Åmot ungdomsskoles nettsider!
  

På denne siden vil vi presentere prosjektene som skolen har for skoleåret 2002/2003. Prosjektene vil bli presentert klassevis. Flere av prosjektene er en del av KUF prosjektet Jenter på veven.   På slutten av skoleåret 1998/99 laget vi prosjektrapport for  prosjektet "Jenter på veven". Les Milepælplan for skoleåret 1999/00  for Jenter på veven.

Vellykket prosjekt om Mental Helse
I de to siste ukene før påskeferien brukte elevene i 9.klasse all sin tid på prosjekt Mental Helse. Arbeidet ble avsluttet med en foreldrekveld hvor elevene fremførte sine arbeider..
Mer om prosjektet
15.april, 2004

Følg med på Birkebeinerrennet!
Våre elever er for lengst i gang med dekningen av årets birkebeinerrenn. Flere reportasjer er lagt ut, blant annet om Anders Aukland (bildet) og mange flere er i vente. Møt kjendisene, eliten og ikke minst de lokale heltene..
Ta en titt på www.birken.no
18.mars, 2004
 

Vil du jobbe for www.birken.no?
Vi planlegger også i år å dekke det populære Birkebeinerrennet på vårt nettsted www.birken.no. Til dette trenger vi interesserte elever fra alle klassetrinn. Har du lyst du til å bidra?
Finn ut mer
7.mars, 2004

Vekker oppsikt..
Vårt vellykkede Nobel-prosjekt vekker oppsikt. Denne gangen er det bladet Utdanning som vier prosjektet oppmerksomhet. Utdanning utgis av Utdanningsforbundet og distribueres til rundt 130 000 abonnenter i det norske utdanningssystemet..
Se reportasjen
20.desember, 2003

I begivenhetenes sentrum
Gruppa med elever som denne uken er i Oslo for å dekke begivenhetene i tilknytning til utdelingen av Nobels fredspris, har til nå opplevd mye. På bildet lytter Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas nøye når Pernille fra 10b stiller spørsmål på pressekonferansen før Nobelkonserten.
Følg med i Ungdomsavisa
11.desember, 2003

Vi følger Shirin Ebadi i Oslo
Klare for avreise.For tredje år på rad reiser en delegasjon elever og lærere på et ukelangt opphold til Oslo, i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. Som journalister for Ungdomsavisa i desember, dekker vi de viktigste begivenhetene i tilknytning til utdelingen av fredsprisen til iranske Shirin Ebadi.
Les hele saken
7.desember, 2003

Vil DU være journalist i Ungdomsavisa?
Har du lyst til å prøve deg som journalist, har du snart muligheten. I desember har nemlig Åmot ungdomsskole nok en gang redaktøransvaret for Ungdomsavisa – en avis på internett for og av ungdom.
Full informasjon
14.november, 2003

9.klasse besøker de eldre
Tidligere i høst utfordret ordfører Per L. Gundersen elevene i 9.klasse til å ta et tak for de gamle og ensomme. Han ble tatt på ordet, og i disse dager starter 45 elever med faste besøk hos de eldre.
Les mer

4.november, 2003
 

Geir og Arne Vegard med 
rapport fra Geneve

Vi befinner oss altså for tiden i sveitsiske Geneve , hvor vi torsdag kveld mottok 1000 Euro i premie for 4.plassen i eLearning Awards. Bidraget vårt - Nobelprosjektet - deltok i den høytidelige finalen i konkurranse med 10 andre europeiske skoler.
Les mer
10.oktober, 2003

Åmot Ungdomsskole fikk premie i Geneve
Arne Vegard og Geir er akkurat nå i Geneve hvor de i går kveld mottok €1000 i premie for Nobelpris-prosjektet under utdelingen av Eschola-prisen 2003. Førstepris gikk til prosjektet From Skerrydoo to Carrickfadda fra Irland med bidrag fra 12 grunnskoler. 
Les mer her
10. oktober, 2003

FINALISTER!!
Vårt Nobelprosjekt er plukket ut som èn av 10 finalister i Det europeiske skolenettets konkurranse angående bruk av "excellent" IKT i læring. Vinneren offentliggjøres i Geneve i Sveits 9.oktober og vi er invitert til å overvære finalen. I år deltok 6-700 prosjekter fra hele Europa.
Full informasjon
16.september, 2003

10.klasse rapporterer fra Polen og Tyskland
Mandag morgen dro våre to 10.klasser med lærere og foreldre med "Hvite busser til Auchwitz". I samarbeid med ITU som er samarbeidspartneren for prosjektet Wireless pupils, hvor pedagogisk bruk av PDA og trådløst nettverk står i fokus, leverer de hver dag reiserapporter fra turen.
Mer på ITUs hjemmeside
4.september, 2003

Kurs med ITU for Wireless pupils prosjektet
I 2 dager har lærere på 10. klasse teamet og elever i 10. klasse hatt opplæring i bruk av PDA sammen med ITU. Planer for prosjektet utover høsten har også blitt lagt.
Les hele saken
28.august, 2003

Nye hjemmesider for Wireless pupils prosjektet
Sidene er bygget opp etter web standarder og med bruk av stilark (CSS). Web sidene er lesbare i alle typer enheter som kan koble seg opp mot Internett etter web standarden – write once, publish everywhere. Det er meningen at skolens hjemmesider etterhvert også skal bygge på samme standarder.
Finn ut mer
25. august 2003

Følg med Birken!
Nok en gang er vi i full gang med vårt etter hvert tradisjonsrike "Birkebeinerprosjekt", hvor vi dekker begivenhetene rundt årets ritt. Les reportasjer, intervjuer og mye mer. Her treffer du både rikskjendiser og lokale kjendiser..
Les mer!
21.august, 2003

Birkebeinerprosjektet i full gang!
Arbeidet med årets Birkebeinerprosjekt er for lengst i gang. Mange reportasjer er laget og flere kommer. Både "kjendisene" og de lokale løperne har fått sin plass i nettavisen, som også vil "streame" Radio Midt-Østerdals maratonsending fra Birkebeineren.
 Inneholder lydopptak! Denne reportasjen inneholder videoopptak! Birkebeinerrennet 2003
20.mars, 2003

Torry klapper for JohanWireless pupils blir navn på håndholdt prosjektet
Spenningen blant elevene var stor da ITU skulle kåre vinner for beste navneforslag til PDA prosjektet ved skolen. Trude Haram Frølich fra ITU sa at det uoffisielle navnet HotSync nå ikke eksisterer lenger og at det nye navnet er Wireless pupils. Forslaget kom fra Johan som vinner en Apple Ipod mp3 spiller. Nytt nettsted tilpasset PDA blir også lansert.
Les mer på nettstedet for Wireless pupils
10. mars 2003

Forside | Skolen vår | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 


Prosjekter fra øvrige år:
 


Prosjekter 2004-2005
Prosjekter 2002-2003Prosjekter 2001-2002
Prosjekter 2000-2001
Prosjekter 1999-2000 Prosjekter 1998-99

Nettaviser
www.birken.no
(1999 -   )

9A avisa (1997/98)
7B avisa (1996/97)
8C avisa (1995/96)