Åmot ungdomsskoles nettsider!


På denne siden vil vi presentere prosjektene som skolen har for skoleåret 2001/2002. Prosjektene vil bli presentert klassevis. Flere av prosjektene er en del av KUF prosjektet Jenter på veven.   På slutten av skoleåret 1998/99 laget vi prosjektrapport for  prosjektet "Jenter på veven". Les Milepælplan for skoleåret 1999/00  for Jenter på veven.

Konklusjonen fra eWatch-undersøkelsen klar!
Innovative skoler kan ikke forandre nasjonale læreplaner, men de kan forandre sine skoler. Dette er konklusjonen i eWatch-undersøkelsen til Det Europeiske Skolenettet. Åmot ungdomsskole er blant de norske ENIS-skolene som nevnes i oppsummeringen av undersøkelsen.
Mer fra undersøkelsen (3.juli, 2002)

Sandbeck-uka i full gang!
Denne uka er det Sandbeck-uke ved Åmot ungdomsskole. Hver dag er det satt av tre timer til prosjektet, som avsluttes med en egen kabaret på fredag. I løpet av uka er alle elevene engasjerte i ulike grupper som arbeider med forskjellige temaer - biografi, lyrikk, kabaret, sceneutforming, m.m. Vi har også en web-gruppe som dekker begivenhetene.
Dette prosjektet  inneholder videoopptak! Følg aktivitetene (24.april, 2002)

Vi deltar i eSchola!!
eSchola 2002, er et initiativ fra Det europeiske skolenettet som skal synliggjøre og belønne nyskapende bruk av IKT i skolen. Fra 8. april til 9. mai 2002 kan skoler fra hele Europa delta i konkurranser, utveksle erfaringer, samt presentere arbeid og aktiviteter som er gjennomført ved skolene.
Vårt bidrag til eSchola 2002 (9.april, 2002)

Takket for innsatsen med brus og pizza!
I desember hadde som kjent elever fra Åmot ungdomsskole redaktøransvaret for Ungdomsavisa. I den forbindelse var 20 elever og to lærere i Oslo og dekket 100 års jubileet for Nobels Fredspris. Sist fredag var Jan Vincens Steen fra Avis is skolen på Rena. Med pizza og brus takket han ”Nobel-redaksjonen” for innsatsen!
Les mer (8.april, 2002)

Birkebeinerprosjektet i gang..
Følg med på www.birken.no!!For fjerde året på rad vil elever fra Åmot ungdomsskoles dekke Birkebeinerrennet på Internett. Årets renn blir spesielt i og med at det også blir avviklet verdenscupfinale for verdens beste kvinnelige og mannlige langrennsløpere. Om lag 30 elever har meldt seg frivillig til å delta i prosjektet. Dekningen av årets begivenheter er for lengst i gang, og i tiden frem mot Birkebeinerrennet 2002 vil våre sider bli fulle av stoff om arrangementet og dets deltakere.
Dette prosjektet  inneholder videoopptak! Følg med på www.birken.no (12.mars, 2002)

Renaskoler på nettet
Etter vinterferien fikk elevene ved Rena skole oppleve bredbånd for første gang, og Åmot ungdomsskole fikk raskere forbindelse. Første utbyggingstrinn i Åmot kommune sin bredbåndssatsning er nå ferdig.
Fiberskolenettet og Østlendingen har omtale (1. mars 2002) 

Vil DU lage Birkebeineravis??
Vi planlegger også i år å dekke Birkebeinerrennet (23.mars) gjennom å lage en web-avis. Målet er å lage en utgave som er bedre enn fjorårets. Prosjektet vil fungere som en ungdomsbedrift. I Internettavisa skal vi ha både artikler, bilder og "streaming lyd/film".. I og med at Birken i år også er verdenscupløp stiller verdens beste mannlige og kvinnelige langrennsløpere på startstreken...
Les mer om hvordan DU kan bli med (11.februar, 2002)

Åmot ungdomsskole valgt ut som Insight school
Åmot ungdomsskole er av Det europeiske Skolenettet, som en av femti skoler i Europa, blitt valgt ut som Insight school for innovativ bruk av IKT i læring og skoleutvikling. På nettet finner man grundig presentasjon av skolen som PDF fil på engelsk og med mange bilder.
Mere om Insight schools (7. februar, 2002)

Kofi AnnanSamling av "Nobel-reportasjene"
Som kjent hadde Åmot ungdomsskole redaksjonsansvar for den nettbaserte Ungdomsavisa i desember måned. En rekke ulike reportasjer ble publisert, men det var allikevel dekningen av 100-års jubileet for Nobels Fredspris som vakte størst oppsikt. I løpet av fem hektiske dager i Oslo, fikk våre elever en unik mulighet til å møte personer og oppleve begivenheter som de fleste bare kan drømme om.
Se vår samling av "Nobel-reportasjene" (19.januar, 2001)

Klare for Nobels Fredspris' 100-års feiring!
I forbindelse med 100 års jubileet for Nobels Fredspris, flytter Åmot ungdomsskole redaksjonen for Ungdomsavisa til Oslo.… 19 elever og to lærere reiser på et 5 dagers opphold til hovedstaden for å dekke begivenhetene. Følg med på Nobels Fredspris spesial!
Mer om "Oslo-gjengen" (6.desember, 2001)

Redaksjonsperioden i gang...
Desember måned er i gang. Det betyr at Åmot ungdomsskole har tatt over redaksjonsansvaret for Ungdomsavisa. I løpet av perioden vil en rekke varierte reportasjer og artikler, skrevet av våre elever, bli publisert. I perioden 7.-12.desember vil vi legge spesielt vekt på 100-års jubileet for Nobels fredspris. 19 elever og to lærere være på plass i Oslo for å dekke begivenhetene... Så følg med!
Følg med på Ungdomsavisa! (1.desember, 2001)

Vil DU bli nett-journalist?
Har du lyst til å prøve deg som journalist, har du snart muligheten. I desember har nemlig Åmot ungdomsskole redaktøransvaret for Ungdomsavisa – en avis på internett for og av ungdom. I èn måned av gangen har skoler rundt omkring i landet ansvaret for å legge ut stoff til avisa. I desember har turen kommet til Rena og Åmot ungdomsskole…
Les mer om hvordan DU kan bli nettjournalist (31.oktober, 2001)

KANO - samarbeidsprosjektet!
KANO (Kommunikasjon, arbeidsformer og ny organisering) er et nytt delprosjekt innen IKT-PILOT 2001/2002. Dette er et fellesprosjekt for fire av PILOT-skolene i Hedmark: Åmot ungdomsskole, Tynset ungdomsskole, Verket skole og Koppang videregående skole.
Mer om samarbeidsprosjektet (28.oktober, 2001)

Birkebeineravisa - en kjempesuksess!Birkebeineravisa - en kjempesuksess!
I forbindelse med Birkebeinerrittet laget elever ved Åmot ungdomsskole sin egen birkebeineravis på internett. Til nå har avisa med informasjon, reportasjer og resultater fra rittet, hatt over 40 000 treff!
Birkebeineravisa inneholder videoopptak! Ta en titt på birkebeineravisa! (1.september,2001)

Birkebeinerrittet på Internett for første gang!
De siste tre skoleårene har Birkebeinerrennet blitt dekket av elever fra Åmot ungdomsskole (se margen til høyre). I høst vil vi for første gang gjøre det samme med Birkebeinerrittet. Prosjektet gjennomføres de siste 14 dagene før rittet den 25.august, 2001.
Følg utviklingen på www.birken.no. (2.august, 2001)

Vil du lage internettavis om Birkebeinerrittet?Bli med på Birkebeineravis!
Tre ganger tidligere har vi dekket Birkebeinerrennet gjennom å lage en web-avis. Siste utgave har til nå hatt nærmere 17 000 besøkende(!). For første gang planlegger vi i år også å dekke Birkebeinerrittet. Målet er å lage en utgave som er enda bedre enn årets renn-utgave. Vi trenger dyktige og interesserte elever fra alle klassetinn til å jobbe med avisa. De som ønsker å delta må sende søknad.
Full informasjon (4. august  2001)IKT satsning Åmot ungdomsskole

Nettbasert læringsmiljø
Skolen har blitt tildelt 100 000 kroner fra Statens Utdanningskontor. Pengene vil bli brukt for å utvikle et nettbasert læringsmiljø.
Les planen! (31.mai, 2001)

PILOT
Prosjektrapport for PILOT og plan for skoleåret 2001/2002 foreligger nå.
Flere av prosjektene er en del av KUF prosjektet Jenter på veven.   På slutten av skoleåret 1998/99 laget vi prosjektrapport for  prosjektet "Jenter på veven". Les Milepælplan for skoleåret 1999/00  for Jenter på veven.

Foredrag


Forside | Skolen vår | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 


Prosjekter fra øvrige år:

Prosjekter 2004-2005
Prosjekter 2003-2004Prosjekter 2002-2003
Prosjekter 2000-2001
Prosjekter 1999-2000 Prosjekter 1998-99

Nettaviser
www.birken.no
(1999 - ??)

9A avisa (1997/98)
7B avisa (1996/97)
8C avisa (1995/96)

Planlegging 
og ideer 
bak 9A-avisa.