Åmot ungdomsskoles nettsider!
Elevrådsrepresentanter: Sigmund Petter Ilsaas, Janne Sørmo (vara)
Nestleder i elevrådet: Sigmund Petter Ilsaas
                                             
Klassekontakt: Elisabeth Ilsaas
FAU representanter: Terje eller Toril Bjørgmo
Vara: Åse Kari A. Larsen

Kontaktlærere
:
Geir Hjermstad, Helge Olav Nes
 

 


Her er våre hjemmesider og e-postadresser!

 

Strålende tur med De Hvite Busser

Flere ganger tidligere har klasser fra skolen vår reist med stiftelsen Hvite Busser Til Auschwitz, for å besøke noen av de mest kjente konsentrasjonsleirene fra den andre verdenskrig. Dette var også tilfellet for årets 10.klassinger, som den 8.juni satte kursen mot Tyskland og Polen..
Les mer
11.juli, 2005

Takk for nå!
Så var dagen altså kommet: Årets 10.klassingers siste dag ved Åmot ungdomsskole. - Godt med ferie, litt rart og kanskje litt vemodig, var noen av tankene mange hadde. Men nå venter nye utfordringer og en ny fase i livet. Vi ønsker alle lykke til videre!
Les mer
1.juli, 2005

Årets skolebilde 2004-2005
Så er det altså klart: Årets bilde 2004-2005 ble fotoet av Linda, Birgitte, Hege og Janne fra 10b, og deres møte med programlederne Thomas og Harald fra Senkveld på Tv2.
Les mer
21.juni, 2005

Stor jubel..og skuffelser
Fredag 3.juni klokken 9 var mange spente 10.klassinger samlet i skolens kantine. Da fikk de endelig svaret på hvem som kommer opp, og i hvilke fag, til muntlig avgangsprøve. For noen ble det jubel..for andre frustrasjon og skuffelse. Men dette går nok bra!!
Les mer
3.juni, 2005

I medienes verden
For årets 10.klassinger nærmer det seg slutten på tre års skolegang ved Åmot ungdomsskole. Det er mye å gjøre for tiden og ett av prosjektene som nettopp er avsluttet er vitnemålsprosjektet "I medienes verden". Gjennom gruppearbeid har elevene produsert mye spennende og interessant.
Les hele saken
2.mai, 2005

10.klasse på ELVIS
Det nærmer seg søknadsfrist for videregående skole for elevene i våre to 10.klasser. I forrige uke møtte derfor hele tiende trinnet opp på ettermiddagstid for å besøke ELVIS – èn av de aktuelle skolene for videregående utdanning
Les mer
30.november, 2004

Møte med Henrik Ibsen
Elevene i 10. klasse har nettopp avsluttet et temaarbeid om vår kanskje største forfatter, Henrik Ibsen.  I grupper samlet de stoff om forfatteren og ett av hans dramaer. Arbeidet ble avsluttet med framlegg for klassene.
Mer om arbeidet med Ibsen
18.oktober, 2004

Flotte bildetegninger
I de siste to ukene før høstferien hadde elevene i 10.klasse tilvalgsfag IKT i oppgave å ta et eget portrettfoto og deretter gjøre det om til en tegning!! Bilder ble tatt, filtre lagt på, små lys-og kontrastjusteringer utført, m.m. Og vips!! Ta en titt på resultatene!
Se tegningene
5.oktober, 2004

4 minutter og 39 sekunder!
10.klasse har nettopp gjennomført en ganske så spesiell gymtime. De siste årene har vi nemlig "løpt" opp hele Renabakken, fra sletta til toppen av stilaset...på tid. I år imponerte Martin W. Mikkelsen voldsomt og regelrett knuste den gamle rekorden.
Les hele saken
3.oktober, 2004

And the winner is..
På vår tredje dag i det nye skoleåret arrangerte 10.klasse sin egen sandbyggerkonkurranse ved strandkanten på Prestsjøen. Kreativiteten og innsatsviljen var stor, men hvilket sandslott ble kåret til det beste??
Finn ut hvem som vant
14.september, 2004

På øytur i Glomma
Etter bare en skoledag bar det ut i Guds frie natur for våre to.10.klasser. Først med sykkel, deretter med båt ut i en av Glommas mange øyer. Med regn om natten var vi litt skeptiske, men heldigvis ble det en flott dag uten en eneste regndråpe.
Mer fra turen
23.august, 2004

Frokost og karakterbøker
Fredag 18.juni var endelig siste skoledag før sommerferie. Nå venter noen gode uker, uten lekser og skolearbeid. Den siste dagen står alltid hygge og utdeling av karakterbøker i fokus. De fleste er på skolen denne dagen, men 9b var samlet til frokost hjemme hos Helge Olav.
Les mer
23.juni, 2003

Hyggelig på Nesvangen
På kvelden den 16.juni var foreldre, elever og lærere i 9.klasse samlet til kombinert foreldremøte og sosialt samvær på Nesvangen. Etter en nokså kald og overskyet første del av dagen, viste værgudene seg heldigvis fra sin beste side under det drøye to timer lange møtet.
Les hele saken
20.juni, 2004

Full fart i Rena Leir
Mens 10.klassingene gjennomførte muntlig eksamen, forlot de andre elevene skolen og hadde en dag ute i det fri. Elevene i 9a og 9b tilbrakte dagen i Rena idrettspark. Her stod lagsamarbeid og idrettsaktiviteter i fokus. Med premier fra Rena Sport og Rena Pizza og grill ble deltakerne ekstra fornøyde..
Mer fra aktivitetene
13.juni, 2004

Lokal krigshistorie ved Østre Æra
Onsdag 2.juni dro niende klasse på ekskursjon til Østre Æra. Med sykkel og godt mot la vi i vei, og det tok ikke lang tid før alle var på plass. I tillegg til litt trim, var målet for turen å få nærmere kjennskap til krigshandlingene som fant sted her 1.-2.mai, 1940.
Les hele saken
11.juni, 2004

Vellykket prosjekt om Mental Helse
I de to siste ukene før påskeferien brukte elevene i 9.klasse all sin tid på prosjekt Mental Helse. Arbeidet ble avsluttet med en foreldrekveld hvor elevene fremførte sine arbeider..
Mer om prosjektet
15.april, 2004

Fin dag på Sønsterud
Tirsdag 9.mars tilbrakte våre to 9.klasser dagen på Soler videregående skole, avdeling Sønsterud Skogskole. Vi var invitert ned til en dag fylt med aktiviteter og informasjon om skolen. Det ble en riktig morsom dag, hvor elevene stortrivdes!
Mer fra turen
11.mars, 2004

9B Mavericks tok bandygullet!
9B Mavericks er årets skolemestere i innebandy! I en tøff finale mot Ungdomsgruppa Yankees endte det hele med 3-2 til Mavericks, som dermed stakk av gårde med den gjeve tittelen. I superfinalen mot Teacher Kings måtte de imidlertid se seg slått..
Les hele saken
14.februar, 2004

Flotte smykker
I de siste fire ukene har elever i 9.klasse laget smykker i kunst- og håndverk. Smykkene er laget i tinn og med stor kreativitet har resultatene blitt riktig flotte! De er verdt en titt!
Les og se mer
17.januar, 2004

Video i IKT-tilvalg
Denne høsten har elevene i IKT-tilvalg 9.klasse jobbet med videofilming og videoredigering. I grupper har elevene selv planlagt, gjennomført og redigert sin egen film. Nå kan du noen av resultatene..
Se videoene
21.desember, 2003

Hodeløst? Langt i fra..
I Kunst- og håndverk har 9. kl. jobbet med oppgaven ”Treskaller og andre hoder”. Resultatet er at de har lager kjempeflotte hoder i leire. Fantasien har vært på topp og mange har vært svært så kreative med sine oppgaver
Les mer og se hodene
13.november, 2003
 

9.klasse besøker de eldre
Tidligere i høst utfordret ordfører Per L. Gundersen elevene i 9.klasse til å ta et tak for de gamle og ensomme. Han ble tatt på ordet, og i disse dager starter 45 elever med faste besøk hos de eldre.
Les mer

4.november, 2003

Ordføreren foreleste
Mandag 8.september fikk 9.klassene besøk av ordfører Per L. Gundersen. Elevene jobber for tiden med Valg 2003. Det var derfor kjempefint at Per kunne ta turen opp til skolen vår. I løpet av en time fortalte han blant annet om sin jobb som ordfører og kommunens arbeid.
Mer fra besøket
10.september, 2003

Kreativitet til tusen!
Den første skoleuka var det leksefri for våre to 9.klasser. Skjønt leksefri og leksefri.. det var nok å jobbe med. ”Oppdraget” skulle nemlig gjennomføres.. og alt arbeidet skulle foregå hjemme.
Mer fra "Oppdraget"
3.september, 2003

Full fres på Åmot Eng!
Siste mandag før sommerferien ble det arrangert aktivitetsdag for elevene i 8. og 9.klasse på Åmot Eng. Fotballturnering, pilkast og boccia var blant øvelsene som stod på programmet. Også neste års nye elever fra Osen deltok.
Mer fra begivenhetene
18.juni, 2003

Kunst-talenter i 8.klasse!!
Våre to 8.klasser har nettopp avsluttet en av årets mange, spennende oppgaver i kunst- og håndverk. Denne gangen skulle elevene prøve å lage sine egne malerier - "Fritt etter Edvard Munch og Harriet Backer". Og resultatene..? Riktig så bra!!
Ta en titt!
13.juni, 2003

Med både lek og alvor på programmet!
Tirsdag 10.juni var det både alvor og moro på programmet for våre to 8.klasser. Først var det rusforebyggende arbeid i Åmot Kulturhus, før klassene gikk hvert til sitt med sosialt samvær. Med værgudene på vår side ble det en flott dag!
Les mer
12.juni, 2003

Ofret søvnen for solformørkelsen
Lørdag 31.mai var det frivillig oppmøte for elevene i 8B som hadde lyst til å oppleve den største solformørkelsen i Norge siden 1954. Før klokken var slått halv fem på morgenkvisten hadde flere elever funnet veien til skolen..
Mer fra begivenhetene
2.juni, 2003


Tredje formingsgruppe (gruppe 3) i 8. klasse har laget animasjoner. Elevene har benyttet ulike materialer, laget bakgrunn, tatt bilder og animert ved hjelp av dataprogrammet Animation pro 3.
Se animasjonene her! (litt tung i laste ned!)
20.mai, 2003

Ski, sol, hopp, latter og smil!
8.klasse var i forrige uke på sosial skidag. Turen gikk med buss opp til Skramstadsetra hvor vi spente på oss skiene. I det strålende vinterværet satte vi deretter kursen nedover mot Rena igjen, men på veien ble det tid til en lang stopp med grilling, kos og moro!
Mer fra turen
31.mars, 2003

Kjempeuke på Bjørnsund!
Våre to 8.klasser har nettopp kommet hjem fra leirskoleopphold på Bjørnsund. Fem dager på den koselige øya på Møre-kysten ble en flott opplevelse. I et nytt og annerledes miljø ble det mye moro. Og ikke minst strålende fornøyde elever!
Denne reportasjen inneholder videoopptak!
Mer fra Bjørnsund!

18.mars, 2003

Prosjekt om juletradisjoner!
De siste to ukene før jul har begge 8.klassen hatt prosjekt i Krl. Temaet har vært "Juletradisjoner". Med utgangspunkt i dette har elevene valgt et emne som de har fordypet seg i. Og når det gjelder jula er det mye å velge i...
Mer fra prosjektet
21.desember, 2002
 

Jeopardy i 8b!Jeopardy om 1814 og Grunnloven
- Hvem var Kristian Fredrik? – Korrekt! 100 poeng! Dette var riktig svar på: - Den danske prinsen som senere ble konge i Norge. Det er Jeopardy-time i 8b. Denne gangen må man kunne sin historie, for i dag er 1814 og Grunnloven tema.
Les hele saken
25.november


Første formingsgruppe i 8. klasse har laget animasjoner. Elevene har benyttet ulike materialer, laget bakgrunn, tatt bilder og animert ved hjelp av dataprogrammet Animation pro 3.
Se animasjonene her!

1.november, 2002

Hyggelig ... og litt skummel overnattingstur!
Mandag 9.september var det klart for sosial overnattingstur for elevene i 8b. Ferden gikk til ”Hermansen-øya” midt i Glomma. Det ble en fin tur med mange ulike aktiviteter på programmet. Rykter om at det spøkte på øya bidro til litt ekstra spenning etter mørkets frembrudd..
Mer fra turen
15.september, 2002

Nye, spente elever på besøk!
Mandag 17.juni fikk vi besøk her på ungdomsskolen. Spente elever fra 7.klasse ved Rena Skole var på visitt for å gjøre seg bedre kjent med de nye lærerne og den nye skolen.
Mer fra besøket
22.juni, 2002

 


Skoleruta


 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no