Åmot ungdomsskoles nettsider!
  

På denne siden vil vi presentere prosjektene som skolen har for skoleåret 2004/2005. Flere av prosjektene er en del av KUF prosjektet Jenter på veven.   På slutten av skoleåret 1998/99 laget vi prosjektrapport for  prosjektet "Jenter på veven". Les Milepælplan for skoleåret 1999/00  for Jenter på veven.

I medienes verden
For årets 10.klassinger nærmer det seg slutten på tre års skolegang ved Åmot ungdomsskole. Det er mye å gjøre for tiden og ett av prosjektene som nettopp er avsluttet er vitnemålsprosjektet "I medienes verden". Gjennom gruppearbeid har elevene produsert mye spennende og interessant.
Les hele saken
2.mai, 2005

Birkebeinerprosjektet vel i havn
19.mars gikk årets Birkebeinerrenn av stabelen, og for 7.gang ble arrangementet grundig dekket gjennom vårt internettprosjekt www.birken.no. I løpet av 14 dager ble det produsert cirka 30 reportasjer om både kjendiser og lokale birkebeinere. Prosjektet vakte også oppsikt i mediene.
Denne reportasjen inneholder videoopptak Les mer
31.mars, 2005

Vil du jobbe for www.birken.no?
Vi planlegger også i år å dekke det populære Birkebeinerrennet på vårt nettsted www.birken.no. Til dette trenger vi interesserte elever fHar du lyst til å bidra? Målet er som tidligere å lage en utgave som er bedre enn fjorårets. Prosjektet vil fungere som en ungdomsbedrift. I Internettavisa skal vi ha både artikler, bilder, lyd og "streaming lyd/film"..
Finn ut mer
1. mars, 2005

Mental helse ved Åmot ungdomsskole
Hvert år har 9. klasse ved Åmot ungdomsskole Mental helse på dagsorden. Dette skjer i form av et elevstyrt prosjekt som, innenfor den tiden det er avsatt, tar store deler av undervisningstiden. I år gikk dette prosjektet av stabelen samtidig med den nasjonale tv-innsamlingen ”Hjerterom” og Verdens psykiske helsedag,- ei fin ramme rundt et viktig tema for barn, ungdom og voksne.
Les mer
11.februar, 2005

Møtte fredsprisvinneren Wangari Maathai
Torsdag 9.desmber fikk tre elever en opplevelse de sent vil glemme. Under Nobelprosjektet i Oslo fikk Mali, Kristine og Lana fra 9.klasse et personlig møte med fredsprisvinner Wangari Maathai på hennes suite på Grand Hotel.Lles mer
Les mer
16.desember

Alfred, fotograf: ÅUS4 dager i Oslo..
For tredje gang reiser en gruppe elever, sammen med lærerne Geir og Arne Vegard til Oslo for å dekke begivenhetene rundt overrekkelsen av Nobels fredspris. Under det 4 dager lange oppholdet som starter onsdag 8.desember, vil de lage saker som skal publiseres i Ungdomsavisa. Her gjelder det å følge med..
Les mer
7.desember, 2004

Catherine Zeta Jones & Michael Douglas, fotograf: Nobel-redaksjonenHar DU lyst til å jobbe for Ungdomsavisa i Oslo?
I år er hele skolen vår engasjert i Ungdomsavisa, som vi har redaktøransvaret for i desember. Men har du lyst til å prøve deg som Nobel-reporter i Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris til Wangari Maathai, bør du lese NØYE videre..
Les mer
15.november, 2004

Åmot ungdomsskole går videre
Av 1021 europeiske prosjekter har nå de 100 beste bidragene til eLearning Awards blitt nominert. Bidragene representerer de beste eksemplene på arbeid innenfor IKT og skole i europeiske skoler og andre utdanningsinstitusjoner. Vårt bidrag om Shirin Ebadi er ett av to norske som er plukket ut blant de 100 beste som går til finalerundene. Med 16 nominerte er Italia landet med de fleste bidragene.
Les mer
27.oktober, 2004

Bente rapporterer fra PILOT-tur
PILOT prosjektet er ferdig, men som en avslutning dro 8 stykker som har deltatt i PILOT prosjektet på studietur til Vordingborg i Danmark. Blant dem Bente fra skolen vår. På det norske ENIS-nettet kan du lese hennes reiserapport.
Les mer fra studieturen
13.oktober, 2004

Bidraget til eLearning Awards er klart!
Shirin EbadiÅmot ungdomsskole har nettopp sendt inn bidrag til eLearning Awards 2004 - en konkurranse hvor skoler fra hele Europa presenterer sine prosjekter. Nettstedet som er på engelsk, har til hensikt å dokumentere begivenhetene i Oslo da Shirin Ebadi mottok Nobels fredspris. Skolen ønsker også gjennom dette nettstedet å støtte opp under Shirin Ebadis arbeid for menneskerettigheter og med særlig vekt på barns og kvinners rettigheter.
Se vårt bidrag til eLearning Awards
9.oktober, 2004

Følg med på birken.no
Lørdag 28.august er det nok en gang klaret for Birkebeinerrittet. Og nok en gang satser vi ved Åmot ungdomsskole på å dekke arrangementet med tekst, bilder og video. Her kan du treffe lokale deltakere, kjendiser, m.m. Sidene vil bli fylt med stoff i tiden frem mot og i etterkant av rittet.
Ta en titt på www.birken.no
22.august, 2004

Forside | Skolen vår | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 


Prosjekter fra øvrige år:

Prosjekter 2003-2004Prosjekter 2002-2003Prosjekter 2001-2002Prosjekter 2000-2001 Prosjekter 1999-2000 Prosjekter 1998-99

Nettaviser
www.birken.no
(1999 -   )

9A avisa (1997/98)
7B avisa (1996/97)
8C avisa (1995/96)