Åmot ungdomsskoles nettsider!
  


På denne siden vil vi presentere prosjektene som skolen har for skoleåret 2002/2003. Prosjektene vil bli presentert klassevis. Flere av prosjektene er en del av KUF prosjektet Jenter på veven.   På slutten av skoleåret 1998/99 laget vi prosjektrapport for  prosjektet "Jenter på veven". Les Milepælplan for skoleåret 1999/00  for Jenter på veven.

Torry klapper for JohanWireless pupils blir navn på håndholdt prosjektet
Spenningen blant elevene var stor da ITU skulle kåre vinner for beste navneforslag til PDA prosjektet ved skolen. Trude Haram Frølich fra ITU sa at det uoffisielle navnet HotSync nå ikke eksisterer lenger og at det nye navnet er Wireless pupils. Forslaget kom fra Johan som vinner en Apple Ipod mp3 spiller. Nytt nettsted tilpasset PDA blir også lansert.
Les mer på nettstedet for Wireless pupils
10. mars 2003

Erling Jevne intervjues av www.birken.no!Vil DU være journalist for www.birken.no?
Vi planlegger også i år å dekke Birkebeinerrennet (22.mars) på vårt nettsted www.birken.no. Til dette trenger vi interesserte elever! Dessuten:
De som melder seg og gjør en god jobb, vil ligge best an når elever skal plukkes ut til å delta på "Nobel-prosjektet" i Oslo i forbindelse med Ungdomsavisa i desember..
Les hvordan DU kan bli med
17.februar, 2003

Håndholdtprosjekt med stor oppmerksomhet hos EUN
Håndholdtprosjektet ved Åmot ungdomsskole har fått stor oppmerksomhet på Det europeiske skolenettet. Både på hovedsiden, eSchoolnet-siden og News-siden blir prosjektet nevnt.
Full informasjon

14.februar, 2003

Stor jubel i 9.klasse!Martin med sin pda!
Så var dagen endelig kommet som alle 9.klassingene hadde ventet på. Representanter fra ITU hadde tatt veien fra Oslo for å dele ut håndholdte pc’er til alle elevene. Som den første skolen i verden er vi i gang med prosjektet med håndholdte
pocket PC'er med innebygd wlan kort (trådløst nettverkskort med Internett tilgang) og innebygd Blåtann for kommunikasjon over små avstander.
Les hele saken
27.januar, 2003

"Oslo-gjengen" er tilbake!
Så er det gjort! 5 hektiske dager i Oslo i forbindelse utdelingen av Nobels Fredspris er over. Vår dekning av begivenhetene for Ungdomsavisa ble en suksess. Allerede første dag gjorde vi ”scoopet” vi hadde drømt om: Nærkontakt og intervju med fredsprisvinner Jimmy Carter.. Dette gikk heller ikke upåvirket hen i media..
Mer fra Oslo-oppholdet!
15.desember, 2002

Endelig i gang.. og snart venter Oslo..
Jimmy CarterEndelig er vi i gang med vår redaksjonsperiode for Ungdomsavisa. Søndag reiser en gruppe elever og lærere til hovedstaden for å lage nyhetsstoff. Og det er ikke lite de får oppleve. På dagsorden står blant annet pressekonferanse med fredsprisvinner Jimmy Carter, møte med tidligere statsminister Thorbjørn Jagland og Nobelkonsert i Oslo Spektrum..
Les hele saken
4.desember, 2002

Unikt pocket PC prosjekt ved Åmot ungdomsskole
Som første! skole i verden vil det bli satt i gang et storskalaprosjekt med pocket PC ved Åmot ungdomsskole der alle elever og lærere på 9. klasse trinnet ved skolen vil få pocket PC (lomme PC) med innebygd wlan kort (trådløst nettverkskort med Internett tilgang).
Mer om prosjektet
4.desember, 2002

Vil DU være nett-journalist?
Har du lyst til å prøve deg som journalist, har du snart muligheten. I desember har nemlig Åmot ungdomsskole redaktøransvaret for Ungdomsavisa – en avis på internett for og av ungdom. I èn måned av gangen har skoler rundt omkring i landet ansvaret for å legge ut stoff til avisa. I desember har turen kommet til Rena og Åmot ungdomsskole…
Les hvordan DU kan bli journalist i Ungdomsavisa
16.november, 2002

Bredbånd over satellitt
Bredbånd via satellittÅmot ungdomsskole er av Læringssenteret tatt ut som en av 5 referanseskoler i et svært stort prosjekt til 16 millioner der man vil prøve ut bredbånd over satellitt. Deltakere i prosjektet er Læringssenteret (pedagogisk del), Uninett, Utdanningsdepartmentet, Nera, Statens Kartverk Miljøverndeparetementet og Telenor.
Les hele saken
15. oktober 2002

Birkebeinerprosjektet vel i havn!
Nok en gang er Birkebeinerprosjektet vel overstått! For andre året på rad dekket vi i år Birkebeinerrittet med reportasjer, intervjuer, bilder og videoopptak. Les mer om eliteklassene, de lokale deltakerne og mye mer! Resultatet er vel verdt et besøk!
Birkebeinerrittet 2002
31.august, 2002

Birkebeinerrittet 2002 - bli med og jobb!
Lørdag 24.august er det Birkebeinerritt, og som vanlig vil vi dekke begivenhetene via våre nettsider på www.birken.no Vi er allerede i full gang, men vil gjerne ha med flere medarbeidere. Er du interessert i fotografering, video, skriving eller har lyst til å intervjue en "kjendis"? Bli med! Nærmere informasjon vil bli gitt i klassene rett etter skolestart.
Ta en titt på årets sider 13.august, 2002

Forside | Skolen vår | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 


Prosjekter fra øvrige år:

Prosjekter 2004-2005
Prosjekter 2003-2004Prosjekter 2001-2002
Prosjekter 2000-2001
Prosjekter 1999-2000 Prosjekter 1998-99

Nettaviser
www.birken.no
(1999 - ??)

9A avisa (1997/98)
7B avisa (1996/97)
8C avisa (1995/96)