører Per L. Gundersen elevene i 9.klasse til å ta et tak for de gamle og ensomme. Han ble tatt på ordet, og i disse dager starter 45 elever med faste besøk hos de eldre.
Les mer

4.november, 2003


Lørdag 1.november klokken 02.20 skjedde det vi en stund har ventet på skulle komme – klassestyrer Siri i 9a fikk sin førstefødte. Sammen med Henning ble det ei lita jente som skal hete Julie. Alt står bra til med både mor og barn. Alle vi ved skolen vil gjerne gratulere så mye! Kos dere!!
2.november, 2003

Internasjonal dag
Den internasjonale dagen på Åmot Ungdomsskole ble en stor suksess. Pengene fra årets OD går til barn og unge på Sri Lanka og skal hjelpe de unge med blant annet utdanning og yrkesopplæring. Elevene kunne hjelpe mellom å lage sang, lage dans, ha kafédebatt, lage mat, lage veggavis, legge ut ting på Internet eller lage dekorasjoner.

Les mer
21.oktober, 2003

Fikk Clemet i tale
Elever fra Åmot ungdomsskole befinner seg for tiden i Oslo hvor de dekker årets ITU-konferanse. Denne oppsummerer resultater og funn fra ITUs forsknings- og utviklingsaktiviteter og prosjekter i perioden 1997-2003. I dag fikk de utdanningsminister Kristin Clemet i tale.
Mer på ITUs hjemmeside
16.oktober, 2003

Besøk fra Stortinget
Tirsdag denne uken fikk vi storfint besøk til skolen vår. Stortingets Familie-, kultur og administrasjonskomite var på gjennomreise og la turen innom oss.
Mer fra besøket
15.oktober, 2003
 

Geir og Arne Vegard med 
rapport fra Geneve

Vi befinner oss altså for tiden i sveitsiske Geneve , hvor vi torsdag kveld mottok 1000 Euro i premie for 4.plassen i eLearning Awards. Bidraget vårt - Nobelprosjektet - deltok i den høytidelige finalen i konkurranse med 10 andre europeiske skoler.
Les mer
10.oktober, 2003

Åmot Ungdomsskole fikk premie i Geneve
Arne Vegard og Geir er akkurat nå i Geneve hvor de i går kveld mottok €1000 i premie for Nobelpris-prosjektet under utdelingen av Eschola-prisen 2003. Førstepris gikk til prosjektet From Skerrydoo to Carrickfadda fra Irland med bidrag fra 12 grunnskoler. 
Les mer her
10. oktober, 2003

Stor variasjon på joggedagen
Den årlige joggedagen ble i tradisjonens tro gjennomført på den siste dagen før høstferien. Innsatsen var svært så varierende og enkelte kan nok med fordel ta seg selv litt i nakken, men ros til alle som stod på og gjorde sitt beste!
Mer fra joggedagen
5.oktober, 2003


Vellykket fra 2.verdenskrig
I tre uker har 10.klasse forberedt sin oppsetning av forestillingen ”2.verdenskrig”. Elevene har selv skrevet stykket, laget kulisser, sydd klær, komponert danser og ordnet alt som har vært påkrevd. Før høstferien var alt klart for premiere og resultatet var imponerende!
Les mer
4.oktober, 2003

Snart premiere på revyen 2. verdenskrig
Torsdag kveld er det premiere på revyen 2. verdenskrig. Flere ukers hardt arbeid ligger bak. Vi vil gjennom bilder vise noen av forberedelsene som elever og lærere har gjort.
Se bildene
30. september 2003


Matpakkeuka - en kjempesuksess

Årets matpakkeuke må trygt kunne kalles en suksess. I år bestemte vi oss for å gjennomføre den årlige, landsomfattende tradisjonen på skikkelig vis, med maten i fokus gjennom hele uka.
Mer om matpakkeuka!
27.september, 2003

Gøy med balldag
Torsdag 25.september ble det arrangert balldag i de tre siste timene. På forhånd hadde elevene valgt ut to av seks aktiviteter de mest kunne tenke seg å være med på; golf, squash, fotball, håndball, basketball eller volleyball.
Mer fra balldagen
26.september, 2003

Årets skolebilde 2002/2003!
I løpet av sommeren og høsten har det via skolens hjemmeside vært mulig å stemme frem ni kandidater til Årets skolebilde 2002/2003. Nå har avgjørelsen falt og med cirka 30% av stemmene ble det seier til en skihoppende Aina fra fjorårets 8a.
Les mer!
25.september, 2003

FINALISTER!!
Vårt Nobelprosjekt er plukket ut som èn av 10 finalister i Det europeiske skolenettets konkurranse angående bruk av "excellent" IKT i læring. Vinneren offentliggjøres i Geneve i Sveits 9.oktober og vi er invitert til å overvære finalen. I år deltok 6-700 prosjekter fra hele Europa.
Full informasjon
16.september, 2003


Aktivitetsdagene i full gang!

I løpet av denne høsten arrangeres en rekke aktivitetsdager ved skolen vår. Til nå har vi både hatt sykkeldag, orienteringsdag og friidrettsdag. Dette er populære tiltak blant elevene, og aktiviteten er stor..
Mer fra aktivitetsdagene
16.september, 2003

Senterpartiet størst!
Fredag ble det avholdt skolevalg ved Åmot ungdomsskole. Resultatene viser at Senterpartiet fikk størst den største andelen stemmer med 29.8%.
Se resultatene
12.september, 2003

Enige om det meste!
Det nærmer seg kommunevalg og fire dager før det hele skal avgjøres møttes kommunens topp-politikere til paneldebatt, i Kulturhuset. I salen satt alle elevene fra skolen vår og spørsmålene til politikerne strømmet på..
Mer fra debatten
11.september, 2003

Ordføreren foreleste
Mandag 8.september fikk 9.klassene besøk av ordfører Per L. Gundersen. Elevene jobber for tiden med Valg 2003. Det var derfor kjempefint at Per kunne ta turen opp til skolen vår. I løpet av en time fortalte han blant annet om sin jobb som ordfører og kommunens arbeid.
Mer fra besøket
10.september, 2003

8.klasse på "Bli kjent tur"
Våre nye 8.klassinger har nettopp vært på "Bli kjent tur". Med sykkel tok de turen til Valmen i Osen, hvor de overnattet. Her kan du lese deres egen reiserapport!
Les mer!
5.september, 2003

10.klasse rapporterer fra Polen og Tyskland
Mandag morgen dro våre to 10.klasser med lærere og foreldre med "Hvite busser til Auchwitz". I samarbeid med ITU som er samarbeidspartneren for prosjektet Wireless pupils, hvor pedagogisk bruk av PDA og trådløst nettverk står i fokus, leverer de hver dag reiserapporter fra turen.
Mer på ITUs hjemmeside
4.september, 2003

Kreativitet til tusen!
Den første skoleuka var det leksefri for våre to 9.klasser. Skjønt leksefri og leksefri.. det var nok å jobbe med. ”Oppdraget” skulle nemlig gjennomføres.. og alt arbeidet skulle foregå hjemme.
Mer fra "Oppdraget"
3.september, 2003

Kurs med ITU for Wireless pupils prosjektet
I 2 dager har lærere på 10. klasse teamet og elever i 10. klasse hatt opplæring i bruk av PDA sammen med ITU. Planer for prosjektet utover høsten har også blitt lagt.
Les hele saken
28.august, 2003

Nye hjemmesider for Wireless pupils prosjektet
Sidene er bygget opp etter web standarder og med bruk av stilark (CSS). Web sidene er lesbare i alle typer enheter som kan koble seg opp mot Internett etter web standarden – write once, publish everywhere. Det er meningen at skolens hjemmesider etterhvert også skal bygge på samme standarder.
Finn ut mer
25. august 2003

Følg med Birken!
Nok en gang er vi i full gang med vårt etter hvert tradisjonsrike "Birkebeinerprosjekt", hvor vi dekker begivenhetene rundt årets ritt. Les reportasjer, intervjuer og mye mer. Her treffer du både rikskjendiser og lokale kjendiser..
Les mer!
21.august, 2003

Vi er videre..
.. i Det europeiske skolenettets konkurranse angående bruk av "excellent" IKT i læring. Det er plukket ut 100 bidrag fra 24 land som nå går videre for nærmere vurdering. Vårt Nobelprosjekt er blant disse. I fjor deltok nærmere 800 prosjekter fra hele Europa..
Les mer
4.juli, 2003

Framtidas skole
Pernille, Pernille, Camilla og Kamilla fra 9.klasse har nettopp  avsluttet en oppgave om framtidas skole. Hvordan vil den se ut ... i 2008?
Se hva de fant ut!
3.juli, 2003
 

Forside | Skolen vår | Prosjekter | Elevsider |
Ansatte| Nettsteder | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 

Fra skoleårene:


Arkiv 2004-2005Arkiv 2002-2003Arkiv 2001-2002Arkiv 2000-2001 Arkiv 1999-2000 Arkiv 1998-99
Arkiv 1997-1998
Arkiv 1996-1997
Arkiv 1995-1996
Arkiv 1994-1995