Åmot ungdomsskoles nettsider!
  


Glimt fra medienes verdenMaren i sitt første fallskjermhopp
I dagene før muntlig avgangsprøve, jobbet elevene i 10.klasse med prosjektet "Medienes verden". Et krevende, men populært prosjekt, hvor elevene skal løse en problemstilling og presentere resultatet i gjennom et medium.
Denne saken inneholder videoopptak Se noen av resultatene
15.juni, 2007

På utdanningsmesse i Birmingham
Lærerne Erik og Arne Vegard kom rett før påske hjem fra Birmingham i England.  ENIS-skolene i østlandsområdet la nemlig sin ENIS-konferanse til fotballøya, hvor de samtidig fikk anledning til å delta på den store utdanningsmessa "The Education Show".
Les mer
12.april, 2007

På tide å besøke www.birken.no

Det nærmer seg Birkebeinerrennet, og som vanlig er våre elever i full gang med å lage reportasjer om det som rører seg rundt Birken. Nytt av året er "Birken-TV", hvor det hver dag den siste uka skal produseres et 5-10 minutter langt tv-program. Her gjelder det å følge med..
Se våre Birken-sider
11.mars, 2007

Vil DU bli Birken-reporter?
Det nærmer seg nok en gang Birkebeinerrennet. Som tidligere ønsker vi å dekke begivenhetene i sin fulle bredde på www.birken.no. Vi trenger derfor interesserte elever som ønsker å bidra til at årets dekning av Birkebeinerrennet blir best mulig.
Les mer
2.mars, 2007

Pizza og brus for Nobel-innsats

Som kjent ble Nobelprosjektet 2006 en formidabel suksess med maksimal mediedekning som følge av scoopet vi gjorde da vi fikk intervju med superstjerne Sharon Stone og alle de andre flotte sakene. Torsdag 1.februar dukket sjef for Avis i skolen og representant fra Mediebedriftene, Jan Vincens Steen, opp med gratulasjoner, pizza og brus..
Les mer
13.februar, 2007

Enorm mediedekning

Årets Nobelprosjekt var det femte i rekken. Som tidligere var prosjektet en stor suksess. Forskjellen fra tidligere var den enorme oppmerksomheten fra media. Både TV2, Dagbladet, NRK Østnytt, Østlendingen, Hamar Arbeiderblad, Kanal 24 og Lokal-avisa ga oss bred dekning i sine redaksjoner.
Mer fra mediestormen
22.desember, 2006

Store opplevelser under Nobelprosjektet

Fem dager i Oslo er snart over. Nobelprosjektet 2006 går mot slutten. Kjendisfaktoren har i år vært høyere enn noen gang for oss i www.ungdomsavisa.no , og reportasjene har blitt mange. Størst av alt var møtene med Sharon Stone og fredsprisvnner Yunus, som begge har vært i eksklusive intervjuer med våre elever. Stone stilte uventet opp da elevene stakk frem mikrofonen på rådhustrappa før fredsprisoverrekkselsen. I tillegg til å besvare spørsmål, berømmet hun elevene for deres innsats.
Les mer
11.desember, 2006

Nobel-blogger
Fredag er det for femte gang klart for det store Nobel-prosjektet. I alt 20 elever og to lærere reiser til hovedstaden for å dekke begivenhetene rundt utdelingen av Nobels fredspris til Muhammad Yunus og Grameen bank, for Ungdomsavisa. Nytt av året er at du kan lese dagbøkene – eller bloggene – til alle som deltar. 
Les bloggene
6.desember, 2006

Prosjekt "Mental helse"

I tre dager hadde elevene i 9.klasse arbeidet intenst med temaet ”Mental helse”, der det å være annerledes var vektlagt. Torsdag 16.november ble det arrangert foreldrekveld med dette som utgangspunkt. I grupper fremførte elevene sine fordypningsemner til spente foreldre.
Denne reportasjen inneholder videoopptak. Mer fra prosjektet
26.november, 2006

Arbeit macht frei - "live"

10.klasse gjorde stor suksess med sin oppsetning av "Arbeit macht frei" i storsalen i Kulturhuset, tidligere i høst. Nå kan du oppleve det hele èn gang til. Vi tok nemlig opp forestillingen på video.
Se videoklipp
14.november, 2006

Velkommen til forestilling!
Snart kan du oppleve ”Arbeit macht frei” i Åmot kulturhus – en revy laget av 10.klasse ved Åmot ungdomsskole. Temaet er hentet fra andre verdenskrig, hvor vi møter en norsk-jødisk familie. Forberedelsene til stykket er i full gang, og siste innspurt nærmer seg. Torsdag torsdag 5.oktober, klokken 18.00 anbefaler vi at du tar deg en tur i storsalen i Kulturhuset..
Les mer
1.oktober, 2006

Elever som arrangører
Åmot ungdomsskole har i samarbeid med Turnèorganisasjonen for Hedmark startet opp prosjektet ”Elever som arrangører”. Målet med prosjektet er å aktivisere elevene selv som arrangører. La de få oppgaver og ansvarsområder i forbindelse med besøk fra Turnèorganisasjonen. Og snart kommer den første artisten..
Les mer
11.september, 2006

Pizza for innsatsen

I èn uke har inntil 17 elever fra alle trinn ved skolen vår, jobbet intenst med å produsere stoff til www.birken.no i forbindelse med årets Birkebeinerritt. Som takk for vel utført jobb ble alle involverte bedt på hyggelig "pizza-kveld".
| Les hele saken |
31.august, 2006

Nå må du ta en titt på www.birken.no
Dersom du ennå ikke har klikket deg inn på www.birken.no sin dekning av årets birkebeinerritt, er det på høy tid. Det er lagt ut en rekke reportasjer om lokale deltakere, kjendiser, utlendinger og mye annet. Dessuten blir sidene spekket med stoff fra selve rittdagen, så her gjelder det å følge med!
Alt om årets ritt
24.august, 2006

Vil du bli birken-reporter?
Etter en god sommerferie nærmer det seg skolestart. Men også Birkebeinerrittet nærmer seg med stormskritt. Vi trenger derfor interesserte elever som ønsker å bidra til at årets side på www.birken.no blir best mulig.
Les mer
10.august, 2006

Forside | Skolen vår | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 


Prosjekter fra øvrige år:

Prosjekter 2004-2005
Prosjekter 2003-2004Prosjekter 2002-2003Prosjekter 2001-2002
Prosjekter 2000-2001
Prosjekter 1999-2000 Prosjekter 1998-99

Nettaviser
www.birken.no
(1999 -   )

9A avisa (1997/98)
7B avisa (1996/97)
8C avisa (1995/96)