Åmot ungdomsskoles nettsider!
  

På denne siden vil vi presentere prosjektene som skolen har for skoleåret 2005/2006. 

eTwinning-utfordring for Julie, Robert, Ingeborg og Ane

I tre dager, fra torsdag til lørdag, skal Julie, Robert, Ingeborg og Ane utføre en viktig oppgave. Sammen med lærerne Arne Vegard, Geir og John Harald, deltar de på den internasjonale eTwinning-konferansen på Lillehammer. Oppgaven er i første rekke å dekke begivenhetene som journalister, på Utdanningsdirektoratets egne eTwinnings-sider.
Les mer
18.mai, 2006

Følg www.birken.no

Har du ikke vært innom www.birken.no er det på høy tid. Elevene er i full gang og har allerede laget en rekke reportasjer med kjente og ukjente med tilknytning til årets Birkebeinerrenn. Mye er publisert, mens enda mer er like om hjørnet. Hele Birkebeiner-helga vil dessuten mange av elevene være i sving og sørge for oppdaterte reportasjer om Birkebeinerrennet.
Les mer
15.mars, 2006

Vil DU jobbe for www.birken.no?

Vi planlegger også i år å dekke Birkebeinerrennet på vårt nettsted www.birken.no. Til dette trenger vi interesserte elever fra alle klassetrinn. Gjør du en god jobb ligger du godt an til å få delta i Nobelprosjektet i desember. Lyst til å bidra?
Mer informasjon

6.mars, 2006

Om Nobelprosjektet på Skolenettet
Det har vært mye oppmerksomhet i forbindelse med Nobelprosjektet vårt som vi gjennomførte i desember: Intervju på Kanal 24, samt oppslag i Østlendingen og i Lokalavisa. Nå har Arne Vegard skrevet en sak for Skolenettet om det spennende prosjektet.
Les oppslaget på Skolenettet
19.januar, 2005

Unike opplevelser under Nobelprosjektet

Nobelprosjektet 2005 er over. I fem dager har vi dekket Nobels fredspris for Ungdomsavisa, og sitter igjen med unike opplevelser og minner for livet. I tur og orden har vi fått eksklusive intervjuer med prinsesse Märtha Louise, fredsprisvinner Mohamed ElBaradei, pophelt Bob Geldof, utenriksminister Jonas Gahr Støre og fotballnerdene i Tufte IL.
Alt om Nobelprosjektet 2005
14.desember, 2005

Møtte prinsesse Märtha Louise!

Allerede under Nobelprosjektets første dag ble det fullklaff for noen av elevene våre. I tillegg til eget intervju med Nobelkomiteens leder Ole Danbolt Mjøs, fikk Kristine, Tina og Linn i 10.klasse et eksklusivt intervju med selveste prinsesse Märtha Louise!
Les mer i Ungdomsavisa
8.desember, 2005

Alfred, fotograf: ÅUSMYE spennende på gang!
For femte gang reiser en gruppe elever og to lærere på femdagersopphold til hovedstaden for å dekke begivenhetene rundt utdelingen av Nobels fredspris til Mohamed ElBaradei og Det Internasjonale Atomenergibyrået (IAEA). Hva vi gjør kan du følge via www.ungdomsavisa.no . Det skjer utrolig mye! Følg med! Hver eneste dag kommer mange nye saker.
Les mer
7.desember, 2005

Vil DU jobbe for Ungdomsavisa?
Det nærmer seg desember med stormskritt. Snart skal vi igjen ha redaktøransvaret for Ungdomsavisa, og som tidligere må du søke for å ha muligheten for å delta. Dette gjelder både de som vil være med på Nobelprosjektet i Oslo og de som kun vil skrive saker uten bli med under det nevnte prosjektet i hovedstaden.
Les mer
21.november, 2005

Digital Salvador Dali i kunst og håndverk
Elever på 10. trinn har jobbet med billedbehandling og har fått i oppgave å lage surrelistiske bilder med Salvador Dalis arbeider som forbilder. Mange spennende bilder har kommet inn. Hva med å gå på ski i verdensrommet? Opplegget bygger på et amerikansk undervisningsopplegg.
Se lysbildeshow fra elevenes arbeider
26. oktober 2005

Bare en hårbredd fra å vinne
I to dager deltok elever og lærere fra skolen vår på årets ITU-konferanse, hvor de dekket begivenhetene via ITU sin hjemmeside. Under åpningen av konferansen fikk også skolen vår hederlig omtale i forbindelse med konkurransen Kreativ bruk av IKT. Bare en hårsbredd fra å vinne..
Les mer

25.oktober, 2005
 

ENIS-skole i tre nye år
Åmot ungdomsskole er en av 50 norske skoler som er valgt ut til å delta i ENIS-samarbeidet for perioden 2005-2008. Vi er for øvrig en av svært få skoler som har vært med siden prosjektet startet i 1999.
Mer om ENIS-samarbeidet
15.september, 2005

Ta en titt på www.birken.no

Da er birkebeinerprosjektet over for denne gangen. Drøyt 20 elever har stått på for å lage reportasjer om årets birkebeinerritt. For de som ennå ikke har vært innom sidene anbefales et besøk. Her finns intervjuer, reportasjer, bilder og videoklipp med blant annet kjendiser og lokale deltakere.
Mer fra årets Birkebeinerritt
22.august, 2005

Birkebeinerprosjektet starter allerede mandag 15.august!
Lørdag 20.august arrangeres Birkebeinerrittet og nok en gang planlegger vi ved Åmot ungdomsskole å dekke det hele på www.birken.no. Før sommerferien meldte en rekke elever seg til å delta som journalister. Vi starter arbeidet allerede mandag 15.august.
Full informasjon
7.august, 2005

 

Forside | Skolen vår | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 


Prosjekter fra øvrige år:

Prosjekter 2004-2005
Prosjekter 2003-2004Prosjekter 2002-2003Prosjekter 2001-2002
Prosjekter 2000-2001
Prosjekter 1999-2000 Prosjekter 1998-99

Nettaviser
www.birken.no
(1999 -   )

9A avisa (1997/98)
7B avisa (1996/97)
8C avisa (1995/96)